پماد بتامتازون

پماد بتامتازون برای چیست؟ در چه مواردی استفاده می شود؟ چه عوارضی دارد؟

از پماد بتامتازون برای درمان انواع بیماری های پوستی (از جمله اگزما، درماتیت، آلرژی، بثورات پوشک) استفاده می شود. بتامتازون، تورم، خارش و قرمزی را که در این نوع بیماری ها رخ می دهد، کاهش می دهد. این دارو یک کورتیکواستروئید با قدرت متوسط ​​است.

بیشتر بدانید:

اگزما چیست؟

درماتیت چیست؟

بهترین دارو برای درمان واکنش های آلرژیک

علل شایع بثورات پوستی در کودکان

 

نحوه استفاده از پماد بتامتازون

پماد بتامتازون
پماد بتامتازون والرات

این دارو را تنها بر روی پوست خود استفاده کنید. تمامی دستورالعمل های مندرج در بسته محصول را به دقت مطالعه و دنبال کنید یا آن را طبق دستور پزشک تان استعمال نمایید.

از مصرف این دارو در ناحیه صورت، کشاله ران، یا زیر بغل اجتناب کنید، مگر در مواردی که پزشک دستور این کار را داده باشد.

قبل از استفاده، دستان خود را به دقت بشویید و خشک کنید. ناحیه آسیب دیده را نیز تمیز و خشک کنید. لایه نازکی از پماد را روی قسمت آسیب دیده بمالید و به آرامی آن را ماساژ دهید، مصرف این پماد معمولا 1 تا 3 بار در روز و یا طبق دستور پزشک تان است. از پوشاندن ناحیه آسیب دیده اجتناب کنید، مگر در مواردی که پزشک دستور این کار را داده باشد. چنانچه از بتامتازون در ناحیه پوشک نوزاد استفاده می کنید، از پوشاندن پوشک تنگ یا شلوار پلاستیکی به وی اجتناب کنید.

جشنواره تخفیف زیبایی و لیزر، دستگاه لیزر مدیواستار (اسکلپیون) 2024

مشاوره رایگان با پزشک، کلیه ایام هفته

22612171_021  22612108_021

09027610748

instagram پیج مرکز تخصصی زیبایی قلهک

instagram پیج تخصصی لیزر موهای زائد

instagram نمونه کارهای زیبایی

پس از مصرف پماد، دست های تان را بشویید، مگر این که از این دارو برای درمان دست استفاده کرده باشید. از تماس این دارو در نزدیکی چشم، و داخل چشم اجتناب کنید، زیرا این ممکن است بدتر شود یا موجب ایجاد گلوکوم شود. همچنین از تماس این دارو با بینی یا دهان نیز جلوگیری کنید. چنانچه پماد با این نواحی تماس پیدا کرد، فورا با مقدار زیادی آب شستشو دهید.

از پماد بتامتازون تنها برای درمان مشکلی که تجویز شده است، استفاده کنید. از مصرف طولانی تر این دارو اجتناب کنید.

در صورتی که وضعیت تان در عرض 2 هفته پس از استفاده از این پماد بهبود نیافت یا حتی بدتر شد، حتما مجددا به پزشک مراجعه کنید.

 

عوارض جانبی پماد بتامتازون

پماد بتامتازون
بتامتازون 0.1%

هنگامی که این دارو را برای اولین بار روی پوست استفاده می کنید، ممکن است دچار گزگز، سوزش، خارش، تحریک، خشکی یا قرمزی پوست شود. این اثرات باید چند روز پس از آن که بدن تان به دارو عادت کرد، ناپدید شود. اگر هر یک از این اثرات همچنان ادامه داشته باشد یا بدتر شود، به سرعت به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید.

چنانچه پزشک تان صلاح دیده شما برای رفع مشکل تان از پماد بتامتازون استفاده کنید، حتما تشخیص داده است که فواید این دارو، نسبت به خطر بروز عوارض جانبی آن مقدم تر است. بسیاری از افرادی که از کالامین استفاده کرده اند، اذعان داشته اند که عوارض جانبی جدی در پی ندارد.

چنانچه دچار این علائم شدید، حتما بلافاصله به پزشک مراجعه کنید: ترک های پوستی، چروک شدن یا تغییر رنگ پوست، آکنه، رشد موهای زیاد یا ناخواسته، رشد موی زیر پوستی (فولیکولیت).

عفونت های پوستی می توانند حین استفاده از این دارو بدتر شوند. اگر قرمزی، تورم یا تحریک، بهبود نیافت، حتما بلافاصله پزشک خود را مطلع سازید.

به ندرت ممکن است این دارو از طریق پوست، جذب جریان خون شود. این امر می تواند به بروز عوارض جانبی ناشی از کورتیکواستروئید بیش از حد منجر شود. این عوارض جانبی بیشتر در کودکان و افرادی که از این دارو برای مدت طولانی و یا در نواحی بزرگ پوست استفاده می کنند، بیشتر است. چنانچه هر کدام از عوارض جانبی زیر رخ داد، فورا به پزشک خود اطلاع دهید: خستگی غیرمعمول یا شدید، کاهش وزن، سردرد، تورم مچ پا یا روی پاها، افزایش تشنگی یا ادرار، مشکلات بینایی.

واکنش های آلرژیک بسیار جدی نسبت به این دارو، بسیار نادر است. اما چنانچه متوجه هر یک از علائم واکنش های آلرژیک مانند کهیر، بثورات پوستی، خارش یا تورم (به ویژه بر روی صورت، زبان یا گلو)، سرگیجه شدید، تنفس سخت و مشکل شدید، به دنبال فوریت های پزشکی باشید.

در اینجا فهرست کاملی از عوارض جانبی احتمالی استفاده از بتامتازون عنوان نشده است. در صورتی که متوجه علائمی دیگری شدید که در این مطلب قید نشده، آن را نیز با داروساز یا پزشک خود در میان بگذارید.

 

موارد احتیاطی

پماد بتامتازون
بتامتازون

این دارو، خوراکی نبوده و تنها برای استعمال خارجی مناسب می باشد.

در صورتی که حساسیت دارویی دارید، پیش از مصرف پماد بتامتازون، موضوع را با داروساز یا پزشک مربوطه در میان بگذارید. این دارو ممکن است حاوی ترکیبات غیر فعالی باشد که در شما ایجاد حساسیت یا سایر مشکلات کند. در این خصوص می توانید با یک پرشک داروساز مشورت کنید.

پیش از مصرف این دارو، همه سوابق پزشکی خود، به ویژه گردش خون ضعیف، دیابت، مشکلات دستگاه ایمنی بدن را به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید.

چنانچه عفونت یا زخمی در ناحیه آسیب دیده دارید، از مصرف این پماد خودداری کنید.

در موارد نادر، استفاده از داروهای کورتیکواستروئید برای مدتی طولانی یا در صورت استفاده در نواحی بزرگ بدن می تواند منجر به اختلال در پاسخ بدن به فشارهای فیزیکی شود. بنابراین، پیش از انجام هرگونه جراحی یا درمان های اورژانسی حتما جراح یا دندانپزشک خود را نسبت به مصرف این دارو مطلع سازید.

اگرچه احتمال آن بسیار کم است، اما این دارو در صورت مصرف بلند مدت، ممکن است رشد کودک را کند سازد. تاثیر آن بر روی قد نهایی در بزرگسالی مشخص نشده است. در طول مصرف این دارو در کودکان، کودک خود را به منظور کنترل قد، به طور منظم نزد پزشک ببرید.

مصرف پماد بتامتازون در دوران بارداری توصیه نمی شود. در خصوص خطرات و مزایای آن با پزشک خود مشورت کنید.

از آن جایی که ممکن است استفاده از بتامتازون در دوران شیردهی سبب انتقال دارو به شیرتان شود نیز قبل از مصرف آن با پزشک تان مشورت کنید.

 

تداخلات دارویی

مداخلات دارویی بر روی عملکرد داروی مصرفی تان تاثیر گذاشته و خطر بروز عوارض جانبی جدی را افزایش می دهند. این مورد شامل تمام تداخلات دارویی احتمالی نیست و فهرستی از تمامی داروهایی که استفاده می کنید را شامل می شود (از جمله داروهای تجویزی، غیر تجویزی و محصولات گیاهی) که باید آن را با پزشک و داروساز خود به اشتراک بگذارید. از شروع، متوقف کردن و یا تغییر دوز داروها بدون تایید پزشک تان خودداری کنید.

برخی از داروها که ممکن است با این دارو ایجاد تداخل کنند عبارتند از: کورتیکواستروئید های خوراکی (مانند پردنیزون).

 

تحقیق و ترجمه: مینو زرفش

منبع خارجی برای مطالعه بیشتر

3 2 رای ها
به نظر شما چند ستاره ؟

بیشترین تخفیف های زیبایی و لیزر در بهترین مراکز تهران و شهرستان ها
اینجا کلیک کنید

Subscribe
Notify of
guest

0 نظرات
قدیمی ترین
جدیدترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments