مهمترین نکات و پاسخ ها به سوال لیزردرمانی در دوران بارداری

آیا لیزردرمانی برای خانم های باردار ممنوع است؟

آیا لیزردرمانی در دوران بارداری ممنوع است؟

مهمترین و بهترین پاسخ ها به سوال لیزردرمانی در دوران بارداری

فیلم زیر یک پاسخ کلی به سوال خطر داشتن یا نداشتن لیزر در بارداری ست؛ اما مقاله زیر،درباره ی جزییات واکنش پوست و مو و خون خانم باردار به نور لیزر است.

لیزر در زمان اقدام به بارداری

سلام دوستان. من مریم هستم پژوهشگر تهران اسکین. با این سوال خیلی برخورد می کنم. “آیا لیزردرمانی در دوران بارداری خطر دارد؟”
اگر به چندین مرکز لیزر سر بزنید، هر کدام نظری می دهند. یک مرکز می گوید 30 روز پس از تولد نوزاد لیزر کنید. مرکز دیگری می گوید لیزر صورت اِشکالی ندارد. یکی ادعا می کند اصلا خطری ندارد. دیگری لیزردرمانی را به 6 تا یک سال پس از زایمان موکول می کند. در این میان، زن باردار می ماند و تردید.
بهتر است با واقعیت های علمی لیزردرمانی در دوران بارداری روبرو شویم. ببینیم تحقیقات چه می گویند. ابتدا،به پاسخ های متفاوت پوست شناسان به اثر لیزر بر زن حامله اشاره می کنم. سپس، بهترین پاسخ را انتخاب می کنیم.

جشنواره تخفیف زیبایی و لیزر، دستگاه لیزر مدیواستار (اسکلپیون) 2024

مشاوره رایگان با پزشک، کلیه ایام هفته

22612171_021  22612108_021

09027610748

instagram پیج مرکز تخصصی زیبایی قلهک

instagram پیج تخصصی لیزر موهای زائد

instagram نمونه کارهای زیبایی

برای ورود به پیج اینستاگرام روی لینک مربوطه کلیک کنید

آیا لیزر برای زن باردار خطرناک است؟

پاسخ 1:
ما اطلاعات دقیقی درباره اثر لیزر بر جنین نداریم. مطالعات کافی درباره اثر لیزر موهای زائد بدن بر زن باردار انجام نشده. بنابراین، از لیزردرمانی در دوران بارداری دوری کنید. در زمان بارداری، ناحیه شکم، بیکینی و پستان ها در برابر انرژی لیزر حساس هستند. از تابش امواج لیزر بر آن ها یا الکترولیز موهای زائد این مناطق پرهیز کنید.

پاسخ 2:
اگر گرمای امواج لیزر و انرژی لیزر در عمق پوست نفوذ نکند، خطری ندارد. در رفع موهای زائد، طول موج لیزر فقط فولیکول مو را در چند میلیمتری عمق پوست هدف می گیرد. پس نمی تواند خطر چندانی داشته باشد.

لیزر موهای زائد در دوران بارداری

پاسخ 3:
در لیزر موهای زائد، برای کاهش درد از کرم، محلول یا پماد موضعی استفاده می شود. قبل از لیزر حتما با پزشک زنان و زایمان یا پوست درباره اثر این مواد بی حسی بر بدنتان صحبت کنید.

پاسخ 4:
بستگی به پوست بدن دارد. برخی پوست های نازک و حساس قبل و بعد از لیزر دچار خارش، درد، تورم و قرمزی می شوند. ابتدا تست حساسیت پوستی در مقابل لیزر بدهید.

لیزر بیکینی برای بارداری ضرر دارد؟

پاسخ 5:
در دوران بارداری تعادل هورمون های بدن بر هم می خورد. تغییرات هورمونی چرخه رشد مو را تغییر می دهد. الگوی رشد مو ،ضخامت مو، استراحت مو و بازرشد مو بر هم می خورد. اگر در بارداری لیزر موهای زائد کنید، ممکن است جلسات بعدی موها دوباره ظاهر شوند. یعنی، تعداد جلسات لیزر و نواحی لیزر و در نتیجه هزینه لیزردرمانی افزایش یابند.

پاسخ 6:
در اوایل حاملگی اشکالی ندارد. اما در ماههای آخر انجام ندهید. نواحی سینه و منطقه بیکینی در دوران بارداری بسیار حساس و آسیب پذیر می شوند.

لیزردرمانی در دوران بارداری: الکترولیز و ترمولیسیز

پاسخ 7.
از الکترولیز نوع گالوانیک در دوران بارداری دوری کنید. جنین توسط مایع کیسه جنین احاطه شده. این مایع رسانای الکتریکی است. جریان الکتریکی گالوانیک برای جنین مضر است. اما جریان الکتریکی دمایی (thermolysis) از بدن عبور نمی کند. ترمولیسیز نوعی تجزیه حرارتی-شیمیایی ست. دارای امواج رادیویی، امواج کوتاه یا فرکانس بالاست. ظاهرا ضرر آنچنانی برای مادر یا جنین ندارد.

مهمترین اثرات لیزردرمانی در دوران بارداری بر جنین

پاسخ 8. موبرها و شوینده ها
در دوران بارداری لیزر نکنید. حتی پیش از موم، کرم موبر یا اپیلاسیون با پزشک مشورت کنید. مواد سازنده شیمیایی موجود در پاک کننده ها، کرم ها، موبرها (مثل پودر باریوم سولفید) و شوینده ها ممکن است اثر منفی بر بدنتان بگذارند. منظور ما ترساندن شما نیست. چون هنوز آزمایشات کافی درباره اثر خیلی از مواد شیمیایی بر بدن و جنین نشده احتیاط کنید.

عوارض لیزر مو در بارداری

پاسخ 9:

در زمان حاملگی، بدن به خیلی چیزها واکنش می دهد. لیزردرمانی ممکن است رنگ طبیعی پوست شما را برای همیشه از بین ببرد.  لیزردرمانی همراه با درد به روند رشد جنین آسیب می زند. خصوصا لیزر منطقه شکم و بیکینی انجام نشود. طبق تحقیقات، درد و استرس در حاملگی می تواند به زایمان زودرس، مردگی جنین، و کاهش وزن بچه هنگام تولد منجر شود.

عوارض کرم بی حسی موضعی برای لیزر در بارداری

پاسخ 10:

در لیزردرمانی، امواج نور متمرکز لیزر برای شکستن پیوند مولکولی بین سلول های پوست استفاده می شوند. این سلول ها همان جای اسکار، زخم یا بی رنگ شده هستند. چین و چروک و خطوط ریز نیز لیزردرمانی می شوند.

در دوران بارداری، لیزر شاید آنقدرها ضرری برای جنین نداشته باشد. اما یک مشکل وجود دارد؛ محلول های بی حسی پوست برای کاهش درد لیزر، به جریان خون راه یافته و بر رشد جنین اثر می گذارند. می توان نقاط محدود وکم عمقی را لیزر کرد اما از محلول استفاده نکرد. بستگی به تحمل بیمار دارد.

عوارض لیزر پوست در بارداری-خون مادر، مجاری شیری

پاسخ 11:
برخی در دوران بارداری با لیزردرمانی پوست خود را جوان می کنند. از نتیجه لیزر نیز راضی هستند. اما پس از زایمان و برگشت پوست به حالت طبیعی، صورت حالت نامطلوبی پیدا می کند.

تغییرات هورمونی حاملگی بر ساختار و کنش و واکنش های درون پوستی اثر می گذارند. البته این تغییرات هورمونی طبیعی ست. پس از زایمان، از 6 ماه تا یک سال طول می کشد پوست به حالت اولیه خود بازگردد. در نتیجه، بهتر است لیزردرمانی را به یک سال پس از زایمان موکول کنید.

کرم، پماد یا محلول بی حسی لیدوکائین یا پریلوکین (prilocaine) در هنگام لیزر به جریان خون راه می یابد. ماده بی حسی می تواند به مجاری شیری پستان راه یابد و به بدن کودک منتقل شود. در نتیجه، مادران شیرده نیز باید مدتی منتظر بمانند بعد لیزر کنند.  مادران بهتر است قبل از لیزردرمانی با پزشک  زنان زایمان مشورت کنند.

عوارض لیزر پوست صورت در بارداری

باردار هستم و ترشح هومرمون های بدنم افزایش یافته.  مویرگ های خونی صورتم شکسته. بیشترشون کوچکند و زیر آرایش پنهان می شن. یکی از این مویرگ های نسبتا بزرگ و قرمزه. متوجه شدم اصلا با میک آپ پوشانده نمی شه. این یکی مویرگ خیلی توی چشم میزنه. دکتر پوستم گفتن الان چون باردار هستی کار از دستم بر نمی آد. بعد از حاملگی با لیزر درمان می کنم. اما من خیلی عجله دارم. می خواهم حتما هر چه زودتر لیزر کنم. آیا لیزر خیلی برای من و بچه ام ضرر داره؟

پاسخ 12:

مشکل صورت شما یک مشکل خیلی کوچک هست. نیازی به صرف انرژی زیاد لیزر نیست. یعنی، امواج لیزر به عمق پوست شما نفوذ نمی کند.  ایمنی لیزر برای حفاظت از چشمان مهم است.

البته یک نکته مهم هست. ممکنه مویرگ های خونی صورت شما باز بشکنند و دوباره به لیزر نیاز پیدا کنید. اگر این حالت تکرار شد، لیزر را برای بعد از زایمان بگذارید.

لیزردرمانی در دوران بارداری: نتیجه گیری

نظرات مختلف محققان را با هم شنیدیم. اما بهترین پاسخ چیست؟
آزمایشات لیزردرمانی بر روی موش های حامله نشان از اثرات منفی لیزر بر روی جنین دارد. اما هنوز آزمایشات رسمی  اثر لیزر بر بدن مادران شیرده، زنان باردار و جنین انجام نشده است. در نتیجه، در دوران بارداری و شیردهی بهتر است از لیزردرمانی و محلول بی حسی استفاده نشود.

علم لیزردرمانی یک علم نوین و پیچیده است. بدن هر فرد نیز پیچیدگی ها و شرایط خاص خود را دارد. هنوز نمی توانیم یک پاسخ قطعی “خیر” یا “بله” به لیزردرمانی در دوران بارداری بدهیم. در مجموع، از لیزرهایی با طول موج بلند و انرژی زیاد یا طول موج کوتاه اما پرانرژی پرهیز کنید. به حساسیت های پوستی و سابقه بیماری های خود توجه کنید.

اگر می توانید لیزردرمانی را به 6 ماه تا یک سال پس از زایمان موکول کنید. زیرا شیردهی خود یک مسئله مهم است. توصیه ما این است که حتما پیش از لیزردرمانی در دوران بارداری در مطب پزشکان تهران اسکین حضور یابید. پزشک با بررسی شرایط شما بهتر تصمیم می گیرد.

از اینکه با من همراهی کردید خوشحالم.
[su_button url=”goo.gl/5B4qvA” target=”blank” style=”3d” background=”#f18c8b” color=”#040404″ icon=”icon: hand-o-left”]لینک منبع 1
[/su_button]؛ [su_button url=”goo.gl/zvxXTN” target=”blank” style=”3d” background=”#f18c8b” color=”#040404″ icon=”icon: hand-o-left”]لینک منبع 2
[/su_button]؛ [su_button url=”goo.gl/zvxXTN” target=”blank” style=”3d” background=”#f18c8b” color=”#040404″ icon=”icon: hand-o-left”]لینک منبع 3
[/su_button]
مریم اکبری زاده

قشنگترین لبخند رضایت

 

بیشترین تخفیف های زیبایی و لیزر در بهترین مراکز تهران و شهرستان ها
اینجا کلیک کنید