اما تحقیق و بررسی در چنین ابعاد کوچکی (یک گروه 55 نفره)، استدلال قانع کننده ای محسوب نمی شود. این احتمال نیز وجود دارد که این اثرات نامطلوب تنها در 1% بیماران به چشم بخورد. همچنین احتمال دارد این اثرات نامطلوب حاصل از برخی دستگاه های لیزر خاص باشد.
جشنواره تخفیف زیبایی و لیزر، دستگاه لیزر مدیواستار (اسکلپیون) 2024
مشاوره رایگان با پزشک، کلیه ایام هفته
برای ورود به پیج اینستاگرام روی لینک مربوطه کلیک کنید
با این وجود، دیدن نتیجه مطالعه ای که در آن هیچ عوارض بدی حاصل نشده، بسیار جالب توجه بود.
مطالعه شماره دو: آکوتان و لیزر موهای زائد با دستگاه دایود (2004)
این مطالعه سال ها پیش از مطالعه اول صورت گرفته است. در این مطالعه، 7 زن که جهت درمان آکنه، داروی ایزوترتینوئین مصرف می کردند، تحت درمان لیزر موهای زائد ناحیه بیکینی با دستگاه دایود با طول موج 810 نانومتر قرار گرفتند.
6 نفز از این 7 زن، درمان لیزر موهای زائد در ناحیه چانه را نیز دریافت کردند.
نتایج این مطالعه به شرح زیر بود:
“در هر نوبت مراجعه، هیچ گونه قرمزی پوست، تغییرات رنگ دانه ای، تورم یا زخم و اسکار مشاهده نشد. یک هفته پس از دومین جلسه درمان لیزر موهای زائد، در یکی از شرکت کنندگان یک تاول رویت شد که پس از یک ماه بر طرف شد.”
مجددا این مطالعه هم بروز هیچ گونه مشکل را در دراز مدت نشان نداد و می توان نتیجه گیری کرد که لیزر موهای زائد با دستگاه دایود در افرادی که آکوتان مصرف می کنند، کاملا امن و بی خطر است.
اما متاسفانه در این مطالعه، هیچ نمونه مذکری وجود نداشته و این در دنیای علم کاملا بی معنی است.
مطالعه شماره سه: لیزر موهای زائد با دستگاه دایود و مصرف ایزوترتینوئین (2005)
در مطالعه ای که جهت پیگیری مطالعه قبل (سال 2004)، این بار بر روی مردان صورت گرفت نیز مجددا همان نتایج حاصل شد و نشان داد که لیزر موهای زائد با دستگاه دایود دارای ایمنی بالایی در بیمارانی است که ایزوترتینوئین مصرف می کنند.
چه نتیجه ای باید از این ها اتخاذ کرد؟
با وجودی که برخی از تحقیقات نشان می دهند که مصرف آکوتان و درمان لیزر موهای زائد می تواند با یکدیگر همزمان شود و هیچ عوارض جانبی به همراه ندارد، اما ما همچنان توصیه می کنیم که این دو کار را همزمان با یکدیگر انجام ندهید.
دنیای علم، دنیای پیچیده ای با متغیرهای بسیار است و تحقیقات ذکر شده در این مطلب، در بهترین حالت بسیار ضعیف است و نمی توان به آن ها اعتماد کرد.
تعداد افراد شرکت کننده در این مطالعات نیز بسیار اندک بودند و نمی توان با طمینان از آن نتیجه ای استخراج کرد.
توصیه نهایی
متخصص پوست، بهترین کسی است که می تواند تشخیص دهد زمانی که آکوتان مصرف می کنید، می توانید درمان لیزر موهای زائد را نیز دریافت کنید یا خیر.
پیشنهاد ما این است که این توصیه را دنبال کرده و دست کم تا 6 ماه پس از آخرین مصرف آکوتان، از انجام لیزر موهای زائد یا لیزر درمانی اسکار هایتان خودداری نمایید.
تحقیق و ترجمه: مینو زرفش
منابع:
[button color=”red” size=”small” link=”https://hairfreelife.com/accutane-laser-hair-removal-safe/” ]لینک 1[/button]
[button color=”red” size=”small” link=”https://medlineplus.gov/aboutmedlineplus.html” ]لینک 2[/button]
بیشترین تخفیف های زیبایی و لیزر در بهترین مراکز تهران و شهرستان ها
اینجا کلیک کنید