سوسپانسیون تزریقی بتامتازون، آمپولی است که توسط پزشک یا پرستار تزریق می شود. آمپول بتامتازون با نام تجاری Celestone Soluspan نیز شناخته می شود. این دارو به عنوان یک داروی عمومی در دسترس قرار دارد.
بتامتازون در اشکال دارویی موضعی از جمله کرم، ژل، لوسیون، پماد، اسپری و فوم نیز موجود است. از آمپول بتامتازون جهت کاهش التهاب و درد ناشی از برخی شرایط پزشکی استفاده می شود. این دارو جهت به کارگیری در موارد زیر تایید شده است:
جشنواره تخفیف زیبایی و لیزر، دستگاه لیزر مدیواستار (اسکلپیون) 2024
مشاوره رایگان با پزشک، کلیه ایام هفته
برای ورود به پیج اینستاگرام روی لینک مربوطه کلیک کنید
- مولتیپل اسکلروزیس (ام اس)
- بیماری های آلرژیک
- مشکلات پوستی
- اختلالات معده
- اختلالات خون
- اختلالات چشم
- مشکلات کلیوی، مانند پروتئین در ادرار
- اختلالات تنفسی
- سرطان
- آرتروز
- بیماری های مرتبط با هورمون ها، مانند مشکلات تیروئید
آمپول بتامتازون یک داروی کورتیکواستروئید است که گاهی به عنوان استروئید نیز شناخته می شود. استروئیدها، مقدار مواد شیمیایی التهابی بدن را کاهش می دهند. این مواد همچنین پاسخ ایمنی طبیعی بدن را کاهش می دهند و همین امر به کنترل التهاب کمک می کند.
پماد بتامتازون برای چیست؟ در چه مواردی استفاده می شود؟ چه عوارضی دارد؟
نحوه استفاده از آمپول بتامتازون
پزشک میزان مصرف این دارو را بر اساس نیازهای فردی شما تعیین می کند. سلامت عمومی شما ممکن است بر میزان مصرف تان تاثیرگذار باشد. در صورت ابتلا به یک مشکل خاص، پیش از استفاده از این آمپول، موضوع را به پزشک خود اطلاع دهید.
ممکن است آمپول بتامتازون برای درمان کوتاه مدت یا طولانی مدت استفاده شود. مدت زمان استفاده از آن بستگی به بیماری شما دارد. اگر این دارو را طبق دستور تجویز شده استفاده نکنید، با خطر مواجه می شود.
چنانچه از این دارو استفاده نکنید، علائم شما بهتر نخواهد شد و ممکن است درد و التهاب بیشتری ایجاد شود.
اگر ناگهان مصرف این آمپول را متوقف کنید: علائم شما ممکن است مجدد عود کنند. این علائم می تواند شامل درد و التهاب باشد.
اگر از زمان مراجعه برای دریافت آمپول را فراموش کردید، به محض یادآوری آن به مطب پزشک مراجعه کنید.
حین تزریق، درد و تورم کمی خواهید داشت. با پزشک خود مشورت کنید تا ببینید آیا این دارو برای شما مفید است یا خیر.
عوارض جانبی آمپول بتامتازون
آمپول بتامتازون موجب خواب آلودگی نمی شود، اما می تواند منجر به بروز سایر عوارض جانبی شود. این عوارض عبارتند از:
- افزایش سطح قند خون. علائم ممکن است عبارت باشند از: گیجی – فوریت مکرر برای ادرار کردن – احساس خواب آلودگی، تشنگی و گرسنگی
- لرزش، سرگیجه، ضعف، خستگی و ضربان قلب سریع
- سطح پتاسیم پایین، که می تواند درد و گرفتگی عضلات را ایجاد کند
- تغییرات پوستی، مانند: جوش – ترک های پوستی – تاخیر در بهبودی – رشد موی زائد
- علائم عفونت، از جمله: تب – لرز – سرفه – گلودرد
- نوسانات خلقی و رفتاری
- تغييراتی در قاعدگی، نظير لکه بینی یا پریود نشدن
- تغییرات دید، از جمله تاری دید
- سردرد
- افزایش وزن
- تعریق
- بی قراری
- حالت تهوع
اگر عوارض جانبی جدی دارید، بلافاصله با پزشک خود تماس بگیرید. چنانچه علائم تهدید کننده ای در خو احساس می کنید و یا فکر می کنید به اورژانس پزشکی احتیاج دارید، فورا با مرکز فوریت های پزشکی تماس حاصل نمایید. عوارض جانبی جدی و علائم آنها می تواند شامل موارد زیر باشد:
- خستگی
- تنگی قفسه سینه
- تب
- تورم صورت، لب ها، زبان یا گلو
- تشنج
- آبی شدن رنگ پوست
- علائم عفونت که ممکن است شامل این موارد باشد: سرفه، تب، لرز
چنانچه پزشک تان صلاح دیده شما برای رفع مشکل تان از آمپول بتامتازون استفاده کنید، حتما تشخیص داده است که فواید این دارو، نسبت به خطر بروز عوارض جانبی آن مقدم تر است. بسیاری از افرادی که از این دارو استفاده کرده اند، اذعان داشته اند که عوارض جانبی جدی در پی ندارد.
واکنش های آلرژیک بسیار جدی نسبت به این دارو، بسیار نادر است. اما چنانچه متوجه هر یک از علائم واکنش های آلرژیک مانند کهیر، بثورات پوستی، خارش یا تورم (به ویژه بر روی صورت، زبان یا گلو)، سرگیجه شدید، تنفس سخت و مشکل شدید، به دنبال فوریت های پزشکی باشید.
در اینجا فهرست کاملی از عوارض جانبی احتمالی استفاده از بتامتازون عنوان نشده است. در صورتی که متوجه علائمی دیگری شدید که در این مطلب قید نشده، آن را نیز با داروساز یا پزشک خود در میان بگذارید.
موارد احتیاطی
در صورتی که حساسیت دارویی دارید، پیش از استفاده از آمپول بتامتازون، موضوع را با داروساز یا پزشک مربوطه در میان بگذارید. این دارو ممکن است حاوی ترکیبات غیر فعالی باشد که در شما ایجاد حساسیت یا سایر مشکلات کند. در این خصوص می توانید با یک پزشک داروساز مشورت کنید.
پیش از مصرف این دارو، همه سوابق پزشکی خود را به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید.
در موارد نادر، استفاده از داروهای کورتیکواستروئید برای مدتی طولانی یا در صورت استفاده در نواحی بزرگ بدن می تواند منجر به اختلال در پاسخ بدن به فشارهای فیزیکی شود. بنابراین، پیش از انجام هرگونه جراحی یا درمان های اورژانسی حتما جراح یا دندانپزشک خود را نسبت به مصرف این دارو مطلع سازید.
دریافت آمپول بتامتازون در دوران بارداری توصیه نمی شود. در خصوص خطرات و مزایای آن با پزشک خود مشورت کنید.
از آن جایی که ممکن است استفاده از بتامتازون در دوران شیردهی سبب انتقال دارو به شیر تان شود نیز قبل از مصرف آن با پزشک تان مشورت کنید.
تداخلات دارویی
تداخلات دارویی بر روی عملکرد داروی مصرفی تان تاثیر گذاشته و خطر بروز عوارض جانبی جدی را افزایش می دهند. این مورد شامل تمام تداخلات دارویی احتمالی نیست و فهرستی از تمامی داروهایی که استفاده می کنید را شامل می شود (از جمله داروهای تجویزی، غیر تجویزی و محصولات گیاهی) که باید آن را با پزشک و داروساز خود به اشتراک بگذارید. از شروع، متوقف کردن و یا تغییر دوز داروها بدون تایید پزشک تان خودداری کنید.
برخی از داروها که ممکن است با این دارو ایجاد تداخل کنند عبارتند از: کورتیکواستروئید های خوراکی (مانند پردنیزون).
توجه، توجه!!!
هدف ما این است که شما را با مرتبط ترین و به روز ترین اطلاعات آشنا کنیم. با این حال، به دلیل این که اثر بخشی هر دارو در هر فرد متفاوت است، نمی توانیم تضمین کنیم که این اطلاعات شامل همه عوارض و تداخلات احتمالی می شود. این اطلاعات، جایگزین مشاوره پزشکی نیستند. همیشه با پزشک یا پرستار خود در رابطه با نحوه مصرف، عوارض و تداخلات دارویی همه داروهای تجویزی، ویتامین ها، داروهای گیاهی و مکمل ها و داروهای بدون نسخه ای که مصرف می کنید، مشورت کنید.
تحقیق و ترجمه: مینو زرفش
بیشترین تخفیف های زیبایی و لیزر در بهترین مراکز تهران و شهرستان ها
اینجا کلیک کنید