معمولا از انتی بیوتیک ها برای درمان آکنه استفاده میشود .در موارد خفیف ،انتی بیوتیک ها موضعی و در موارد متوسط تا شدید از از کپسولها و قرص ها استفاده میشود .
این دارو ها فقط با تجویز پزشک مصرف میگردند .
جشنواره تخفیف زیبایی و لیزر، دستگاه لیزر مدیواستار (اسکلپیون) 2024
مشاوره رایگان با پزشک، کلیه ایام هفته
برای ورود به پیج اینستاگرام روی لینک مربوطه کلیک کنید
مکانیزم اثر انتی بیوتیک ها
انتی بیوتیک ها به دو صورت در رفع آکنه ها موثرند :
- انها میزان باکتری موجود بروی سطح پوست و فولیکولها را کاهش میدهند مانند آکنه های پروپینوباکتریوم
- انهای مکانیزمی ضد التهاب دارند
انتی بیوتیک های رایج در درمان آکنه
- کلیندامایسین
- اریترومایسین
عوارض جانبی و خطرات ناشی از مصرف انواع موضعی انتی بیوتیک ها چیست ؟
- خشکی ناحیه درمانی که معمولا خفیف است ولی یکی از عوارض جانبی معمول مصرف انتی بیویتک ها میباشد.در صورتی که پوستتان خشک است و پوسته پوسته میشود ،بهتر است کمی مرطوب کننده غیر روغنی بروی ان بمالید
- حساسیت ناشی از مصرف انتی بیوتیک ها در مواردی نادر شدید میشود ولی در بعضی موارد این حساسیت ها مانع از ان میشوند که بیمار مصرف داروها را ادامه دهد .لوسیون ها به نسبت ژل و محلولها عوارض کمتری دارند
- درماتیت تماسی :قرمزی و خشکی و خارش پوست که به دلیل حساسیت ناشی از مصرف کورتیکواستروئید های موضعی مانند کرم هیدروکورتیزون بوجود می اید (بدون نسخه پزشک قابل تهیه است )
در صورتی که انتی بیوتیک های درمانی اکنه به صورت متناوب مصرف شوند ،احتمال بروز مقاومت باکتریایی در برابر این مواد وجود دارد .به منظور کاهش احتمال بروز این حالت ،از انواع موضعی دو بار در روز استفاده کنید و همچنین بنزوییل پروکسید و یا رتینوئید موضعی هم مصرف کنید
مشکلات ناشی از مصرف انتی بیوتیک ها برای درمان آکنه
اکنه نوعی وضعیت پوستی مزمن است و معمولا انتی بیوتیک های تجویزی برای درمان ان به مدت چندین ماه تا سال مصرف میشوند که خود باعث بروز مقاومت باکتریایی در برابر این داروها میشود .
مقاومت باکتریایی و عفونت های جدی مانند سلولیت ،ذات الریه ،سل و بیماری های اسهال مانند همه از پیامدهای مصرف این دارو ها هستند .تعدادی از انواع انتی بیوتیک های جدید هم وجود دارند که هزینه بیشتری داشته و در هر کشوری یافت نمیشوند.
آنچه که باید در خصوص اکنه بدانید
- اکنه نوعی حالت التهابی است و عفونت به حساب نمی اید
- انتی بیوتیک های موضعی به احتمال بیشتری منجر به بروز مقاومت باکتریایی میشوند
- مقاومت باکتریایی پی در برابر این داروها بیشتر در افرادی رایج است که از انتی بیوتیک ها برای درمان اکنه استفاده میکردند و سپس این حالت به خانواده و همسایگان هم منتقل شده است
- انتی بیوتیک های موضعی و خوراکی نباید در یک زمان مصرف گردند
[divider]
نگارنده :فرحناز آل احمد
گروه پزشکان تهران اسکین
[divider]
با انتخاب ما بهترین خدمات را در زمینه ی لیزر موهای زائد دریافت کنید !!
2 عامل اصلی تعیین کننده موفقیت لیزر درمانی است : مهارت متخصص و دستگاه مورد استفاده.
در مطب های تخصصی معرفی شده از طرف این سایت از متخصصین به رسمیت شناخته شده و آموزش دیده در استفاده از تکنولوژی لیزر استفاده می شود. سطح مهارت این افراد بسیار بالا و دارای مدارج علمی شایان توجه ایی هستند که باعث اعتماد مراجعین به آنها می شود.
در شعبه های مختلف این مرکز از دستگاه های به روز و متفاوت استفاده می شود که شانس انتخاب “گزینه مناسب” را به مراجعین می دهد تا بهترین نتیجه را داشته باشند.
برای اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید.
بیشترین تخفیف های زیبایی و لیزر در بهترین مراکز تهران و شهرستان ها
اینجا کلیک کنید