متاسفانه، واقعیت این است که برخی از صابون ها بیش از آن که مفید باشند، بسیار مضر هستند. به گفته یکی از متخصصان پوست و مو مایو کلینیک، استفاده از صابون های نا ملایم و خشن می تواند به مرور زمان منجر به خشکی پوست و تبدیل شدن به باکتری هایی شود که به طور معمول روی پوست زیست دارند. این امر که می تواند منجر به بروز جوش و آکنه شود، هنگامی رخ می دهد که فولیکول های کوچک مو به واسطه چربی و سلول های مرده پوست، مسدود می شوند.
اما خوشبختانه، شوینده های ملایمی در دراگ استور ها وجود دارند که قادرند به پوست تان کمک شایانی کنند. ممکن است در یافتن مناسب ترین شوینده برای پوست خود دچار سر در گمی شوید. مهم ترین مساله در این خصوص، اطلاع از تفاوت های این محصولات است.
جشنواره تخفیف زیبایی و لیزر، دستگاه لیزر مدیواستار (اسکلپیون) 2024
مشاوره رایگان با پزشک، کلیه ایام هفته
برای ورود به پیج اینستاگرام روی لینک مربوطه کلیک کنید
در ادامه این مطلب، یک چک لیست سه مرحله ای تهیه کرده ایم که پیش از مراجعه به داروخانه محل تان باید آن ها را به دقت مطالعه کنید:
1- نوع پوست خود را بشناسید
اولین و مهم ترین مساله، شناسایی تیپ پوستی و یافتن محصولاتی با مواد تشکیل دهنده مناسب پوست تان است.
- برای پوست های چرب: به گفته دکتر تبسم میر، متخصص پوست و مو در شهر نیویورک، پاک کننده هایی که محتوی روغن درخت چای هستند، برای پوست های چرب فوق العاده اند. محصولات حاوی ترکیباتی چون اسید سالیسیلیک یا اسید گلیکولیک نیز بسیار مفید می باشند. سعی کنید از مصرف محصولات حاوی الکل که پوست تان را خشک و شکننده می کنند، خودداری کنید.
- برای پوست های خشک: دکتر میر توصیه می کند از شوینده ها و پاک کننده های حاوی روغن نارگیل استفاده کنید. مطالعات نشان داده اند که اسید های چرب موجود در روغن نارگیل به طور معجزه آسایی برای تغذیه رسانی پوست های مستعد به آکنه مفید است.
- برای پوست های مختلط: اگر قصد دارید در تابستان منافذ پوست تان را پاک سازی کنید، از یک شوینده قوی استفاده کنید. اما پوست های مختلط در زمستان خشک تر می شوند. لذا توصیه می شود در فصول سرد سال از شوینده هایی استفاده کنید که ملایمند و پوست تان را نرم می کنند.
2- برچسب محصولات را با دقت مطالعه کنید
به گفته متخصصین پوست و مو، صابون، تعادل طبیعی پوست را بر هم می زند و منجر به تحریک آن می گردد. PH بالای موجود در صابون، زمینه را برای التهاب پوست مهیا می سازد. زیرا PH، موانع محافظتی پوست را از بین می برد. هنگامی که لایه دفاعی پوست از بین برود، باکتری ها به طور عمیق تری به داخل آن نفوذ پیدا می کنند و منجر به التهاب، آکنه و جوش می شود.
اما راه حل این مشکل چیست؟ توصیه می شود برچسب محصولات شوینده ای که استفاده می کنید را با دقت مطالعه و بررسی کنید. به دنبال عباراتی چون “غیر صابونی“، ” غیر قلیایی” و ” بدون PH” باشید.
برخی از پزشکان توصیه می کنند از شوینده های ملایمی همچون ژل شستشوی صورت Cetaphil، دو بار در روز استفاده کنید. این امر به حفظ تعادل طبیعی پوست تان کمک می کند. ژل Cetaphil دارای PH غیر قلیایی بین 6.3 تا 6.8 است و محتوی نرم کننده، جهت کمک به خشکی پوست می باشد.
3- به یکباره این جوش های زشت را نابود کنید
ترکاندن و دستکاری جوش ها پس از هر بار شستشوی صورت، بسیار وسوسه انگیز است. اما دست نگه دارید!
پس از پاکسازی صورت، 2 مرحله کوچک وجود دارد. به منظور درمان جوش و آکنه و پیشگیری از شیوع مجدد آن در آینده باید به دنبال داروهای حاوی پراکسید بنزوئیل و یا ترتینوئید باشید. متخصصان پوست به ژل 2.5% یا 0.3% اپیدو (آداپالن + پراکسید بنزوئیل) ایمان راسخ دارند. این دارو یک ترکیب قدرتمند از آداپالن و پراکسید بنزوئیل است که مانع از گسترش جوش می گردد و از تشکیل جوش و آکنه های جدید نیز جلوگیری می کند.
و اما آخرین مرحله، انتخاب مرطوب کننده ایست که غیر کومدوژنیک باشد یا به عبارت ساده تر منجر به بسته شدن منافذ پوست و بروز جوش و آکنه نشود. با محصولات پوستی سبک و فاقد چربی همگی این جوش ها نابود خواهند شد. توصیه می شود از مرطوب کننده های حاوی SPF نیز استفاده کنید.
منتظر چه هستید؟ هر چه سریع تر اقدام کنید!
اطلاعات ایمنی مهم
ژل اپیدو (آداپالن + پراکسید بنزوئیل) 2.5% یا 0.3% جهت درمان موضعی آکنه ولگاریس به کار می رود. در مطالعات انجام شده، واکنش ها و عوارض جانبی گزارش شده (کمتر از 1%) از سوی بیماران تحت درمان با ژل اپیدو، التهاب پوست، درماتیت آتوپیک و احساس سوزش پوست بوده است. یکی از مهم ترین موارد احتیاطی مصرف این ژل، ضرورت استفاده از کرم ضد آفتاب حین خروج از منزل و اجتناب از قرار گیری در معرض نور خورشید یا لامپ های خورشیدی است. ممکن است حین استفاده از ژل اپیدو، اریتمی، پوسته پوسته شدن، خشکی، گز گز یا سوزش، ناراحتی و آلرژی رخ دهد و در شرایط حاد نیز ممکن است لازم باشد مصرف آن قطع شود. بنابراین، حین مصرف ژل اپیدو، جانب احتیاط را رعایت کنید و از تماس آن با چشم، دهان و غشاهای مخاطی (مانند واژن) خودداری نمایید.
زیبا و سلامت باشید.
تحقیق و ترجمه: مینو زرفش
بیشترین تخفیف های زیبایی و لیزر در بهترین مراکز تهران و شهرستان ها
اینجا کلیک کنید