در مورد ریزش مو بیشتر بدانیم

در مورد ریزش مو بیشتر بدانیم

مو در همه ی قسمت های بدن به جز کف دست و پا رشد می کند، اما اندازه مو ها در بیشتر قسمت های بدن به قدری کوچک می باشد که رشدشان تقریبا غیر قابل دیدن می باشد. مو از پروتئینی به نام کراتین ساخته شده است که بوسیله  فولیکول های مو که در بیرونی ترین لایه پوست قرار دارند تولید می شود.

همانطور که فولیکول ها سلول های موی جدید تولید می کنند، سلول های قدیمی تر با سرعت 6 اینچ در سال از پوست بیرون می آیند. مویی که مشاهده می کنید در واقع یک رشته از سلول های کراتین مرده است.

جشنواره تخفیف زیبایی و لیزر، دستگاه لیزر مدیواستار (اسکلپیون) 2024

مشاوره رایگان با پزشک، کلیه ایام هفته

22612171_021  22612108_021

09027610748

instagram پیج مرکز تخصصی زیبایی قلهک

instagram پیج تخصصی لیزر موهای زائد

instagram نمونه کارهای زیبایی

برای ورود به پیج اینستاگرام روی لینک مربوطه کلیک کنید

سر یک فرد بالغ حدود 100 تا 150 هزار تار مو دارد و هر روز 100 رشته از آنها از سر جدا می شوند. لذا پیدا کردن چند تار مو در لابه لای شانه شما چندان جای نگرانی ندارد.

در لحظه تقریبا 90% از موهای سر فرد در حال رشد هستند. هر فولیکول چرخه زندگی مختص به خود را دارد که می تواند تحت تاثیر عواملی مانند سن، بیماری و سایر عوامل دیگر قرار بگیرد.

چرخه رشد هر مو به سه مرحله اصلی تقسیم می شود:

 

  • آناژن- Anagen: رشد مو که بین دو تا شش سال طول می کشد.
  • کاتاژن- Catagen: گذار از رشد مو که دو تا سه هفته سول می کشد.
  • تلوژن- Telogen: فاز استراحت که حدود دو تا سه ماه طول می کشد، بعد از مرحله استراحت، مو ریخته و یک موی جدید جایگزین آن می شود و این چرخه را طی میکند.

 

با افزایش سن، میزان رشد مو کاهش می یابد.

ریزش مو(آلوپسی:alopecia) انواع و اقسام دارد:

♦ کم پشت شدن تدریجی موها همگام با افزایش سن،فرایندی طبیعی است که به آن involutional alopecia می گویند.در این نوع ریزش مو،تعداد بیشتری از پیازچه ها وارد مرحلهُ تلوژن یا استراحت می شوند وتعداد و بلندای بقیهُ موها نیز کمتر می گردد.

androgenic alopecia♦ ،نوع دیگری از ریزش موست.این نوع ریزش مو،عارضه ای وراثتی است که هم می تواند مردان را گرفتار سازد و هم زنان را.مردانی که به این نوع ریزش مو مبتلا می شوند ممکن است حتی در نوجوانی و زیر ۲۰ سالگی موهای خود را از دست بدهند،ولی زنان مبتلا معمولا تا ۴۰ سالگی ریزش موی قابل توجهی نخواهند داشت.

 

آلوپسی اره آتا Alopecia areata: که اغلب به صورت ناگهانی شروع شده و باعث ایجاد طاسی تکه ای در کودکان و نوجوانان می شود. این وضعیت ممکن است به صورت کامل نیز رخ بدهد و باعث طاسی کامل فرد شود. تقریبا 90 درصد از افراد مبتلا به این نوع از ریزش مو بعد از چند سال دوباره با رشد مو در این ناحیه مواجه شده و بهبود می یابند.

آلوپسی  یونیورسیل: که در آن تمام موهای بدن از جمله ابروها، مژه ها و موهای ناحیه تناسلی میریزند.

تریکوتیلومانیا: که اغلب در کودکان رخ می دهد. این وضعیت یک اختلال روانی بوده که در آن فرد موهای خود را می کشد.

تلوژن افلوویوم : که یک وضعیت موقتی بوده و در آن موهای بالای پوست سر به دلیل تغییر در چرخه رشد مو می ریزند.

علل ریزش مو چه چیزهایی هستند؟

پزشکان هنوز نمی دانند چرا بعضی از پیازچه های مو طوری برنامه ریزی شده اند که نسبت به موهای دیگر دورهُ رشد کوتاهتری داشته باشند.با این حال، عوامل متعددی می تواند ریزش مو را تحت تاثیر قرار دهد:

  • هورمون ها مانند غیر طبیعی بودن سطح هورمون آندروژن (هورمون های مردانه ای که به طور طبیعی در مردان و زنان تولید می شود)
  • ژنتیک که ممکن است استعداد فرد در ابتلا به طاسی از والدین به فرزند به ارث برسد.
  • استرس، بیماری و وضع حمل می توانند باعث ریزش موی موقت شوند. عفونت های قارچی نیز می توانند باعث ریزش مو شوند.
  • داروها، از جمله داروهای شیمی درمانی، رقیق کننده های خون، برخی داروهای فشار خون و قرص های ضد بارداری نیز می توانند باعث ریزش موی موقت شوند.
  • سوختگی، آسیب دیدگی ها و اشعه ایکس نیز می تواند باعث ریزش موی موقت شوند.
  • بیماری های خود ایمنی ممکن است باعث آلوپسی آره آتا شوند.
  • لوازم آرایشی و بهداشتی مانند شامپوها، فر کردن و رنگ کردن نیز می توانند به ضعف و شکنندگی موها کمک کنند. کش ها و کلیپس های محکم، بیگودی ها و اتو های داغ نیز به موها آسیب می رسانند. با این حال این موارد باعث طاسی نمی شوند و در اکثر موارد با عدم تکرار آسیب رساندن به مو و متوقف کردن استفاده از آن محصول یا وسیله خاص، مشکل برطرف می شود. البته آسیب شدید به موی سر می تواند در برخی موارد باعث طاسی تکه ای دائمی شود.
  • شرایط پزشکی و بیماری ها مانند تیروئید، لوپوس، دیابت، کمبود آهن، اختلالات غذا خوردن و کم خونی نیز می توانند منجر به ریزش مو شوند. البته در این موارد نیز با درمان بیماری، مشکل ریزش مو نیز رفع می شود.
  • رژیم های غذایی کم پروتئین و کم کالری نیز می توانند باعث ریزش موی موقت شوند.

منبع:

webmd

 

0 0 رای ها
به نظر شما چند ستاره ؟

بیشترین تخفیف های زیبایی و لیزر در بهترین مراکز تهران و شهرستان ها
اینجا کلیک کنید

Subscribe
Notify of
guest

0 نظرات
قدیمی ترین
جدیدترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments