فیبروئید یا فیبروم رحم به رشد توده های غیر سرطانی در رحم اطلاق می گردد که اغلب در طول سال های باروری ظاهر می شوند. نام دیگر فیبروئید رحم، “لیومیوما” یا “میوما” می باشد. فیبرومئید رحم هیچ ارتباطی با خطر ابتلا به سرطان ندارد و تقریبا هیچگاه منجربه سرطان نمی گردد.
فیبروم رحم، مشکل شایعی در زنان محسوب می شود و به شدت تحت تاثیر فعالیت های استروژن و پروژسترون قرار دارد. فیبروم های رحمی تا زمان بلوغ رشد نمی کنند و اغلب در سنین 30 سالگی پدیدار می گردند. اما زنانی که پا به دوران یائسگی می گذارند ممکن است به دلیل کاهش سطح استروژن، فیبروم رحم در آن ها کوچک شده یا به طور کل ناپدید شود.
محتوای صفحه
- 1 فیبروم (فیبروئید) چیست؟
- 2 درمان های خانگی فیبروم رحم
- 3 قارچ ریشی (Reishi)
- 4 سیر
- 5 یام وحشی
- 6 گل قاصدک
- 7 گیاه پنج انگشت
- 8 گرم نگه داشتن
- 9 خار مریم (خار شیری)
- 10 گیاه چینی دان شن (dan shen)
- 11 پای شیر
- 12 تکنیک های ریلکسیشن
- 13 ویتامین ها
- 14 داشتن کبد سالم
- 15 مواد غذایی حاوی فیبر
- 16 دانه سویا
- 17 ماهی ها
- 18 نوشیدن آب فراوان
- 19 ممنوعیت های خوراکی
فیبروم (فیبروئید) چیست؟
همه فیبروم ها یک ترکیب مشابه دارند که آن سلول های عضلانی رحم است که به صورت یک جرم سفت رشد پیدا می کنند. فیبروم ها بر اساس موقعیت قرار گیری شان به دسته بندی های زیر تقسیم می شوند:
- فیبروم های داخلی. این نوع، از شایع ترین فیبروم ها محسوب می شود و معمولا بر روی دیواره عضلانی رحم رشد می کنند.
- فیبروم های زیر جلدی. این فیبروم ها زیر سطح دیواره رحم رشد می کنند؛ اما در موارد حاد ممکن است بر روی سطح آن نیز رشد پیدا کنند.
- فیبروم های ساب سروزال. اندازه این فیبروم ها بسیار بزرگ بوده و در برخی موارد بر روی سطح خارجی دیواره رحم رشد می کنند و حتی می توانند تا لگن نیز پیشروی کنند.
- فیبروم های پایه دار. این فیبروم ها توسط پایه باریکی به دیواره خارجی رحم متصل شده و رشد می کنند.
- فیبروم های سرویکال. این فیبروم ها در دیواره سرویکس (گردن رحم) ایجاد می شوند.
اغلب فیبروم های رحم بدون علامت هستند و به درمان های خاصی نیاز ندارند. با این وجود، بسته به اندازه و موقعیت ممکن است فیبروم سمپاتیک (علامت دار) در نظر گرفته شود. علائم و نشانه های شایع فیبروم رحم شامل درد لگن، خونریزی قاعدگی سنگین یا طولانی مدت، درد پا یا کمر، سختی در تخلیه مثانه، تکرر ادرار غیر عادی، دفع دردناک ادرار، ناراحتی های شکمی، درد حین مقاربت، و احساس سنگینی می باشد. یکی از پیامدهایی که ممکن است در اثر خونریزی های غیر طبیعی قاعدگی رخ دهد، کم خونی است. هنگامی که فیبروم رحم به همراه اندومتریوز ایجاد شود، ممکن است منجر به ناباروری گردد. زمانی که فیبروم ها از نظر فیزیکی، اندام های اطراف را تخریب می کنند، ممکن است مشکلات ادراری و گوارشی نیز به وجود آید. در موارد بسیار نادر، فیبروم می تواند به لیومیوسارکوم که یک نوع سرطان بدخیم است تبدیل گردد.
جشنواره تخفیف زیبایی و لیزر، دستگاه لیزر مدیواستار (اسکلپیون) 2024
مشاوره رایگان با پزشک، کلیه ایام هفته
چنانچه هریک از علامت ها و نشانه های بالا را رویت کردید، لازم است فورا به پزشک متخصص مراجعه کنید. پزشک با معاینه لگن می تواند بسیاری از فیبروم ها را تشخیص دهد. با این حال، پزشکان ترجیح می دهند با استفاده از سونوگرافی یا هیستروسونوگرافی، نوع و محل دقیق فیبروم ها را تعیین کنند. فیبروم های بدون علامت، اغلب به طور تصادفی حین معاینه لگن کشف می شوند. از آنجایی که این نوع فیبروم ها، علائم قابل تشخیصی ندارند، بهترین اقدام برای ادامه، مشاهدات است. در هر صورت، درمان فیبروم رحم، بسته به شدت آن، گزینه های جراحی و غیر جراحی می طلبد.
درمان های خانگی فیبروم رحم
بسیاری از زنان ترجیح می دهند جهت پیشگیری از عوارض جانبی و پیامدها از مصرف داروهای تجویزی یا درمان های جراحی اجتناب کنند. درمان های خانگی متعددی برای فیبروم رحم وجود دارد. در این بین، اثبات شده است برخی از این درمان های خانگی بر روی زنان مبتلا به فیبروم بسیار موثر واقع شده. ما در ادامه سعی نموده ایم درمان های خانگی که توسط اطبای طب سنتی و پزشکان مورد تایید است و به طور چشمگیری موثر بوده اند را در اختیار شما قرار دهیم. بهترین درمان های خانگی فیبروم رحم که شما به راحتی می توانید آن ها را در منزل به کار گیرید، به شرح زیر است:
قارچ ریشی (Reishi)
قارچ رِیشی، در درمان هپاتیت B، ضعف، خستگی و همچنین فیبروم رحم اثبات شده است. اطبا بر این اعتقادند که قارچ ریشی، سطح هیستامین و فاکتور رشد فیبروبلاست پایه (bFGF) را کاهش می دهد و این امر می تواند رشد فیبروم های رحم را متوقف سازد. قارچ ریشی را می توانید در قالب قرص، عرقیجات یا چای و دمنوش مصرف کنید.
سیر
سیر حاوی یک ماده فعال به نام آلیسین است که می تواند رشد تومور، عفونت های باکتریایی و فیبروم رحم را کاهش دهد. اگر شما نیز به فیبروم رحم مبتلا هستید، توصیه می شود هر روز 500 میلی گرم مکمل آلیسین یا معادل آن، یک حبه سیر خام مصرف کنید.
یام وحشی
یام وحشی دارای ویژگی های پروژسترون مانندی است که می تواند به درمان فیبروم های ناشی از استروژن کمک کند. این گیاه را می توانید به صورت چای یا دمنوش میل کنید.
گل قاصدک
گل قاصدک قادر است اندازه فیبروم های ناشی از استروژن را کاهش دهد و به بدن کمک می کند در استفاده از استروژن بیشتر و موثرتر عمل کند. این گیاه را می توانید به صورت چای یا دمنوش میل کنید.
گیاه پنج انگشت
با مصرف گیاه پنج انگشت، غده هیپوفیز به خوبی عمل خواهد کرد. از آنجایی که گیاه پنج انگشت قادر است هورمون ها را تنظیم کند، اندازه فیبروم های رحم را نیز کاهش می دهد. این گیاه را می توانید در شکل عرقیجات یا قطره خوراکی استفاده کنید.
گرم نگه داشتن
گرم نگه داشتن و استفاده از کمپرس گرم می تواند تا حد زیادی درد ناشی از فیبروم رحم را تسکین دهد.
خار مریم (خار شیری)
خارم مریم نیز همانند گل قاصدک می تواند از اندازه فیبروم های رحم بکاهد و عملکرد بدن را در استفاده از استروژن بهبود ببخشد. این گیاه را می توانید به صورت عرقیجات میل کنید.
گیاه چینی دان شن (dan shen)
یکی از علائم شایع فیبروم رحم، خونریزی های شدید قاعدگی است. بنابراین یافتن راهی جهت متعادل ساختن چرخه قاعدگی بسیار اهمیت دارد. بنا به توصیه گیاه شناسان و اطبای طب سنتی، مصرف گیاهی به نام دان شن به همراه ویتامین E می تواند استروژن را به سطح نرمال بازگرداند. دان شن همچنین اثربخشی ویتامین E را افزایش می دهد. گیاه دان شن را باید طبق دستور طبیب یا گیاه شناس مصرف کنید و مصرف روزانه 400 واحد ویتامین E را نیز در برنامه درمان خود بگنجانید.
پای شیر
گیاه پای شیر به شما در تنظیم هورمون ها و کنترل خونریزی غیر طبیعی قاعدگی کمک می کند. شما می توانید جهت کنترل خونریزی های شدید از دمنوش پای شیر (به میزان یک فنجان) استفاده کنید.
تکنیک های ریلکسیشن
مراقبه (مدیتیشن)، یوگا و تای چی، روش های عمومی ریلکسیشن (آرام سازی) محسوب می شوند که می توانند عملکردهای فیزیکی بدن، از جمله میزان هورمون ها و چرخه های قاعدگی را متعادل سازند.
ویتامین ها
برای جبران خونریزی های شدید قاعدگی لازم است خون از دست رفته را با مواد مغذی و مقوی پر کنید. برای جبران کمبود ویتامین و تولید خون جدید ویتامین A، ب کمپلکس، C و آهن، مکمل های کمک کننده و موثری هستند که از ابتلا به کم خونی جلوگیری می کنند. زنان مبتلا به کم خونی باید مکمل های زیر را با مقادیر تعیین شده به صورت روزانه مصرف کنند:
- ویتامین A: 25.000 واحد
- ویتامین ب کمپلکس: 100 میلی گرم
- ویتامین C به همراه بیوفلاونوئید ها: 1000 میلی گرم
- آهن: 50 میلی گرم
داشتن کبد سالم
تنها یک کبد سالم می تواند سطح غیر طبیعی استروژن را پردازش کند و مکمل هایی از قبیل آمینو اسید و کولین می توانند این عملکرد کبد را حفظ کنند. با این حال، حتما پیش از مصرف این مکمل ها با پزشک تان مشورت کنید. ورزش منظم نیز گردش خون ضعیف و سلامت کلی شما را بهبود می بخشد.
مواد غذایی حاوی فیبر
غلات کامل، میوه و سبزیجات همگی سرشار از فیبر می باشند. فیبر با اتصال به داخل دستگاه گوارش، سطح استروژن را کنترل می کند. مصرف فیبر بیشتر می تواند استروژن بیش از حد را از بدن دفع کند. جهت برخورداری بیشتر از مزایای فیبر، تا جایی که می توایند مواد غذایی قید شده را خام مصرف کنید.
دانه سویا
سویا نیز به کنترل سطح استروژن کمک می کند. این گیاه حاوی دایدزین و جنیستئین است که می توانند نقاطی (فضای داخل سلول ها) که معمولا استروژن پر می کند را اشغال کنند. هر دوی این ترکیبات تحت عنوان فیتواستروژن (استروژن های گیاهی) شناخته می شوند و به جلوگیری از ورود بیش از حد استروژن به داخل سلول ها کمک می کنند. سویا را می توان در انواع سوپ یا غذا استفاده کرد. برای برخورداری از مزیت کنترل استروژن سویا می توانید شیر سویا، توفو (پنیر سویا) و تمپه نیز مصرف کنید. چنانچه سویا در دسترس تان قرار ندارد، می توانید لپه، باقلا، لوبیا سفید، ماش، لوبیا سیاه و لوبیا قرمز را جایگزین کنید.
ماهی ها
مصرف ماهی به کنترل التهاب که یکی از علائم شایع فیبروم رحم است، کمک می کند. مصرف منظم ماهی هایی از قبیل ماهی خال خالی، ماهی تن و سالمون، مانند تسکین دهنده عمل کرده و شرایط را بهتر می سازد.
نوشیدن آب فراوان
نوشیدن مقدار زیادی آب می تواند شما را در وضعیت هیدراته نگه دارد و مواد زائد بیش از حد را از داخل بدن تان دفع کند. چنانچه فیبروم دارید، به جای 8 لیوان، 12 لیوان آب در روز بنوشید؛ به ویژه پس از مصرف مواد غذایی حاوی فیبر تا به حفظ حرکات روده تان کمک شود.
ممنوعیت های خوراکی
زنان مبتلا به فیبروم باید از مصرف گوشت قرمز، نان سفید و محصولات لبنی خودداری کنند؛ زیرا ممکن است سطح استروژن در آن ها افزایش یابد. برخی از گیاهان دارویی از قبیل رازیانه، سرچماقی (نوعی قارچ)، شیرین بیان و گل صد تومانی در زنان مبتلا به فیبروم نباید مصرف شود.
امیدواریم در این مطلب توانسته باشیم شما را از روش های درمان خانگی فیبروم رحم آگاه کنیم. چنانچه نظر یا پیشنهادی دارید، یا هر یک از این موارد را مصرف کرده و نتیجه ای حاصل شده، آن را با ما در میان بگذارید تا ما و سایر کابران نیز از آن استفاده کنیم.
شاد و سلامت باشید…
تحقیق و ترجمه: مینو زرفش
منبع:
[button color=”red” size=”small” link=”http://www.healthguidance.org/entry/15628/1/Home-Remedies-for-Fibroids.html” ]لینک مطلب[/button]
بیشترین تخفیف های زیبایی و لیزر در بهترین مراکز تهران و شهرستان ها
اینجا کلیک کنید