از لیدوکایین جهت متوقف ساختن خارش و تسکین درد بر روی پوست در برخی از مشکلات پوستی (مانند خراشیدگی، سوختگی های جزئی، اگزما، نیش حشرات) استفاده می شود. از این دارو برای درمان ناراحتی های جزیی و خارش ناشی از هموروئید و سایر مشکلات ناحیه مقعد یا تناسلی (مانند فیشر مقعد، خارش در ناحیه واژن یا رکتوم) نیز استفاده می شود. برخی از اشکال این دارو جهت کاهش درد یا نارحتی حین موارد خاص پزشکی یا معاینات پزشکی (مانند سیگموئیدوسکوپی، سیستوسکوپی) مورد استفاده قرار می گیرد. لیدوکایین در اشکال دارویی کرم و اسپری موجود است و در دسته دارویی بی حس کننده های موضعی قرار دارد. لیدوکایین با ایجاد بی حسی موضعی موجب بی حس شدن و از دست دادن احساس در پوست و غشاهای مخاطی می گردد.
نحوه مصرف اسپری یا کرم موضعی لیدوکایین
قبل از مصرف لیدوکایین روی پوست، منطقه آسیب دیده را به خوبی تمیز و خشک کنید. یک لایه نازک از کرم را به قسمت آسیب دیده پوست بمالید. معمولا این کار را باید 2 تا 3 بار در روز و یا طبق دستور پزشک انجام دهید.
جشنواره تخفیف زیبایی و لیزر، دستگاه لیزر مدیواستار (اسکلپیون) 2024
مشاوره رایگان با پزشک، کلیه ایام هفته
برای ورود به پیج اینستاگرام روی لینک مربوطه کلیک کنید
اگر از اسپری لیدوکایین استفاده می کنید، قبل از مصرف، باید اسپری را کاملا تکان دهید. هنگام استفاده، اسپری را با فاصله 8 تا 13 سانتی متر از منطقه آسیب دیده، روی پوست بزنید تا حدی که مرطوب شود. اگر منطقه آسیب دیده روی صورت است، ابتدا دارو را بر روی دست خود اسپری کنید و سپس روی صورت بمالید. لید.کایین را در اطراف چشم، بینی یا دهان خود اسپری نکنید.
اگر از فوم لیدوکایین استفاده می کنید، پیش از مصرف، مخزن را کاملا تکان دهید. فوم را روی دست خود اسپری کرده و سپس به منطقه آسیب دیده اعمال کنید.
این دارو را در نواحی وسیعی از بدن استفاده نکنید، منطقه را با باند ضد آب یا پلاستیکی نپوشانید یا آن را گرم نگه ندارید، مگر این که پزشک تان انجام این ها را توصیه کند. این موارد ممکن است خطر عوارض جانبی جدی را افزایش دهند.
بلافاصله پس از مصرف، دست هایتان را بشویید. از به کارگیری این محصول در چشم، بینی یا گوش خود اجتناب کنید. چنانچه دارو با این مناطق تماس پیدا کرد، بلافاصله آن را با آب بشویید.
مصرف دارو بر اساس وضعیت پزشکی و پاسخ به درمان تعیین می گردد. این دارو را بیش از حد و بیشتر از مدت تجویز شده، استفاده نکنید. اگر به صورت غیر تجویزی از این دارو استفاده می کنید، تمام دستورالعمل های نوشته شده روی بسته محصول را به دقت دنبال کنید و یا از راهنمایی پزشک خود استفاده کنید. اگر عفونت یا درد در ناحیه درمان شده وجود دارد، از مصرف این دارو بدون مشورت با پزشک اجتناب کنید.
چنانچه وضعیت تان بهبود نیافت یا بدتر شد، فورا به پزشک خود اطلاع دهید.
عوارض جانبی لیدوکایین
ممکن است در محل استفاده، به طور موقت قرمزی، خارش و کمی تورم رخ دهد. اگر این اثرات ماندگار یا بدتر شوند، باید بلافاصله به پزشک اطلاع دهید.
به یاد داشته باشید که پزشک این گونه صلاح دیده که مزایای مصرف این دارو بر عوارض جانبی آن مقدم تر است. بسیاری از افرادی که این دارو را مصرف کرده اند، عوارض جانبی جدی گزارش نداده اند.
اگر هر کدام از این عوارض جانبی نادر اما بسیار جدی را در خود رویت کردید، به پزشک خود اطلاع دهید: تنفس آهسته یا کم عمق، ضربان قلب آهسته یا غیرمعمول، تشنج.
احتمال بروز واکنش های آلرژیک به این دارو بسیار کم است، اما در صورت بروز باید حتما به دنبال فوریت های پزشکی باشید. علائم واکنش های آلرژیک عبارتند از: خارش، بثورات پوستی، تورم (به ویژه بر روی صورت، زبان یا گلو)، سرگیجه شدید، تنفس سخت و مشکل شدید.
در اینجا فهرست کاملی از عوارض جانبی احتمالی استفاده از لیدوکایین عنوان نشده است. در صورتی که متوجه علائمی دیگری شدید که در این مطلب قید نشده، آن را نیز با داروساز یا پزشک خود در میان بگذارید.
موارد احتیاطی
در صورتی که حساسیت دارویی دارید، پیش از مصرف لیدوکایین، موضوع را با داروساز یا پزشک مربوطه در میان بگذارید. این دارو ممکن است حاوی ترکیبات غیر فعالی باشد که در شما ایجاد حساسیت یا سایر مشکلات کند. در این خصوص می توانید با یک پرشک داروساز مشورت کنید.
قبل از مصرف این دارو، همه سوابق پزشکی تان را به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید؛ به ویژه: ترک خوردگی یا عفونت پوست در ناحیه ای که لیدوکایین مورد استفاده قرار می گیرد، بیماری قلبی، بیماری کبد.
استفاده از این دارو در کودکان توصیه می شود، زیرا ممکن است حساسیت بیشتری نسبت به عوارض جانبی دارو داشته باشند.
مصرف این دارو در دوران بارداری به هیچ وجه توصیه نمی شود. زیرا ممکن است به جنین آسیب وارد سازد. چنانچه باردار هستید یا تصور می کنید باردار شده اید با پزشک تان مشورت کنید.
از آن جایی که ممکن است استفاده از لیدوکایین در دوران شیردهی سبب انتقال دارو به شیرتان شود نیز قبل از مصرف آن با پزشک تان مشورت کنید.
تداخلات دارویی
لازم است بخش موارد احتیاطی را به دقت مطالعه کنید.
مداخلات دارویی بر روی عملکرد داروی مصرفی تان تاثیر گذاشته و خطر بروز عوارض جانبی جدی را افزایش می دهند. این مورد شامل تمام تداخلات دارویی احتمالی نیست و فهرستی از تمامی داروهایی که استفاده می کنید را شامل می شود (از جمله داروهای تجویزی، غیر تجویزی و محصولات گیاهی) که باید آن را با پزشک و داروساز خود به اشتراک بگذارید. از شروع، متوقف کردن و یا تغییر دوز داروها بدون تایید پزشک تان خودداری کنید.
تحقیق و ترجمه: مینو زرفش
بیشترین تخفیف های زیبایی و لیزر در بهترین مراکز تهران و شهرستان ها
اینجا کلیک کنید