علت هموروئید بچه ها چیه ؟ بواسیر در بچه ها | جراحی هموروئید در کودکان
بزرگسالان هموروئید را کاملاً می شناسند. با توجه به شیوه زندگی امروزی این بیماری در بین افراد بزرگسال بسیار زیاد شده است. با این حال ، شما ممکن است تعجب کنید که چگونه بچه ها می توانند در این سن هموروئید بگیرند؟ آیا اصلاً چیزی به نام هموروئید بچه ها وجود دارد؟ بله برخلاف آنچه که ما تصور می کنیم ، بواسیر محدود به بزرگسالان نیست.
هموروئید چیست؟
هموروئید یا بواسیر یک بیماری است که زمانی رخ می دهد که رگ های اطراف ناحیه مقعد و داخل رکتوم بزرگ می شوند. اکثر بیماران مبتلا به هموروئید تجربه ناراحتی بسیاری در این منطقه دارند. در بیشتر موارد هموروئیدها همراه با درد و خونریزی هستند. فردی که به این بیماری مبتلا می شود نباید خجالت بکشد. اما هموروئید باعث ایجاد اضطراب جسمی و روحی می شود.
جشنواره تخفیف زیبایی و لیزر، دستگاه لیزر مدیواستار (اسکلپیون) 2024
مشاوره رایگان با پزشک، کلیه ایام هفته
برای ورود به پیج اینستاگرام روی لینک مربوطه کلیک کنید
علت بواسیر در بچه ها و نوجوانان
برخی از علت های شایع ابتلا به بواسیر در بچه ها عبارت هستند از :
- نشستن روی سطوح سخت برای مدت زمان طولانی می تواند باعث بواسیر شود.
- اگر فرزند شما به طور منظم بیشتر از مدت زمان 10 دقيقه بر روی توالت بنشیند ، در معرض خطر ابتلا به بواسیر قرار می گيرد. نشستن های طولانی در توالت منجر به تجمع خون در ناحیه لگنی می شود.
- اگر بچه شما زمان زیادی را تلاش می کند تا پی پی بکند ، این باعث ایجاد فشار در مقعد و بدتر شدن هموروئیدها می شود.
- اگر نوزاد یا کودک شما غذای سالم نمی خورد ، یک رژیم غذایی خوب را رعایت نمی کند ، آب کمتری مصرف می کند و میوه های حاوی فیبر نمی خورد ، این ممکن است منجر به یبوست شود که احتمال ابتلا به بواسیر را افزایش می دهد.
- در شرایط خاص ، گریه و فریاد شدید و منظم کودک شما می تواند در تشکیل هموروئید مؤثر باشد. این در درجه اول به این دلیل است که در فضای شدید استرس و گریه ، خون به سمت ناحیه لگن می رود و فشار داخل شکم را افزایش می دهد. این خون در ناحیه راست روده باقی می ماند.
- اگر شما یا همسرتان سابقه بواسیر داشته باشید ، احتمال این که فرزند تان به دلایل ارثی به این بیماری مبتلا شود ، زیاد است. بعضی از هموروئید های مادرزادی نیز در اولین هفته تولد نوزاد مشاهده می شود. این بواسیرها در حین عبور مدفوع و یا گریه کردن نوزاد باعث ناراحتی بیشتر او می شوند.
- اگر به علت دلایل مختلف کولون ملتهب شده باشد ، ممکن است کودک به بواسیر هم مبتلا شود.
- تشکیل تومور در روده بزرگ می تواند منجر به تجمع خون در مقعد و بواسیر شود.
- عفونت روده بزرگ می تواند به ناحیه رکتال پیشرفت کند و منجر به تشکیل هموروئید می شود.
- اگر فرزند شما کمتر بازی می کند و بیشتر وقت خود را صرف نشستن می کند ، احتمال ابتلا به بواسیر بیشتر می شود.
علائم هموروئید در کودکان
- بیشتر علائم شناخته شده هموروئید در بچه ها عبارتند از خونریزی رکتوم ، خارش در ناحیه مقعد ، احساس ناراحتی و بیرون زدن هموروئید از مقعد.
- هر بار که کودک توالت می رود ممکن است خون قرمز روشن را در توالت مشاهده کند. که علت آن پارگی رگ های خونی در منطقه مقعد است. هچنین خونریزی از رکتوم می تواند نشان دهنده مشکلات مختلف دیگری باشد و باید بلافاصله توسط متخصص اطفال بررسی شود.
- هموروئیدها باعث ترشح یک ماده مخاطی می شوند که محیط مقعد و اطراف آن را خیس می کند. این ترشحات به همراه پی پی موجب حساسیت و خارش شدید مقعد می شود که کودک به سختی می تواند از خاراندن خود جلوگیری کند.
- رفتن به توالت و نشستن برای مدت طولانی به طور کلی یک فعالیت دردناک می شود. گاه بچه ها ممکن است به طور کامل از رفتن به توالت خودداری کنند تا درد کمتری بکشند.
- هموروئیدهای خارجی در بیرون مقعد وجود دارند. این یک علامت از بواسیر است و نیاز به درمان دارد.
تشخیص هموروئید در بچه ها
پزشکان معمولاً با مشاهدۀ ناحیه خارجی مقعد و یا انجام یک معاینه اولیه داخلی به دنبال نشانه های هموروئید هستند. از آنجایی که هموروئید های داخلی نرم هستند ، نمی توانند بلافاصله به عنوان هموروئید تشخیص داده شوند.
ممکن است پزشک از یک پروکتوسکوپ یا وسیله دیگری برای نگاه کردن به داخل مقعد استفاده کند. در موارد خاص ، در صورتی که پزشک احساس کند مشکل به جز هموروئید چیز دیگری است ، ممکن است نیاز به انجام یک بررسی کامل از کولون را با انجام یک کولونوسکوپی احساس کند.
درمان هموروئیدها در کودکان
روش های متعددی برای درمان هموروئید بچه ها وجود دارد که می توانید با انجام آنها درد و ناراحتی کودک خود را کاهش دهید.
- نشستن در لگن آب کرم گرفتن دو بار یا سه بار در روز به کودک شما کمک می کند در ناحیه مقعد احساس آرامش کند. اطمینان حاصل کنید که منطقه را خشک نگه می دارد و از شستن او با استفاده از صابون اجتناب کنید.
- وقتی که در این ناحیه سوزش و التهاب شدید وجود دارد ، استفاده از یک بسته یخ یا کمپرس های سرد می تواند به کودک شما کمک کند.
- همیشه مقعد کودک را با آب تمیز کنید. در صورتی که از کاغذ توالت استفاده می کنید ، به جای آن از دستمال مرطوب استفاده کنید. زیرا کاغذ های توالت خشک می توانند مقعد و همورئید ها را تحریک کند.
- اگر همورئیدها بیش از حد دردناک هستند ، به کودک خود داروهای مسکن مانند استامینوفن بدهید. مصرف مسکن می تواند درد و همچنین احساس ناراحتی او را کاهش دهد.
- کرم های آنتی همورئید در داروخانه ها وجود دارد. اما بهتر است قبل از هرگونه استفاده از این پمادها برای کودک خود با پزشک او مشورت کنید.
- اگر فرزند شما دارای یبوست می باشد یا به مدت طولانی در توالت می ماند تا پی پی کند ، ابتدا سعی کنید یبوست او را از بین ببرید. تغییر در رژیم غذایی به این کار کمک می کند. مصرف میوه های بیشتر ، سبزیجات و غلات کمک به رفع یبوست کمک می کند. مواد غذایی مانند شکر و آرد را در رژیم غذایی کودک کاهش دهید زیرا دیر هضم هستند. استفاده از غذاهای سرشار از فیبر همیشه به همه توصیه می شود.
- در طول روز مقدار زیادی آب بین 8 تا 10 لیوان در فواصل منظم به کودک بدهید. حتی اگر فرزند شما می گوید که تشنه نیست ، مطمئن شوید که او کمی بیشتر از حد معمول آب مصرف می کند. زیرا مصرف آب سیستم گوارش را سالم و عمل دفع را راحت می کند.
- کودک خود را بیرون ببرید. اجازه دهید بچه ها بازی کنند و بدوند. و یا هر روز با شما پیاده روی کنند. فعالیت بدنی برای بچه ها ضروری است.
- اکثر پزشکان می گویند که کودک نباید پی پی خود را نگه دارد و این درست است. اطمینان حاصل کنید که فرزند شما در مواقعی که احساس دفع دارد به توالت می رود. نگه داشتن آن به دلیل این است که بچه ها تماشای کارتون مورد علاقه خود را به توالت رفتن ترجیح می دهند. شاید هم از زور زدن و فشار آمدن به منطقه مقعد که درد آنها را افزایش می دهد و باعث تحریک هموروئید می شود ، می ترسند.
پیشگیری از هموروئید در بچه ها
پیشگیری از هموروئید برای کودکان یک پاسخ بسیار ساده دارد که شامل مراقبت از چند چیز است :
- در طول روز باید فعالیت بدنی زیادی داشته باشند.
- هر روز مقدار زیادی مواد غذایی فیبر دار و میوه بخورند.
- آب زیادی بنوشند.
- سعی کنید روی توالت چمباتمه بزنند تا سریع تر پی پی کنند.
- هنگام رفتن به توالت استرس نداشته باشند.
به طور کلی ، احتمال ابتلا به هموروئید در بچه ها و نوزادان بسیار کمتر از بزرگسالان است. زیرا اکثر بزرگسالان به دلیل انتخاب شیوه زندگی خود ، به بواسیر مبتلا می شوند. اما کودکان نیز در معرض خطر هستند و بهتر است که آنها را با اقدامات مناسب حفظ کنید.
در صورتی که فرزند شما علائم هموروئید را داشته باشد ، همیشه بهتر است که او را نزد پزشک ببرید تا از بروز مشکلات بعدی پیشگیری شود.
محقق و مترجم : مینو شفیعی minoo shafie
بیشترین تخفیف های زیبایی و لیزر در بهترین مراکز تهران و شهرستان ها
اینجا کلیک کنید