مطالعه بخش قبل
- سوختگی. لیزر، منبع نور متمرکز شده است و استفاده نادرست از آن می تواند منجر به سوختگی شود. این نوع سوختگی ها معمولا درجه یک محسوب می شوند. بدین معنا که بسیار جدی نیستند. سوختگی ناشی از لیزر موهای زائد را می توان مشابه آفتاب سوختگی در نظر گرفت و معمولا پس از گذشت چندین روز بهبود می یابد.
- آکنه. هنگامی که پرتوهای لیزر به پوست شما تابیده شود، می تواند سبب تحریک بدن برای تولید سبوم (چربی محافظ پوست) بیشتر شود. افزایش میزان سبوم منجربه افزایش خطر ابتلا به جوش و تشکیل سلول های مرده پوست و مو می شود. بدین ترتیب ممکن است آکنه در محل درمان ایجاد گردد.
- کبره بستن. بدن جهت محافظت از پوست آسیب دیده، کبره تشکیل می دهد و لیزر موهای زائد می تواند آسیبی به پوست وارد کند که سبب بسته شدن کبره گردد. مشابه این عارضه در افرادی که خالکوبی روی پوست شان می کنند نیز اتفاق می افتد.
- پورپورا. این نامی فانتزی است که به کبودی یا بنفش شدن زیر پوست اطلاق می شود. این عارضه در نتیجه آسیب دیدن رگ های خونی کوچک در نزدیکی سطح پوست ایجاد می شود و اگر از لیزر به شکل نادرستی استفاده شود، بروز پورپورا نسبتا شایع است.
- عفونت. پوست آسیب دیده نسبت به ابتلا به عفونت بیشتر مستعد است. استفاده نادرست از لیزر می تواند منجر به ایجاد عفونت پوستی گردد. هنگامی که پوست آسیب می بیند، راه برای ورود میکروب ها و باکتری ها به بافت متورم هموار تر می گردد و زمان زیادی طول می کشد تا بدن آن را درمان کند. شدت عفونت های پوستی از خفیف تا شدید متفاوت هستند.
سایر عوارض جانبی
در ذیل، فهرستی از عوارض لیزر موهای زائد آمده است که بروز آن تنها در برخی افراد تجربه می شود:
جشنواره تخفیف زیبایی و لیزر، دستگاه لیزر مدیواستار (اسکلپیون) 2024
مشاوره رایگان با پزشک، کلیه ایام هفته
برای ورود به پیج اینستاگرام روی لینک مربوطه کلیک کنید
- رشد مجدد موهای زائد
- حساس شدن بیش از حد پوست به آسیب های محیطی
- گز گز شدن یا بی حسی پوست
- افزایش حساسیت پوست به نور خورشید
- بروز واکنش های آلرژیک به ژل یا کرم های تسکین دهنده درد
بررسی عوارض جانبی لیزر موهای زائد
اخیرا مطالعاتی در خصوص بروز عوارض جانبی در افراد پس از درمان لیزر موهای زائد صورت گرفته است. در این مطالعات مشخص شد اکثر افراد، یک ساعت پس از جلسه لیزر، قرمزی را در ناحیه تحت درمان تجربه می کنند. در برخی موارد نیز ممکن است تورم (ادم) ایجاد شود.
سایر عوارض جانبی که کمتر بروز آن ها انتظار می رود شامل موارد زیر است:
- هیپرپیگمانتاسیون (تیره شدن پوست)
- هیپوپیگمانتاسیون (روشن شدن پوست)
- پوسته پوسته شدن پوست
- تاول زدن
لازم به ذکر است تمامی این عوارض جانبی که در بررسی مورد مطالعه قرار گرفت، موقتی بوده و همگی پس از 12 هفته از آخرین جلسه درمان لیزر موهای زائد بر طرف شده اند.
تحقیق و ترجمه: مینو زرفش
منابع:
[button color=”red” size=”small” link=”http://www.realself.com/question/what-potential-laser-hair-removal-side-effects” ]لینک 1[/button]
[button color=”red” size=”small” link=”http://goaskalice.columbia.edu/answered-questions/side-effects-laser-hair-removal” ]لینک 2[/button]
[button color=”red” size=”small” link=”https://hairfreelife.com/real-side-effects-laser-hair-removal/” ]لینک 3[/button]
بیشترین تخفیف های زیبایی و لیزر در بهترین مراکز تهران و شهرستان ها
اینجا کلیک کنید