برخی از بیماریهای پوستی باعث توده و بر آمدگی بر سطح و یا زیر پوست می شوند. تعدادی از آنها عبارتند از :
- کیست پوستی (Skin cysts)
- ضایعات خال عروقی گیلاسی (cherry angioma )
- فیبروم پوست (Dermatofibroma)
- کیست بشره اى (Epidermoid cysts)
- فولیکولیت (Folliculitis)
- کراتوآکانتوما (Keratoacanthoma )
- كراتوزیس پیلاریس (Keratosis pilaris)
- غده چربی (Lipomas)
- نوروفیبروماتوز (Neurofibromatosis )
1) کیست پوستی
کیست، کیسه ی هوای بسته و غیر سرطانی از بافت است که می تواند با مایع، چرک، و یا مواد دیگر پر شود.
جشنواره تخفیف زیبایی و لیزر، دستگاه لیزر مدیواستار (اسکلپیون) 2024
مشاوره رایگان با پزشک، کلیه ایام هفته
برای ورود به پیج اینستاگرام روی لینک مربوطه کلیک کنید
وجود کیست روی پوست امری شایع است و می تواند در هر نقطه ایی از آن ظاهر شود_ مانند نخود فرنگی بزرگ در زیر سطح پوست. کیست می تواند به دلیل یک عفونت، انسداد غدد سباسه (غدد چربی)، یا جسم خارجی، مانند گوشواره، ایجاد شود.
علایم کیست پوستی چیست؟
- رشد آهسته
- بدون درد
- شل و صاف بودن در هنگام لمس به دلیل حرکت در زیر پوست
چگونه می توان کیست پوستی را درمان کرد؟
معمولا کیست باعث درد نمی شود مگر اینکه پاره، آلوده و یا ملتهب شود. بیشتر کیست ها به درمان نیاز دارند. برخی از آنها نیاز به تخلیه دارند تا علایم کاهش یابند؛ با یک چاقوی کوچک جراحی کیست را سوراخ و تخلیه می کنند. هرچند، این عمل باعث درمان کیست نمی شود. کیست ممکن است نیاز به تخلیه به تخفیف علایم است. کیست های ملتهب را می توان با تزریق کورتیزون درمان کرد. کیست هایی که به هیچ درمانی پاسخ نمی دهند، و یا عود می کنند ( اگر علایم ناراحت کننده ایی دارند) را می توان با عمل جراحی برداشت.
2) ضایعات خال عروقی گیلاسی
این ضایعات بیشتر در تنه ظاهر می شوند، اما آنها را می توان در نقاط دیگر بدن هم دید. عامل ایجاد کننده ی این ضایعه شناخته شده نیست و معمولا در افراد بالای 40 سال مشاهده می شود.
علایم ضایعات خال عروقی گیلاسی چه هستند؟
این ضایعات کوچک، قرمز روشن و صاف هستند. گاهی اندازه ی یک سر سوزن، و برخی اوقات حدود 0.635 سانتی متردر قطر است.
چگونه ضایعات خال عروقی گیلاسی درمان می شوند؟
در اغلب موارد، این ضایعات نیازی به درمان ندارند. چنانچه از لحاظ زیبایی آزار دهنده و یا دچار خونریزی شوند، آنها را می توان با لیزر و یا الکتروکوتر از بین برد _ الکتروکوتر فرایندی است که با استفاده از میله ی دارای جریان الکتریکی بافت را سوزانده و یا از بین می برد. این عمل ممکن است باعث ایجاد زخم شود (در کلینیک فوق تخصصی لیزر آلومینا متخصصین با توجه به نیاز و در خواست شما نوع درمان مناسب را انتخاب کرده و در این راه به شما مشاوره دقیق و درست ارایه می دهند. برای اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید).
3) فیبروم پوست
فیبروم پوست، رشد بیش از حد و بی ضرر پوست به رنگ قرمز مایل به قهوه ای در دست ها و پاها است. فیبروم دارای بافت اسکار و توده ی سخت در پوست است. علت ایجاد کننده ی آن شناخته شده نیست.
علایم فیبروم پوست چیست؟
- رشد قرمز، قهوه ای، و یا بنفش رنگ_ که با گذشت زمان تغییر رنگ می دهد
- اندازه ی یک ساچمه
- حساس به لمس، دارای درد و خارش_ با این حال، رشد می تواند بدون درد نیز باشد
- گود شدن در هنگام فشردن
چگونه فیبروم پوست درمان می شود؟
در اغلب موارد، فیبروم پوست به درمان نیاز ندارد. با این حال، می توان با عمل جراحی آن را برداشت و یا می توان با نیتروژن مایع منجمد و صاف کرد.
4) کیست بشره اى
کیست بشره ای، یا کیست سباسه، کیست پوستی خوش خیم (غیر سرطانی) است که فرورفتگی های کیسه مانند ایجاد شده توسط فولیکول مو موجب تشکیل آن هستند. اغلب، در اندام تناسلی، قفسه سینه، و کمر دیده می شود؛ اما، در نواحی دیگری پوست نیز ایجاد می شود.
علائم کیست بشره ای چیست؟
به طور کلی، کیست شره ای دارای ظاهری گرد و دایره ایی است. یک ظاهر دور. بخش تیره ی کیست بر روی پوست قابل مشاهده است. در صورت عفونت، قرمز و حساس به لمس می شود. در صورت فشردن کیست، ترشح سفید پنیری از ان خارج می شود.
چگونه کیست بشره ای درمان می شود؟
موثرترین درمان، برداشت کامل کیسه ی کیست است. اگر کیست به طور کامل خارج نشود و به طور اتفاقی فشرده و ترشحات از آن خارج شود، امکان تشکیل دوباره آن خواهد بود. معمولا، پزشک با ایجاد برش کوچکی در پوست، کیست را بر می دارد. برای درمان کیست های عفونی، آنتی بیوتیک تجویز می شود.
5) فولیکولیت
فولیکولیت، التهاب فولیکول های مو است. عفونت فولیکول های مو، تحریک شیمیایی یا فیزیکی (به عنوان مثال، اصلاح و یا اصطکاک لباس) باعث فولیکولیت می شوند. صورت، ران ها، و پوست سر بیشتر دچار فولیکولیت می شوند.
فولیکولیت در افراد مبتلا به دیابت شایع تر است. همچنین در افراد چاق و یا افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف نیز بیشتر دیده می شود.
علایم فولیکولیت چیست؟
ضایعه اصلی در فولیکولیت، یک کورک یا جوش چرکین در مرکز مو است که شفت مو در وسط آن دیده نمی شود.
علائم و نشانه های دیگر عبارتند از:
- جوش های قرمز متعدد و / یا کورک در مناطق پر موی بدن
- خارش پوست
چگونه فولیکولیت درمان می شود؟
آنتی بیوتیک های موضعی، آنتی بیوتیک های خوراکی، یا داروهای ضد قارچ ممکن است به درمان عفونت های مرتبط با فولیکولیت ( بسته به علت زمینه ای) کمک کند. درمان باید از آسیب بیشتر به فولیکول های مو جلوگیری کند که می تواند شامل مراحل زیر باشد:
- به حداقل رساندن اصطکاک لباس
- تراشیدن موهای منطقه آسیب دیده ، در صورت امکان. اگر اصلاح نیاز است از یک تیغ تمیز، جدید و یا تیغ الکتریکی استفاده شود.
- تمیز نگه داشتن منطقه آسیب دیده
6) کراتوآکانتوما
کراتوآکانتوما زمانی ایجاد می شود که سلولها ی یک فولیکول مو به طور طبیعی رشد نمی کند.صدمه ی جزیی پوست به دلیل نور آفتاب می تواند باعث کراتوآکانتوما شود. اشعه ماوراء بنفش نور خورشید اصلی ترین عامل ایجاد کننده ی این بیماری است.
معمولا کراتوآکانتوما به شکل یک ضایعه با پوست گبره بسته ی مرکزی بر پوست آسیب دیده از نور خورشید ظاهر می شود.
اغلب در افرادیدیده می شود که بیش 60 سال سن و یا احتمال گرفتن سرطان خفیف پوستی دارند.
علایم کراتوآکانتوما چه هستند؟
کراتوآکانتوما، برآمدگی با سرعت رشد بالا، قرمز رنگ، گنبدی شکل با دهانه مرکزی برجسته است. نوعی از آن می تواند به اندازه 2.54 تا 7.62 سانتی متر در قطر کند.
چگونه کراتوآکانتوما درمان می شود؟
می توان آن را به روشهای زیر از بین برد:
- کرایوتراپی (انجماد ضایعه با نیتروژن مایع)
- کورتاژ (تراشیدن و سوزاندن ضایعه)
- عمل جراحی جهت برداشتن ضایعه
- تزریق مستقیم داروی ضد سرطان به داخل ضایعه
7) كراتوزیس پیلاریس
كراتوزیس پیلاریس (KP) نمایی شبیه پوست مرغ پرکنده دارد که به آن “پوست مرغی” یا ” پوست دانه مرغی” می گویند. معمولا در بازوها و ران ها دیده می شود. البته، می تواند روی گونه ها، کمر، و باسن نیز ظاهر شود. چنانچه ناخوشایند نباشد، بی ضرر است.
علایم كراتوزیس پیلاریس چه هستند؟
این اختلال به شکل برآمدگیهای کوچک و خشن است. برجستگی معمولا سفید یا قرمز رنگ بدون خارش و درد است. كراتوزیس پیلاریس در طول ماه های زمستان و یا زمان های که رطوبت کم است به دلیل خشکی پوست بدتر می شود. البته، در دوران بارداری یا پس از زایمان نیزبدتر می شود.
چگونه كراتوزیس پیلاریس درمان می شود؟
در اکثر موارد، این اختلال به تدریج تا قبل از 30 سالگی بهبود می یابد. درمان پزشکی ضروری نیست؛ اما، افراد مبتلا به این بیماری ممکن است به دنبال گزینه های درمانی زیبایی باشند.
درمان اولیه استفاده زیاد از مرطوب کننده است. کرم را می توان بعد از حمام و چند بار در روز استفاده کرد. درمان های دیگر عبارتند از:
- کرم های مشبع حاوی اوره (Carmol-20) یا اسیدهای آلفا هیدروکسی (Aqua Glycolic ، Lacticare) دو بار در روز
- حمام گرم و طولانی جهت نرم شدن این برجستگی ها و سپس مالش و لایه برداری مناطق با یک لیف حمام خشن و یا برس سفت
8) غده چربی
غده چربی، تومورهای بافت نرم زیر جلدی با رشد آهسته و بی ضرر هستند. نرم و لاستیک مانند هستند. بیشتر روی تنه، شانه ها، گردن ظاهر می شود، اما می توان در جای دیگری از بدن نیز دید.
علائم غده چربی چه هستند؟
غده چربی می تواند به شکل انفرادی یا گروهی تشکیل شود. اندازه ی آنها کمتر از 5 سانتی متر در قطر بدون علامت هستند، اما در صورت فشرده سازی اعصاب دردناک خواهند بود.
چگونه غده چربی درمان می شود؟
غده چربی برداشته نمی شود مگر اینکه از لحاظ زیبایی، فشرده سازی بافت های اطراف، یا تشخیص غیرقطعی نیاز به حذف آن باشد. معمولا، غده چربی به بافت های اطراف نفوذ نمی کند و به این دلیل می توان با یک برش آن را برداشت.
در مناطقی که پوست آنها نازک است، مانند صورت و دست ها، می توان با ایجاد برش کوچک و فشردن دستی غده را خالی کرد. از لیپکتومی دارای لیپوساکشن می توان برای از بین بردن غدد چربی بزرگ دارای زخم استفاده کرد.
9) نوروفیبروماتوز
نوروفیبروماتوز، توده های گوشتی و نرم رو یا زیر پوست، گاهی در عمق بیشتر، است. این تومورها بی ضرر هستند. با این حال، در موارد نادر می توانند بدخیم یا سرطانی شوند.
علایم نوروفیبروماتوز چه هستند؟
بسته به منطقه و اندازه علایم می تواند:
- توده بدون درد با رشد آهسته
- درد گاه به گاه
- “شوک” برق در هنگام لمس توده
- مشکلات عصبی_ اگر تومور شامل یک عصب حسی و یا حرکتی بزرگ باشد و یا عصب بین تومور و ساختار سخت فشرده شود
چگونه نوروفیبروماتوز درمان می شود؟
چنانچه هیچ علایمی نداشته باشد، درمان ضروری نیست. با این حال، اگر عصب بزرگ را تحت تاثیر قرار دهد، پزشک با عمل جراحی آن را بر می دارد. در اغلب موارد، نوروفیبروماتوز به طور موفقیت آمیزی درمان می شود و عود نمی کند.
منبع : http://www.webmd.com/skin-problems-and-treatments/guide/cysts-lumps-bumps
[divider]
گردآورنده : شیرین قلی زاده
کلینیک فوق تخصصی پوست و لیزر آلومینا
چرا مرکز فوق تخصصی لیزر آلومینا را برای درمان انتخاب کنم؟
2 عامل اصلی تعیین کننده موفقیت لیزر درمانی است : مهارت متخصص و دستگاه مورد استفاده.
در مرکز فوق تخصصی لیزر آلومینا از متخصصین به رسمیت شناخته شده و آموزش دیده در استفاده از تکنولوژی لیزر استفاده می شود. سطح مهارت این افراد بسیار بالا و دارای مدارج علمی شایان توجه ایی هستند که باعث اعتماد مراجعین به آنها می شود.
در شعبه های مختلف این مرکز از دستگاه های به روز و متفاوت استفاده می شود که شانس انتخاب “گزینه مناسب” را به مراجعین می دهد تا بهترین نتیجه را داشته باشند.
برای اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید.
بیشترین تخفیف های زیبایی و لیزر در بهترین مراکز تهران و شهرستان ها
اینجا کلیک کنید
سلام من دوروز نمیشه بین ابروهام یه دایره ای کوچیکه زیر پوست اصلا معلوم نیست دست که میزنم درد میگیره و سفتیش معلوم میشه این چیه؟ خطرناکه یا باید برم دکتر؟
با سلام و احترام، بدون معاینه و بررسی بالینی نمیتوان نظر داد. توصیه میشود توسط پزشک معاینه شوید.
سلام من تقریباً نصف بدن از این غده های چربی در آمده دکترم رفتم میگه چیزی نیست با مرور زمان شروع به خارش میکنه هی بیشتر میشه بجز جراحی راه دیگری ندارد با تشکر
با سلام و احترام، دوست عزیز در اینگونه موارد معمولا یا کیست تخلیه میشود و یا در صورت لزوم توسط جراحی برداشته میشود.
سلام
من روی سرم احساس یک برامدگی کردم
اول فکر کردم جوش هست،اما قرمز نبود بعد در عرض چند دقیقه بزرگتر شد
بعد از چند ساعت هم از بین رفت
این اتفاق تا به حال ۲بار و در یک نقطه از سرم اتفاق افتاده
چه دلیلی میتونه داشته باشه؟
با سلام و احترام، دوست عزیز نیاز به معاینه و بررسی دارد. توصیه میشود توسط پزشک متخصص داخلی ویزیت شوید.
سلام
من چندماه پیش از سرم سی تی اسکن گرفتن برای جراحی لوزم .وقتی عکس رو برای دکتر بردم.گفتن که تو عکس یه توده یا کیست زیر چشمم هست.گفتن که از بچگی بوده ولی باید درمان بشه.هیچ نشونه ای تو صورتم نیس.نه برامدگی و نه چیزه ای دیگه ای دستم میزنم چیزی نیس.درمانش چجوریه.ینی باید خالیش کنن.مشگلی برای صورتم بوجود نمیاد.خیلی میترسم
با سلام.اگر اگر غده ای که روی پوست سر ایجاد شده با جراحی برداشته شود
آیا امکان رویش مو در آن ناحیه وجود دارد؟؟؟؟؟؟؟؟؟
سلام، دوست عزیز نیاز به بررسی دارد، معمولا این اتفاق نمی افتد ولی توصیه میشود با پزشک متخصص پوست مشورت نمایید.
سلام روی سطح بدنم غده هایی چربی هست که زیاد شده ولی درد نداره میخواستمببینم باید به چه دکتری مراجعه کنم
سلام، دوست عزیز میتوانید به پزشک متخصص پوست و یا متخصص داخلی مراجعه فرمایید.
با سلام
من چند ماه پیش یک توده چربی زیر پوستی داشتم به پزشک مرجعه کردم و گفت کیست می باشد و بعد از جراحی جای ان قرمز مانده و بعضی از مواقع خون از ان مشاهده مینم.
سلام، دوست گرامی نیاز به مشاهده و بررسی دارد. توصیه میشود با پزشک معالجتان مشورت کنید تا علت مشخص شود.
سلام و درود اول تشکر میکنم بابت اطلاعات مفیدی که به اشتراک گذاشتین… من از حدود سه چهار سال پیش مشکل اضافه وزن پیدا کردم و بعد از مدتی متوجه وجود یه توده نسبتا سفت به اندازه سه چهار سانت در ناحیه سمت راست شکم خودم شدم…حدود دو سه سالی از این قضیه می گذره و تا حالا نه تغییر اندازه ای داشته نه دردی نه چیز دیگه…البته بگم که این غده زیر پوست و در ناحیه ای که چربی داره هستش و به عضله متصل یا اندام داخلی متصل نیست تا الانم به غیر از یه نمه تورمی که… بیشتر بخونید
احتمالا این توده ها تورم چربی است و بدخیم نیست ولی بهرحال یک نوبت ویزیت پزشک جهت معاینه نیز توصیه میشود
ممنون از پاسختون…
سلام من به مدت 6 الی 7 ماه یک زایده گوشتی کوچک به اندازه نصف عدس روی انگشت شصت دست راستم در اومده که نه دردی داره نه خونریزی فقط سر اون قرمز رنگ بود یک بار وسوسه شدم و اون رو سوراخ کردم به شدت خونریزی کرد تا اینکه به پزشک مراجعه کردم و با جراحی اون رو خارج کردم الان یک نقطه قرمز رنگ هنوز زیر پوستم مشاهده میکنم ولی برآمدگی نداره آیا این میتونه نشان دهتده رشد مجدد اون باشه؟
سلام، دوست گرامی نیاز به بررسی است. توصیه میشود اگر بعد از مدتی شروع به تغییرات کرد با پزشک معالجتان در میان بگذارید.
با سلام من پسر 25ساله هستم که حدودا 4یا 5 ساله جوش میزنم. به متخصص مراجعه کردم و با داروهای موضعی و قرص روآکوتان حدودا 50 عدد یک روز درمیان جوش های فعالم خداروشکر خوب شدن ولی روی گونه ی چپ صورتم سه جوش همرنگ پوست صورت (کیستی ) وجود داشت که بعد یکسال هرکدام متورم شدن و تخلیه شدن و متاسفانه لک انداختن با متورم شدن این جوش ها کل صورتم ورم میکرد ولی بعد از خالی شدن حدودا سه ماه که دوباره دارن رشد میکنن. همان سه جوش. کماکان بعد آزمایشاتی که متخصص برام گرفتن دارم روآکوتان مصرف… بیشتر بخونید
سلام، دوست گرامی نیاز به مشاهده پوست و معاینه است. توصیه میشود با پزشک معاجتان حتما در میان بگذارید تا متناسب با علت، درمان مناسب اتخاذ گردد.
با سلام وخسته نباشید اسفند سال گذشته در اثر ضربه توپ عصب کف دستم در انتهای شصت آسیب دید دکتر آمپول قرمزیو که باعث درد بیشتر شد وگفت برای کاهش تورمه تزریق کرد وگچ کرد وبعداز دوهفته یک شب متوجه شدم در بازوم توده سفتی به وجود اومده سایزش کوچک بود اما با گذشت سه ماه سفت وبزرگتر و دردناکه و وقتی لمسش میکنم حالت برق گرفتگی در محل شصت دستم به وجود میاد به نظرتون خطرناکه؟ممنون از راهنماییتون.
سلام، دوست گرامی نیاز به معاینه و بررسی است تا مشخص شود این برآمدگی و توده از چه نوعی می باشد تا متناسب با آن درمان مناسب اتخاذ گردد. توصیه می شود توسط پزشک متخصص داخلی معاینه شوید.
سلام من چند روزه که زیر پوست دست راستم یعنی قسمت ساق دست یک برآمدگی کوچک اندازه نخود حس میکنم که بی رنگ هستش و موقع لمس کمی دردناکه..دلیلش چیه
سلام، دوست عزیز نیاز به معاینه و مشاهده پوست می باشد تا نوع کیست مشخص گردد و متناسب با آن راهکار درمانی مناسب اتخاذ گردد. قطعا بدون مشاهده و بررسی نمی توان تشخیص داد. توصیه می شود توسط پزشک متخصص پوست و یا متخصص داخلی معاینه شوید.
سلام من ۶۰ ساله هستم چند سالیست در قسمت وسط سمت راست رانم توده ی رشد کرده و حدود شش سانتیمتر قطر دارد با دست جابجا میشود اول سفت بود فکر کردم چربی است اما نرم شده با مایعی در داخل آن ،چون جاییست که روی آن میخوابم تغییر شکل داده درد ندارد ولی با فشار درد میگیرد میگویند کیست سباسه است ، چون فعلا دسترسی به پزشک برای معالجه ندارم لطفاً راهنمایی کنید . با تشکر مهدی رضایی .
سلام دوست عزیز
برای پاسخ قطعی در این خصوص نیاز به معاینه و ارزیابی بالینی شما می باشد. متاسفانه بدون بررسی طبی و ویزیت نمیتوان نظری در این خصوص ارائه کرد.
سلام حدود ۳ ماه هست که کنار چانم یه توده در اومده وبا دست زدن تکون میخوره درد هم نداره میخوام بدونم دلیلش چیه اگه میشه یه نکته ایی دربارش بگین …ممنون میشم اگه پاسخ بدید
سلام دوست عزیز
جهت پاسخ دقیق در این خصوص، نیاز به معاینه و ارزیابی پوست می باشد.
در صورت تمایل از طریق منوی تماس با مراکز، با یکی از مراکز تماس بگیرید تا همکاران راهنماییتان کنند.
سلام وقت بخیر من یدونه کیست سباسه رو گردنم دارم سمت راست گردنم زیرفک اندازه یه نخودبود4سال پیش عفونی شد بزرگ شد با انتی بیوتیک کوچیک شد دوباره بعد4سال عفونی شد بزرگ شد با انتی بیوتیک کوچیک شداماایندفه موقع صحبت وبعضی وقتادرد میکنه ازتوحنجرم دکترم فوق تخصص گوش و حلق و بینی و جراح سرو گردن هستن توکارشون استادن گفتن جراحیش نکن تا سنت که بالاتررفت نظرشما چیه رو این دردی که ازداخل گلو داره سمت راست کیستم…ازمایش خون تیرویید سونوگردن حتی عکس ناحیه قدامی فکم opgگرفتم همه سالمن ازمایشاتم ولی یه مدت روغن سیاه میزاشتم روش سربازکنه و موهای… بیشتر بخونید
سلام دوست عزیز
جهت پاسخ دقیق در این خصوص، نیاز به معاینه و ارزیابی پوست می باشد.
بدون بررسی طبی نمی توانیم پاسخی در این خصوص ارائه دهیم.
سلام و خسته نباشید آیا توده های بدون درد نیاز به بررسی و معاینه دارند البته بعضی مواقع تیرهای ریزی میکشند
سلام دوست عزیز
جهت بررسی این موضوع و با هدف اطلاع، کنترل و یا پیشگیری توصیه می شود توسط پزشک معاینه صورت گیرد.