گفتار درمانی

آنچه باید درباره گفتار درمانی بدانید

گفتار درمانی
گفتار درمانی

گفتار درمانی در یک نگاه

  • گفتار درمانی می تواند به کودکان با هر نوع مشکلات گفتاری و همچنین اختلالات زبان، مانند دیسلکسیا (خوانش پریشی) و دیسپراکسیا (کنش پریشی) کمک کند.
  • گفتار درمانگران دست کم دارای یک مدرک کارشناسی ارشد هستند و همگی باید مجوز درمان و تمرین را داشته باشند.
  • گفتار درمانی می تواند مهارت های ارتباطی کودکان مبتلا به اختلالات زبان را بهبود بخشد.

چنانچه کودک شما در خواندن و تلفظ کلمات با مشکل مواجه می شود، شاید تنها راه رفع مشکل او، گفتار درمانی محسوب شود. بسیاری از افراد تصور می کنند که گفتار درمانگران تنها بر روی افرادی که در ایجاد صداهای خاص (صدای گفتار) مشکل دارند و یا دچار لکنت زبان می شوند، کار و تمرین می کنند.

گفتار درمانگران قادرندن همگی این مشکلات را رفع کنند. آن ها همچنین به کودکانی که با سایر مشکلات گفتاری و نوشتاری دست و پنجه نرم می کنند، مانند دیسلکسیا، دیسپراکسیا و اختلال پردازش شنوایی نیز کمک می کنند. در حقیقت، گفتار درمانی چیزی فراتر از این هاست؛ تا جایی که به طور دقیق تر می توان آن را ” آسیب شناسی گفتار و زبان ” نامید.

گفتار درمانی یا آسیب ‌شناسی گفتار و زبان، رشته ‌ای از علم توانبخشی است که توسط یک متخصص بالینی به نام گفتار درمانگر یا آسیب ‌شناس گفتار و زبان به بررسی، تشخیص و درمان اختلالات ارتباطی، اختلالات ادراکی، اختلالات صوت و مشکلات بلع می‌ پردازد.

نحوه گفتار درمانی

گفتار درمانی چگونه به افراد کمک می کند؟

گفتار درمانی به کشف این موضوع می پردازد که یک کودک از کدام یک از مشکلات زبان رنج می برد. گفتار درمانگران قادرند تشخیص دهند که چه چیز عامل ایجاد این وضعیت شده و بر این اساس، بهترین درمان را ارئه می دهند.  گفتار درمانگران با همکاری یکپارچه با کودکان در گروه های کوچک در یک کلاس به آن ها کمک می کنند، مهارت های خود را شکوفا سازند.

جشنواره تخفیف زیبایی و لیزر، دستگاه لیزر مدیواستار (اسکلپیون) 2024

مشاوره رایگان با پزشک، کلیه ایام هفته

22612171_021  22612108_021

09027610748

instagram پیج مرکز تخصصی زیبایی قلهک

instagram پیج تخصصی لیزر موهای زائد

instagram نمونه کارهای زیبایی

گفتار درمانی در زمینه های زیر کمک کننده است:

  • اختلالات صدای گفتار: در این نوع اختلال، کودک نمی تواند به روشنی صحبت کند و خطاهایی در صدای گفتار وی وجود دارد.
  • مشکلات روان بودن گفتار: کودک در سلیس بودن گفتار (مانند لکنت زبان) مشکل دارد.
  • مشکلات بلعی زبانی: کودک حین غذا خوردن و بلع با مشکل مواجه می شود و اغلب بزاق از دهانش خارج می شود.

گفتار درمانی به درمان مشکلات زیر کمک می کند:

  • اختلال زبان دریافتی: مشکل در درک زبان
  • اختلال زبان بیانی: مشکل حین صحبت کردن (بیان زبان)
  • اختلال زبان عملی: مشکل حین استفاده از زبان در جایگاه های اجتماعی

در گفتار درمانی از استراتژی های طراحی شده خاصی برای به چالش کشیدن هر کودک استفاده می شود. این استراتژی ها عبارتند از:

  • – فعالیت های مداخله ای زبان: این فعالیت ها به روش های مختلفی، از جمله مدل سازی و باز خورد دادن به کودکان، مهارت ایجاد می کند. درمانگر ممکن است از تصاویر و کتاب ها استفاده کند یا بازی های مبتنی بر درمان انجام دهد. وی همچنین از تمرینات زبان برای تمرین مهارت ها بهره می گیرد.
  • درمان اختلالات صدای گفتار: در این روش، درمانگر صداهایی را مدل سازی می کند که کودک در تولید آن ها مشکل دارد. این درمان شامل نمایش نحوه حرکت زبان برای ایجاد صداهای خاص می باشد.
  • درمان مشکلات بلعی زبانی: در این روش، درمانگر تمریناتی را جهت تقویت عضلات دهان به کودکان می آموزد. این درمان شامل ماساژ صورت و تمرینات مختلف زبان، لب و فک است. همچنین ممکن است از بافت های مختلف غذایی جهت آموزش حین خوردن و بلع استفاده کند.

گفتار درمانگر باید دست کم دارای مدرک کارشناسی ارشد در زمینه آسیب شناسی گفتار و زبان باشد. بهتر است در پی یافتن درمانگری باشید که پس از یک دوره آموزش، گواهینامه درمان را اخذ کرده باشد.

گاهی اوقات یک دستیار که او نیز دارای مدرک کارشناسی یا بالاتر است در ارائه خدمات به گفتار درمانگر کمک می کند.

گفتار درمانی در منزل

مزایای به کارگیری گفتار درمانی

گفتار درمانی می تواند به کودکان کمک کند تا به درستی و وضوح صحبت کنند. این روش به آن ها کمک می کند که اعتماد به نفس بیشتری حین صحبت کردن با دیگران داشته باشند و احساس نا امیدی و شکست نکنند. کودکان مبتلا به اختلال زبان می توانند از مزایای گفتار درمانی در زمینه های اجتماعی، احساسی و علمی بهره مند شوند.

گفتار درمانی می تواند به کودکان مبتلا به اختلال خواندن مانند اختلال دیسلکسیا، کمک کند که صداهای خاصی را در کلمات تشخیص دهند؛ برای مثال می آموزند که کلمه توپ از سه صدای ت، و، پ تشکیل شده است. این امر می تواند مهارت های درک مطلب کودکان را بهبود بخشد و آن ها را به خواندن تشویق و ترغیب کند.

هنگامی که کودکان در اوایل زندگی خود به مشکلات گفتاری دچار می شوند، گفتار درمانی می تواند بسیار مفید واقع شود. در یک مطالعه مشخص شد 70 درصد از کودکان پیش دبستانی که به اختلالات زبان دچار بودند، از طریق گفتار درمانی، در مهارت های زبانی خود بهبود حاصل کردند.

 

نتایجی که می توانید از گفتار درمانی انتظار داشته باشید

کار کودک شما با یک متخصص گفتار درمانی ممکن است چند ماه یا حتی چند سال طول بکشد. این بستگی به نیازهای فرزند شما دارد. احتمالا شاهد بهبودی در مشکلات فرزندتان خواهید بود. با این حال، به یاد داشته باشید، این درمان نمی تواند کودک شما را به طور کل درمان کند و مشکلات زمینه ای گفتاری یا زبانی ممکن است به قوت خود باقی بمانند.

گفتار درمانگر باید به شما و فرزندتان استراتژی هایی بیاموزد تا قادر باشید موانع را به طور موثرتری سپری کنید. او به احتمال زیاد فعالیت هایی را به عنوان تمرین در خانه برای تقویت مهارت هایی که کودک شما در حال یادگیری آن هاست، به شما می دهد. کودکانی که بیشترین پیشرفت را دارند، بیشتر تمایل دارند در درمان خود دخالت کنند.

بسیار حائز اهمیت است که گفتار درمانگر و فرزندتان با یکدیگر هماهنگی و انطباق داشته باشند. گفتار درمانگر باید تجربه کار با کودکان بر اساس مشکلات آن ها را داشته باشد. گفتار درمانی فقط یکی از راه های کمک به کودک مبتلا به مشکلات یادگیری مرتبط با گفتار و زبان است. برای کمک بیشتر به روند درمان، سایر خدمات ویژه را نیز در نظر بگیرید.

گفتار درمانی کودکان

نکات کلیدی که باید در خصوص گفتار درمانی لحاظ کنید

  • گفتار درمانی، روش سریعی نیست. این روش ممکن است چندین ماه یا حتی سال ها به طول بیانجامد.
  • گفتار درمانی در صورتی مفید و موثر واقع می شود که درمانگر تجربه کار با کودکانی که به مشکل فرزند شما دچار بوده اند را داشته باشد.
  • همراه شدن شما با گفتار درمانی، مانند انجام تمرینات در خانه به طور چشمگیری می تواند اثربخشی گفتار درمانی را افزایش دهد.

امیدواریم این مطلب ابهامات شما را در خصوص گفتار درمانی رفع کرده باشد.

جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره گفتار درمانی یا ارتباط با گفتار درمانگران با تجربه، روی این لینک کلیک کنید.

شاد و موفق باشید…

 

تحقیق و ترجمه: مینو زرفش

منابع خارجی جهت مطالعه بیشتر:

[button color=”red” size=”small” link=”https://www.understood.org/en/learning-attention-issues/treatments-approaches/therapies/what-you-need-to-know-about-speech-therapy” ]لینک اول[/button]

[button color=”red” size=”small” link=”https://en.wikipedia.org/wiki/Speech-language_pathology” ]لینک دوم[/button]

 

0 0 رای ها
به نظر شما چند ستاره ؟

بیشترین تخفیف های زیبایی و لیزر در بهترین مراکز تهران و شهرستان ها
اینجا کلیک کنید

Subscribe
Notify of
guest

0 نظرات
قدیمی ترین
جدیدترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments