با شهر دوست داشتنی بوشهر ، بیشتر آشنا شویم

با شهر دوست داشتنی بوشهر ، بیشتر آشنا شویم

بوشهر در عهد باستان و دوره سلیمیان

در عهد باستان
بوشهر یکی از مناطق باستانی تمدن وفرهنگ ایران زمین به شمار می رود .بر اساس کاوش های باستان شناسی ،پیشینه تمدن در بوشهر ،به بیش از 4هزار سال پیش باز می گردد.نخستین سنگ بنای تمدن در بوشهر در دوران ایلامی ها گذارده شده است .بر پایه آجر نبشته های ایلامی که در محلی به نام «تل پی تل»در جنوب محله امام زاده بندر بوشهر به دست آمده ،معبد بزرگ خدای ایلامی به نام (کری ریشا)در این منطقه قرار داشته است.بر اساس این آجر نبشته نام باستانی منطقه در آن زمان «لیان»بوده است .لیان واژه ای ایلامی و به معنای آفتاب درخشان است .از همین رو می توان اولین نام بوشهر را سرزمین آفتاب درخشان دانست .
این شواهد نشان می دهد که بندر تاریخی لیان در دوره زمام داری ایلامی ها یک شهر مهم مذهبی و تجاری و پل ارتباطی ایلامیان با تمدن های اقیانوس هند و جنوب شرقی آسیا بوده است .

جشنواره تخفیف زیبایی و لیزر، دستگاه لیزر مدیواستار (اسکلپیون) 2024

مشاوره رایگان با پزشک، کلیه ایام هفته

22612171_021  22612108_021

09027610748

instagram پیج مرکز تخصصی زیبایی قلهک

instagram پیج تخصصی لیزر موهای زائد

instagram نمونه کارهای زیبایی

برای ورود به پیج اینستاگرام روی لینک مربوطه کلیک کنید

دوره سلوکیان
بوشهر در زمان سلوکیان نیز مورد توجه زمام داران یونانی قرار گرفت .آنان بندر بوشهر را «موزامبریا»نامیدند.واژه مذکور در سفرنامه معروف نثارخوس آمده و منظور از آن کل شبه جزیره بوشهر بوده است .

بوشهر در دوره ساسانیان و دوره افشار

بوشهر در دوره ساسانیان
بوشهر از آغاز تشکیل امپراتوری ساسانی،به دلیل گسترش تجارت مورد توجه ویژه ای بوده و تا پایان حکومت ساسانیان «ریوارد شیر»به معنی یک بندر مهم تجاری ،دفاعی،و فرهنگی فعال بوده است.ساسانیان در ریواردشیر که بعد ها «ریشهر»نام گرفت ،دژ و باراندازی مستحکم و عظیم بنا کردند.دژ نظامی ساسانیان در ریشهر دارای برج و باروهای بلندی بوده و از یک طرف مشرف به دریا و از سه طرف دیگر دارای خندق های عظیم بوده که هنگام یورش دشمن و یا بروز هرگونه خطر به عنوان یک سد دفاعی عمل می کرده است .

بوشهر در دوره افشار

اما تاریخ جدید بندر بوشهر با ظهور نادرشاه افشار و گسترش مناسبات تجارت دریایی و نفوذ استعماری آغاز شد .نادر و سیاست دریایی او برای مبارزه با عثمانی ها و گسترش قلمرو دریایی حوزه اقتدار وی در خلیج فارس سبب گردید تا سرزمین بوشهر بار دیگر مورد توجه خاصی قرار گیرد .نادر شاه بوشهر را به صورت یک مرکز مهم کشتی سازی و پادگان نظامی در آورد .بنا بر گزارش هلندی ها در زمان نادر ناوگانی با هشت تا ده هزار مرد در بوشهر مستقر بوده است .همچنین چند کارخانه کشتی سازی در بوشهر احداث گردید که ظاهرا الوار و چوب های لازم جهت کشتی سازی را از شمال ایران به بوشهر حمل می کرده است .

جاذبه های گردشگری و آثار تاریخی بندر بوشهر

*محوطه تاریخی و سواحل ریشهر
*گورستان ژنرال ها و افسران ارتش انگلیس(واقع در بهمنی)
*عمارت حاج رئیس
*مسجد شیخ سعدون
*مرقد شیخ حسین خان چاهکوتاهی
*کلیسای ارامنه گریگوری
*مسجد جمعه
*آب ابنار قوام
*پارک ساحلی شغاب
*عمارت ملک
*بافت تاریخی_فرهنگی بوشهر
*سواحل دریا
*قبر ژنرال انگلیسی(واقع در خیابان توحید)
*پارک ساحلی دانشجو
*مدرسه تاریخی سعادت
*بازار قدیمی بوشهر
*عمارت طبیب
*عمارت هفته
*عمارت کازرونی
*عمارت امیریه
*عمارت دهدشتی
*عمارت کمندی
*پارک گردشگری لیان
*موزه منطقه ای خلیج فارس
*موزه مردم شناسی
*موزه تجارت دریایی
*نیروگاه اتمی بوشهر
و…

جاذبه های گردشگری بندر بوشهر

عمارت امیریه

عمارت امیریه مربوط به دوره قاجار است و در بوشهر ،خیابان ساحلی ،پارک خلیج فارس ،محله کوتی واقع شده و این اثر در
تاریخ 19اردیبهشت 1378با شماره ثبت 2319 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است .
در سال 1376 خ.به پیشنهاد اداره میراث فرهنگی و بنیاد ایران شناسی ،عمارت امیریه به موزه مردم شناسی بوشهر تبدیل شد .یکی از زیباترین بناهای تاریخی بوشهر ،عمارت امیریه می باشد که در سال 1317 ه.ق . به همت احمد خان دریا بیگی حکمران کل بنادر و جزایر خلیج فارس احداث گردید .این عمارت ،دارالحکومه بوشهر بوده که بعد از تخریب بنای «چهاربرج»که امروزه اداره گمرک بوشهر در آنجا مستقر است ،زمین آن از تاجر بوشهری به نام جمشیدیان خریداری شده و تا سال 1319 ه.ق. تکمیل گردیده است .
مدتی شهرداری بندر بوشهر در این عمارت مستقر بود اما از زمان تشکیل شورای اسلامی شهر بوشهر تاکنون محل برگزاری جلسات شورای شهر و ساختمان مرکزی این شورا در همین عمارت قرار دارد .

عمارت حاج رئیس

معماری عمارت حاج رئیس مجموعه ای بزرگ و مجلل است که در ضلع شرقی بافت قدیم بوشهر قرار دارد به وسیله حاج عبدالرسول طالبی ،ملقب به «رئیس التجار»و مشهور به «حاج رئیس»در محله شنبدی احداث گردید.این مجموعه زیبا و باشکوه از نه حیاط متصل به هم تشکیل یافته و به علت عدم رسیدگی ،چهار حیاط آن به طور کامل تخریب شده است .اتاق های نه حیاط در یک ،دو،سه طبقه و با کاربری های مشخص ساخته شده و از آنها به عنوان حیاط اندرونی،حیاط آشپزخانه،حیاط مسکونی،حیاط مجلسی،حیاط مخصوص وسایل و ابزار چهارپایان حیاط اصطبل و سه حیاط برای سکونت خدمه استفاده می شده است .
خانه حاج رئیس مربوط به دوره قاجار است و در بوشهر ،خیابان گمرک شنبدی،جنب مسجد ،پلاک 6 واقع شده .این اثر در تاریخ 7 مرداد 1382 با شماره ثبت 9278 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.
خانه حاج رئیس،حدود یکصدوپنجاه سال پیش توسط یکی از بزرگترین تجار بوشهری در دوره قاجار بنام حاج عبدالرسول طالبی ملقب به رئیس تجار و معروف به حاج رئیس احداث گردید .این بنا مجموعه ای از پنج ساختمان تو در تو است.موقعیت مکانی این بنا به دلیل انجام معاملات تجاری جهت خروج و ورود کالاهای تجاری از کشتی ها ،نزدیک به دریا بنا گردید و فاصله آن تا دریا 6متر است.در واقع قسمتی از این مجموعه بزرگ محل سکونت مالک و قسمت دیگری محل کار منشی ها بوده است.

عمارت ملک

عمارت ملک مربوط به اواخر دوره قاجار است و در محله بهمنی جنوب شهرستان بوشهر ،حاشیه خلیج بهمنی (خلیج فارس)واقع شده و این اثر در تاریخ 17آذر 1377با شماره ی ثبت 2184 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است .
این عمارت مجموعه ی ساختمانی تاریخی واقع در بخش مرکزی شهرستان بوشهر یکی از آثارهای تاریخی و از نقاط دیدنی استان بوشهر در جنوب ایراناست.
«عمارت ملک»این عمارت که به صورت مجموعه ی ساختمانی متعلق به یک قرن قبل است .در هشت کیلومتری شهر بوشهر قرار گرفته است .مساحت زیر بنای آن 4000متر مربع بوده و در دوره ی قاجاریه توسط معماران فرانسوی با مصالح محلی احداث شده و درب و پنجره آن زیر نظر مهندسین فرانسوی ساخته شده است .عمارت متعلق به یکی از ثروتمندان بوشهر به نام محمد مهدی ملک التجاره بوده است .وی برای سفر تفریحی _تجاری به کشور فرانسه رفته و در آن جا کاخ یکی از وزرای قرن وسطی را می بیند و نمونه آن را در بوشهر پیاده می کند .این کاخ توسط متجاوزین انگلیس اشغال شده و به صورت مقر نظامی آن ها در آمد .آن ها بعد از سال ها استقرار در این کاخ با ورشکست شدن ملک التجار (صاحب اصلی کاخ )لوازم نفیس آن را با قیمت کم خریداری کرده و با خود بردند.در اواخر سلطنت رضا شاه این عمارت که خوابگاه نظامیان شده بود پس از چندین بار بازسازی رو به ویرانی نهاد و متاسفانه به خاطر وسعت زیاد هنوز مرمت نشده است .این سالها تعدادی بی خانمان در این عمارت زندگی می کنند .

بازارهای شهر بوشهر

شهر بوشهر از قدیم دارای بازارهای متعددی بوده که در تعدادی از این بازارها رسته های مختلف شغلی قرار می گرفته اند و به نوعی بازاری انحصاری برای یک شغل ایجاد می کرده اند ،مثل بازار ماهی فروشان یا بازار آهنگران یا بازار طلافروشان و غیره
هر چه گذر زمان باعث رونق بیش تر شهر بوشهر می شد بازارهای این شهر هم وسعت بیشتری از شهر را به خود اختصاص داد .ارتباط مستقیم بین رونق اقتصادی شهر با مجتمع های تجاری جدید شهر بوشهر امکان سرمایه گذاری های تجاری را بسیار پر جاذبه و کم ریسک کرده است .در حال حاضر تنها سه مجتمع تجاری در حال احداث در نقاط مختلف شهر بوشهر بیش از دو هزار واحد تجاری را به ظرفیت بازار بوشهر خواهند افزود .
بازارهای فعال در بوشهر در حال حاضر عبارتند از :
بازار صفا (بوشهر ،میدان انقلاب )
مجتمع تجاری زیتون (بوشهر ،خیابان شهید مطهری )
بازار روز (بوشهر ،خیابان شهدا)
پاساژ ملت (بوشهر ،خیابان شهدا )
پاساژ آزادگان (بوشهر ،خیابان شهدا )
پاساژ آزادی (بوشهر،خیابان شهدا )
مرکز خرید بوشهر (بوشهر ،خیابان لیان)
بازار قدیم (بوشهر ،خیابان لیان)
بازار ماهی فروشان (بوشهر ،خیابان شهدا،بازار روز)
بازارچه صنایع دستی (بوشهر ،خیابان ساحلی ،بعداز رستوران رافائل)
بازارچه صنایع دستی (بوشهر ،خیابان گمرک،روبروی قدمگاه عباسعلی (ع)بازار قدیم)
بازارچه صنایع دستی (بوشهر ،خیابان انقلاب ،ساختمان دهدشتی)

غذاها و انواع سوغاتی های محلی

غذاها :
بوشهر به لحاظ فرهنگ پخت و پز یکی از مناطق غنی ایران به شمار می‌رود و ده ها غذای بومی خوشمزه دارد .انواع ماهی و غذاهای دریایی در سفره غذایی مردم استان بوشهر جایگاه مهم و ویژه ای دارد .از جمله انواع پخت ماهی می توان به ماهی شور ،ماهی تنوری ،دوپیازه ماهی ،ماهی شکم پر (شکم گرفته )ماهی فیله ،شله ماهی ،کتلت ماهی ،عدس پلو با ماهی بریان ،ته چین ماهی ،ماهی کبابی ،ماهی سرخ شده ،چلو ماهی،لاخ لاخ،قلیه ماهی ،قلیه میگو ،دو پیازه میگو ،کتلت میگو ،میگوی کباب شده ،میگو سوخاری ،چلو کباب و…اشاره کرد .

از جمله غذاهای بومی استان بوشهر می توان به دال عدس ،للک،سمبوسه،یخنی گوشت(نوعی آبگوشت)پلو رشته،پاکورا،فلافل،قلیه تخم مرغ،مرغ شکم پر ،شکر پلو با قیمه بوشهری ،بلالیت(نوعی ماکارونی نازک)زیره پلو با قیمه بوشهری و…اشاره کرد .

همچنین استان بوشهر به لحاظ دارا بودن انواع پیش غذاها و ترشی هایی همچون رنگینک،زولبیا،حلوا خرمایی،حلوای آردی،رولت خرما ،حلوای انگشت پیچ،حلوا برنجی ،فرنی ،خرما و ارده ،لورک و خرما ،ماست توله،ترشی پیاز ریزه،ترشی سیر،ترشی موسیر،ترشی بادمجان و …از جمله استان هایی است که در این زمینه (پیش غذاها و ترشی های بومی و محلی )یک استان بسیار غنی و شاید منحصر به فرد باشد .

انواع سوغاتی های محلی :

خرما ،حلوای مسقطی ،ارده حلوای سنگک،خارک پخته،انواع ماهی و میگو ،عروسک های صدفی ،تنباکو،انواع دست ساخته های حصیر بافی با برگ نخل مثل :کلاه،بادبزن،سبد و…

مرکز لیزر درمانی بوشهر در صفحه تماس با مراکز تخصصی آورده شده است . برای اطلاعات بیش تر به صفحه تماس با ما مراجعه کنید و یا برای تماس و تعیین نوبت با مرکز اینجا کلیک کنید

بیشترین تخفیف های زیبایی و لیزر در بهترین مراکز تهران و شهرستان ها
اینجا کلیک کنید