زخم بستر در مرحله اول و دوم معمولا در عرض چند هفته تا یک ماه با مراقبت های محافظتی و مراقبت عمومی مناسب التیام پیدا میکند. مرحله 3و 4زخم بستر سخت تر درمان خواهند شد.
جهت التیام و درمان زخم در مراحل 3 و 4 معمولا نیاز به یک رویکرد چند رشته ای دارد. اعضای تیم مراقبت ممکن است شامل:
جشنواره تخفیف زیبایی و لیزر، دستگاه لیزر مدیواستار (اسکلپیون) 2024
مشاوره رایگان با پزشک، کلیه ایام هفته
برای ورود به پیج اینستاگرام روی لینک مربوطه کلیک کنید
پزشک مراقبت های اولیه که باید نظارت کامل داشته باشد
یک پزشک متخصص در مراقبت از زخم
پرستاران و یا دستیاران پزشکی
مددکار اجتماعی که باید برای رفع نگرانی های عاطفی در کنار اعضای خانواده باشد
فیزیوتراپ برای بهبود تحرک
متخصص تغذیه
جراح مغز و اعصاب
جراح ارتوپد و یا جراح پلاستیک
روش های درمانی زخم بستر
کاهش فشار
اولین قدم در درمان زخم بستر کاهش فشار ایجاد شده در نواحی زخم که در این خصوص استراتژی های کاربردی شامل موارد زیر است:
تغییر
موضع تحت فشار را به طور مداوم تغییر داده وبهتر است این کار به طور منظم و هر 15 دقیقه یکبار انجام شود اگر شرایط و موقعیت محدودی دارید بهتر است هر دو ساعت یکبار موقعیت فرد را تغییر دهید.
استفاده از سطوح حمایتی
استفاده از یک تشک ، تخت خواب و مخده ویژه ای که فشار بر روی زخم را کاهش داده و از پوست آسیب پذیر محافظت کند.
تمیز کردن زخم
تمیزکردن زخم برای جلوگیری از عفونت ضروری است . اگر پوست زیاد آسیب ندیده و زخم در مرحله اول می باشد بهتر است با آب و صابون به طور ملایم شستشو دهید و با یک دستمال نرم ان را کاملا خشک کرده و اگر کمی زخم باز شده باشد با آب شور شستشو دهید و زخم را باز نگه دارید.
در زخم های باز ، پانسمان را با فاصله زمانی کوتاه تعویض کنید .
دکتر شما پانسمان را بر اساس تعدادی از عوامل از جمله : اندازه و شدت زخم، مقدار ترشحات انتخاب می کند.
حذف بافت های آسیب دیده
زخم را باید از بافت های مرده و یا آلوده و آسیب دیده پاک کرد. حذف این بافت هابا تعدادی از روش ها و بسته به شدت زخم انجام میشود.
سایر مداخلات
سایر مداخلات که ممکن است مورد استفاده قرار گیرد عبارتند از:
مدیریت درد. زخم بستر می تواند دردناک باشد ، برای تسکین درد می توان از داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی مانند: ایبوپروفن (موترین IB، آسپرین،…) و ناپروکسن (ناپروکسن و…) استفاده کرد و درد را کاهش داد و استفاده از این داروها بهتر است قبل از تعویض پانسمان یا هنگام برش بافت های مرده از روی زخم باشد، از داروهای ضد درد موضعی نیز میتوان در این حین استفاده کرد.
آنتی بیوتیک ها. زخم بستری که آلوده است و به دیگر مداخلات پاسخ نمی دهد ممکن است با آنتی بیوتیک های موضعی یا خوراکی درمان شود.
یک رژیم غذایی سالم. برای بهبود زخم، دکتر یا متخصص تغذیه ممکن است افزایش میزان کالری و مایعات، رژیم غذایی با پروتئین بالا و غذاهای غنی از ویتامین ها و مواد معدنی را توصیه کند.
مدیریت بی اختیاری. بی اختیاری ادرار و یا روده ممکن است رطوبت و باکتری ها را بیش از حد بر روی پوست باقی گذارد که همین موضوع خطر ابتلا به عفونت را افزایش میدهد.
استراتژی های لازم شامل: دستشویی کردن های برنامه ریزی شده ، تعویض مکرر پوشک ، استفاده از لوسیون های محافظ بر روی پوست و استفاده از لوله های رکتال.
تسکین اسپاسم عضلانی. اصطکاک مربوط به اسپاسم و یا برش می تواند باعث ایجاد درد یا بدتر شدن زخم بستر شود. شل کننده های عضلانی مانند دیازپام (والیوم)، تیزانیدین (Zanaflex)، دانترولن (Dantrium) و باکلوفن (Gablofen، Lioresal)ممکن است اسپاسم عضلانی را مهار و کمک به التیام زخم کند.
منبع :
mayoclinic.org/diseases-conditions/bedsores/basics/treatment
بیشترین تخفیف های زیبایی و لیزر در بهترین مراکز تهران و شهرستان ها
اینجا کلیک کنید