لانتوس بهترین داروی دیابت

آنچه درباره لانتوس (انسولین گلارژین) نمی دانید!!!

لانتوس که با نام انسولین گلارژین نیز شناخته می شود، یک انسولین طولانی اثر است که در کنار یک رژیم غذایی مناسب و ورزش، جهت کنترل قند خون بالا در افراد مبتلا به دیابت مورد استفاده قرار می گیرد. کنترل قند خون بالا سبب پیشگیری از وقوع آسیب های کلیوی، نابینایی، مشکلات عصبی، از دست دادن اندام ها و اختلالات عملکرد جنسی می گردد. کنترل صحیح و اصولی دیابت همچنین به کاهش خطر ابتلا به حملات قلبی یا سکته مغزی نیز کمک می کند.

لانتوس (انسولین گلارژین) یک محصول ساخته دست بشر است که مشابه انسولین انسانی عمل می کند. این دارو، جایگزین انسولین طبیعی ای می شود که بدن شما به طور طبیعی تولید می کند. لانتوس، طولانی تر از انسولین های رگولار (کوتاه اثر) عمل می کند و سطح انسولین را پایین و ثابت نگه می دارد. عملکرد لانتوس، کمک به دستیابی قند خون (گلوکز) به سلول هاست تا بدین ترتیب بدن بتواند از آن به عنوان انرژی استفاده کند. لانتوس ممکن است به همراه یک انسولین کوتاه اثر دیگر تجویز شود. همچنین ممکن است به تنهایی یا به همراه سایر داروهای دیابت مورد استفاده قرار گیرد.

جشنواره تخفیف زیبایی و لیزر، دستگاه لیزر مدیواستار (اسکلپیون) 2024

مشاوره رایگان با پزشک، کلیه ایام هفته

22612171_021  22612108_021

09027610748

instagram پیج مرکز تخصصی زیبایی قلهک

instagram پیج تخصصی لیزر موهای زائد

instagram نمونه کارهای زیبایی

برای ورود به پیج اینستاگرام روی لینک مربوطه کلیک کنید

 

نحوه استفاده از لانتوس

لانتوس بهترین داروی دیابت
لانتوس

در صورتی که لانتوس را پزشک برای تان تجویز کرده است، آن را به طور دقیق و طبق دستور پزشک مصرف کنید. چنانچه سوال یا ابهامی در خصوص استفاده از آن دارید، با داروساز یا پزشک تان مشورت کنید یا اطلاعات دارویی داخل بسته را مطالعه نمایید.

همه دستورالعمل های ارائه شده از سوی پزشک و بروشور محصول را یک به یک دنبال کنید. پزشک از قبل، نحوه صحیح تزریق لانتوس را به شما آموزش خواهد داد. چنانچه هر گونه ابهامی دارید با داروساز یا پزشک مربوطه مشورت نمایید.

هیچگاه انسولین را سرد تزریق نکنید، زیرا می تواند دردناک باشد. قلم لانتوس مورد استفاده را در دمای اتاق نگهداری کنید. پیش از اندازه گیری و تزریق انسولین، دستان خود را به دقت شستشو نمایید. پیش از استفاده، قلم را از لحاظ بصری بررسی کنید تا ذرات معلق، سفت شدن یا گلوله شدن در آن وجود نداشته باشد. چنانچه هر یک از این موارد را رویت کردید، لانتوس را دور بیاندازید. لانتوس باید شفاف و بی رنگ باشد. جهت جلوگیری از آسیب به ماده انسولین، از تکان دادن مخزن آن خودداری کنید.

میزان استفاده از لانتوس بر اساس وضعیت پزشکی شما و پاسخ به درمان تجویز می گردد. در هر بار مصرف باید میزان لانتوس را به دقت اندازه گیری کنید و به طور دقیق طبق دستور پزشک آن را تزریق نمایید. کوچک ترین تغییراتی در مقدار انسولین می تواند بر قند خون شما تاثیر بگذارد. اگر از کارتریج انسولین و یک ابزار مخصوص تزریق با صفحه دیجیتال (قلم) استفاده می کنید، توجه کنید که صفحه نمایش را به سمت راست بچرخانید. چنانچه با نحوه صحیح استفاده از ابزارهای انسولین آشنایی ندارید، از داروساز یا پزشک تان سوال کنید.

پیش از هر بار تزریق لانتوس، از تمیز و خشک بودن محل تزریق اطمینان حاصل کنید. این دارو را یک بار در روز زیر پوست شکم، بالای بازو یا ران تزریق کنید. از ماساژ دادن محل تزریق بپرهیزید. لانتوس، یک تزریق زیر جلدی است و مناسب تزریق به داخل رگ یا عضلات نمی باشد. به صورت روزانه محل تزریق لانتوس را تغییر دهید تا از بروز مشکلات در زیر پوست جلوگیری شود.

جهت بهره برداری بیشتر از مزایای لانتوس، آن را به طور منظم و طبق دستور ارائه شده استفاده کنید. شما می توانید لانتوس را یک بار در روز و در هر زمانی که مایلید، مانند پیش از صرف صبحانه یا در زمان خواب استفاده کنید. اما همیشه باید در یک زمان معین تزریق را انجام دهید. در کنار تزریق لانتوس، برنامه درمانی، غذایی و تمرینات ورزشی ارائه شده از سوی پزشک را به طور دقیق اجرا کنید.

لانتوس را با سایر انسولین ها یا محلول ها ترکیب نکنید و در صورت امکان از یک پمپ انسولین استفاده نمایید. پمپ انسولین دستگاهی است الکترونیکی، مکانیکی و هیدرولیکی که وظیفه تزریق انسولین به زیر پوست بیمار دیابتی را بر طبق الگوهای تعیین شده در زمان و مقدار تعیین شده بر عهده دارد. این دستگاه مشکلات تزریق را به طور کل حذف می ‌نماید و کنترل مناسب تری نسبت به سایر روش های کنترل قند خود به بیمار می ‌دهد.

اگر میزان مصرف لانتوس را توسط ویال اندازه گیری می کنید، سوزن ها و سرنگ ها را مجددا استفاده نکنید. چنانچه از کارتریج یا قلم لانتوس استفاده می کنید، هر بار از یک سوزن جدید استفاده کنید. از در اختیار قرار دادن قلم خود با سایر افراد خودداری کنید، حتی در صورتی که سر سوزن آن را تعویض کرده اید. این امر می تواند سبب انتقال یک عفونت جدی به سایرین شود. روش صحیح و بی خطر نگهداری و دور انداختن ابزارهای پزشکی را بیاموزید.

چنانچه در وضعیت تان بهبودی حاصل نشد یا رو به وخامت گذاشت (قند خون تان بیش از حد بالا یا پایین شد)، مجددا به پزشک مراجعه کنید.

 

عوارض جانبی لانتوس

لاتوس سولوستار بهترین داروی دیابت
لاتوس سولوستار

واکنش های محل تزریق، از قبیل درد، قرمزی یا سوزش ممکن است اتفاق بیافتد. در صورتی که هر یک از این اثرات ادامه دار بود یا بدتر شد، باید فورا نزد داروساز یا پزشک تان مراجعه کنید.

به یاد داشته باشید که پزشک این گونه صلاح دیده که مزایای مصرف این دارو بر عوارض جانبی آن مقدم تر است. بسیاری از افرادی که این دارو را مصرف کرده اند، عوارض جانبی جدی گزارش نداده اند.

چنانچه علائم کاهش پتاسیم در خون، از قبیل گرفتگی عضلانی، ضعف و ضربان نامنظم قلب را در خود مشاهده کردید، حتما بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.

لانتوس می تواند باعث افت قند خون (هیپوگلیسمی) شود. این شرایط هنگامی رخ می دهد که کالری کافی از غذا دریافت نکنید و یا ورزش های سنگین غیر معمول انجام دهید. علائم قند خون پایین عبارتند از تعریق ناگهانی، لرزش، ضربان قلب سریع، گرسنگی، تاری دید، سرگیجه و گزگز دست یا پا. به همراه داشتن قرص یا ژل های گلوکز برای درمان قند خون پایین راهکار مفیدی است. در صورت در دسترس نبودن این منابع گلوکز، با خوردن یک منبع آنی قند مثل شکر، عسل یا آب نبات، و یا نوشیدن آب میوه یا نوشابه های گازدار، سریعا قند خون خود را افزایش دهید. در مورد واکنش ها و استفاده از لانتوس با پزشک خود مشورت کنید. جهت کمک به پیشگیری از افت قند خون، وعده های غذایی را طبق یک برنامه منظم میل کنید، و هیچ وعده غذایی را از دست ندهید. اگر وعده های غذایی خود را از دست دادید، با پزشک یا داروساز خود مشورت کنید که چه باید بکنید.

علائم قند خون بالا (هیپرگلیسمی) عبارتند از تشنگی، افزایش ادرار، گیجی، خواب آلودگی، گر گرفتگی، تنفس سریع و بوی تنفس میوه مانند. اگر این علائم رخ داد، بلافاصله به پزشک خود اطلاع دهید. ممکن است لازم باشد دوز مصرفی شما افزایش یابد.

احتمال بروز واکنش های آلرژیک به این دارو بسیار کم است، اما در صورت بروز باید حتما به دنبال فوریت های پزشکی باشید. علائم واکنش های آلرژیک عبارتند از: خارش، بثورات پوستی، تورم (به ویژه بر روی صورت، زبان یا گلو)، سرگیجه شدید، تنفس سخت و مشکل شدید.

در اینجا فهرست کاملی از عوارض جانبی احتمالی استفاده از کالامین عنوان نشده است. در صورتی که متوجه علائمی دیگری شدید که در این مطلب قید نشده، آن را نیز با داروساز یا پزشک خود در میان بگذارید.

 

موارد احتیاطی

انسولین کلارژین یا لانتوس بهترین برای درمان دیابت
انسولین کلارژین یا لانتوس

در صورتی که حساسیت دارویی دارید، پیش از مصرف لانتوس، موضوع را با داروساز یا پزشک مربوطه در میان بگذارید. این دارو ممکن است حاوی ترکیبات غیر فعالی باشد که در شما ایجاد حساسیت یا سایر مشکلات کند. در این خصوص می توانید با یک پرشک داروساز مشورت کنید.

در صورت افت قند خون (هیپوگلیسمی) دیگر از لانتوس استفاده نکنید.

قبل از استفاده از لانتوس، سوابق پزشکی خود را به خصوص ناراحتی کلیوی و بیماری کبد به پزشک یا داروساز بگویید.

در طول مصرف لانتوس، ممکن است دچار تاری دید، سرگیجه یا خواب آلودگی ناشی از قند خون پایین یا بالا شوید. از رانندگی یا کار با ماشین آلات سنگین و یا فعالیت هایی که نیاز به هشیاری یا بینایی دارد اجتناب کنید تا اینکه مطمئن شوید می توانید چنین فعالیت هایی را با خیال راحت انجام دهید.

مادامی که این دارو را مصرف می کنید، مصرف الکل را محدود کنید زیرا خطر ابتلا به افت قند خون را افزایش می دهد.

وقتی بدن شما تحت تأثیر فشارهایی چون تب، عفونت، آسیب یا جراحی قرار می گیرد، کنترل قند خون دشوار تر می گردد. با پزشک خود مشورت کنید زیرا ممکن است تغییر در برنامه درمان، داروها یا دادن آزمایش قند برای تان الزامی باشد.

پیش از انجام هر گونه جراحی، جراح یا دندانپزشک خود را نسبت به مصرف لانتوس آگاه سازید.

قبل و بعد از ورزش قند خون خود را بررسی کنید. ممکن است پیش از ورزش به یک میان وعده نیاز داشته باشید.

در صورت سفر به مناطقی که از لحاظ زمانی با شما اختلاف دارند، از پزشک خود در مورد نحوه تنظیم برنامه دریافت انسولین سوال کنید. انسولین و قلم اضافی نیز همراه با خود ببرید.

سالمندان ممکن است حساسیت بیشتری نسبت به عوارض جانبی این دارو، به ویژه قند خون پایین داشته باشند.

کودکان ممکن است به عوارض جانبی این دارو، به ویژه افت قند خون حساس تر باشند.

در صورتی که باردار هستید، موضوع را با پزشک تان در میان بگذارید. بارداری ممکن است دیابت را وخیم تر کند. پزشک ممکن است در طول دوران بارداری، برنامه درمان دیابت تان را تغییر دهد.

از آن جایی که ممکن است استفاده از ستیریزین در دوران شیردهی سبب انتقال دارو به شیرتان شود نیز قبل از مصرف آن با پزشک تان مشورت کنید.

 

تحقیق و ترجمه: مینو زرفش

منبع:

[button color=”red” size=”small” link=”https://www.webmd.com/drugs/2/drug-20815/lantus-u-100-insulin-subcutaneous/details” ]لینک مطلب[/button]

 

 

 

 

 

 

بیشترین تخفیف های زیبایی و لیزر در بهترین مراکز تهران و شهرستان ها
اینجا کلیک کنید