به همان اندازه که جوش ممکن است مقاوم به درمان باشد، گاهی اوقات نیز ممکن است مجبور باشید با زخم هایی که جوش ها از خود بر جای می گذارند، مقابله کنید. جای جوش می تواند در اثر آکنه کیستیک یا فشار دادن جوش ایجاد شوند. مانند انواع دیگر اسکارها، جای جوش ها ممکن است چندین ماه یا حتی سال ها باقی بمانند. اگر درمان های مختلفی را امتحان کرده اید و همچنان به نتیجه مطلوبی دست نیافته اید، توصیه می کنیم میکرونیدلینگ جای جوش را در نظر بگیرید.
این روش که نیدلینگ پوست یا درمارولینگ نیز نامیده می شود، توسط متخصص پوست برای درمان انواع مشکلات پوست، از جمله جای جوش و زخم و رفع چین و چروک انجام می شود. مطالعات بالینی نتایج مثبتی را در مورد درمان جای جوش صورت با میکرونیدلینگ نشان داده است.
آیا در مورد میکرونیدلینگ صورت برای جای جوش کنجکاو هستید؟ برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این روش و آگاهی در مورد اثربخشی و عوارض جانبی بالقوه آن، ادامه مطلب را مطالعه کنید.
جشنواره تخفیف زیبایی و لیزر، دستگاه لیزر مدیواستار (اسکلپیون) 2024
مشاوره رایگان با پزشک، کلیه ایام هفته
اثربخشی میکرونیدلینگ برای جای جوش
میکرونیدلینگ از دو واژه میکرو به معنای بسیار ریز و نیدلینگ به معنای سوزن زدن تشکیل شده است. همانطور که از نام آن پیداست، در میکرونیدلینگ از سوزن های ظریفی استفاده می شود تا در پوست شما سوراخ های بسیار ریزی ایجاد کند. در طول فرآیند نیدلینگ پوست، پوست شما کلاژن بیشتری تولید می کند تا زخم های کوچک ناشی از سوزن ها را التیام بخشد.
تئوری پشت این تکنیک این است که کلاژن جدیدی که تشکیل شده است به صاف کردن ظاهر پوست شما کمک و همچنبن به پر کردن خطوط ریز، چین و چروک ها و جای جوش یا زخم کمک کند. برای این منظور، میکرونیدلینگ همچنین ممکن است در موارد زیر نیز استفاده شود:
- جای سوختگی
- جای جوش
- اسکارهای جراحی
- ملاسما
- آسیب های ناشی از خورشید
- ترک های پوستی
- افتادگی پوست
- منافذ باز
- ریزش مو
طبق آکادمی پوست آمریکا، میکرونیدلینگ برای جای جوش سیاه شده، جای جوش قرمز یا درمان جای جوش فرورفته – نه برجسته – بهترین کارایی را دارد. این به اثرات القای کلاژن مربوط می شود. اگر جای جوش برجسته دارید، کلاژن اضافی نیز در این ناحیه وجود دارد.
برخی از مطالعات همچنین اشاره کرده اند که اثرات میکرونیدلینگ درمان جای جوش زمانی که درمان ها با ویتامین C یا PRP ترکیب شوند، حتی بهتر است.
برای جای جوش میکرونیدلینگ بهتر است یا لیزر ؟
بر خلاف سایر درمان های اصلاحی پوست با حداقل تهاجم، مانند لیزر درمانی، میکرونیدلینگ برای پوست های تیره ایمن تر در نظر گرفته می شود. این به این دلیل است که به لایه بیرونی پوست آسیب نمی رساند یا از بین نمی برد. میکرونیدلینگ برای پوست های نازک و حساس نیز بسیار بی خطر در نظر گرفته می شود.
فیلم میکرونیدلینگ جای جوش
عوارض میکرونیدلینگ پوست جای جوش
در ابتدا، عوارض جانبی جزئی از این روش انتظار می رود. این عوارض شامل قرمزی، کبودی و التهاب است. با این حال، این موارد باید ظرف چند روز از بین بروند.
در چند روز اول پس از عمل میکرونیدلینگ، باید از قرار گرفتن در معرض مستقیم نور خورشید و ورزش شدید خودداری کنید. لایه بردارها و محصولات پوستی مبتنی بر الکل نیز می توانند عوارض جانبی را بدتر کنند، بنابراین باید از آنها اجتناب کنید.
همچنین ممکن است بعد از میکرونیدلینگ برای فرورفتگی جای جوش ، یورش جوش های آکنه ای را تجربه کنید. با این حال، این جوش ها باید خفیف باشند و خود به خود برطرف می شوند. از فشردن جوش ها اجتناب كنيد، زيرا اين امر مي تواند منجر به زخم بيشتر شود.
شدت عوارض جانبی میکرونیدلینگ برای گودی جای جوش به نحوه آماده شدن شما برای این عمل نیز بستگی دارد. برنزه شدن یا قرار گرفتن در معرض مستقیم خورشید می تواند پوست شما را تحریک کند و التهاب را بدتر کند. نوشیدن آب فراوان در روز قبل و در طی ساعات قبل از درمان نیز می تواند احتمال کبودی و التهاب را کاهش دهد. شما همچنین باید بدون آرایش در جلسه درمان خود حاضر شوید.
بر خلاف درمان های تهاجمی پوست، میکرونیدلینگ سریع در نظر گرفته می شود. بسیاری از افراد بسته به عوارض جانبی خود تصمیم می گیرند روز پس از درمان به سر کار بروند یا نروند. اگر می خواهید هرگونه کبودی یا قرمزی را استتار کنید، می توانید از یک کرم پودر سبک استفاده کنید.
اگر در حال حاضر جوش فعال روی پوست خود دارید، ممکن است متخصص پوست شما میکرونیدلینگ را برای اسکار آکنه توصیه نکند. همچنین در صورت ابتلا به روزاسه یا اگزما نیز این روش توصیه نمی شود، زیرا می تواند علائم شما را بدتر کند.
اگر پوست تان به راحتی زخم می شود، بهتر است با پزشک صحبت کنید، زیرا میکرونیدلینگ به طور بالقوه می تواند جای زخم های ناشی از آکنه را ایجاد کند. در نهایت، اگر باردار هستید یا اخیراً پرتودرمانی پوست انجام داده اید، نباید این درمان را انجام دهید.
هزینه میکرونیدلینگ برای جای جوش
علیرغم اینکه متخصصین پوست میکرونیدلینگ را انجام می دهند، این روش معمولاً تحت پوشش بیمه قرار نمی گیرد. این به این دلیل است که این یک درمان زیبایی در نظر گرفته می شود و از نظر پزشکی ضروری نیست.
مبلغ دقیقی که برای میکرونیدلینگ می پردازید به ارائه دهنده و مکان شما بستگی دارد. همچنین اگر به چندین جلسه درمان نیاز دارید، می توانید انتظار داشته باشید که هر بار مبلغ بیشتری بپردازید. کیت های درمارولر خانگی بسیاری در بازار در دسترس هستند، اما در مقایسه با درمان در مطب نتایج یکسانی را نخواهید دید.
اگرچه میکرونیدلینگ یک روش زیبایی است که تحت پوشش بیمه پزشکی قرار نمی گیرد، هزینه های کلی آن بسیار کمتر از جراحی است.
چند جلسه میکرونیدلینگ برای جای جوش لازم است؟
تعداد جلسات میکرونیدلینگ برای جای جوش به طور متوسط سه تا چهار درمان است. ممکن است برای اسکارهای شدیدتر به یک یا دو جلسه بیشتر نیاز داشته باشید. همچنین، بیشتر افراد باید شش هفته بین درمان ها صبر کنند تا کلاژن جدید به طور کامل تشکیل شود.
سخن پایانی
جای جوش به مرور زمان خود به خود بهبود می یابند. با این حال، اگر اقدامات درمانی انجام نشود ممکن است دائمی شود. برخی از سرم ها و کرم های ضد پیری می توانند کمک زیادی به بهبود جای جوش روی صورت شما کنند، اما ممکن است به طور کامل از شر آنها خلاص نشوید. بعلاوه، پس از توقف استفاده از این محصولات، معمولا اثرات شان نیز از بین می روند.
متخصص پوست می تواند تعیین کند که آیا میکرونیدلینگ درمان مناسبی برای شما محسوب می شود یا خیر. قبل از تصمیم گیری در مورد میکرونیدلینگ، تمام گزینه های خود را بسنجید تا ایمن ترین و مقرون به صرفه ترین روش را تعیین کنید و در عین حال نتایج مورد نظر خود را نیز دریافت کنید.
بیشترین تخفیف های زیبایی و لیزر در بهترین مراکز تهران و شهرستان ها
اینجا کلیک کنید