لیزر سطحی، روشی جهت بهبود ظاهر پوست یا درمان نقائص جزئی صورت و بدن با از بین بردن لایه های سطحی پوست میباشد. لیزر سطحی، درمانی برای کاهش چین و چروک صورت و نواقصی چون لک یا جای جوش بشمار میرود. در این روش پرتوهای نور کوتاه به نواقص پوست تابیده میشود و لایه به لایه آنرا از بین میبرد. دو نوع از رایجترین لیزرهای سطحی عبارتند از:
- دی اکسید کربن (CO2): این نوع لیزر جهت درمان چین و چروک، اسکار، زگیل و سایر بیماری هایی از این دست، مورد استفاده قرار میگیرد.
- اربیم: این نوع لیزر جهت برطرف کردن خطوط سطحی و کمی عمیق و چین و چروک های صورت، دست، گردن و ناحیه دکولته (قفسه سینه) کاربرد دارد. لیزر اربیم در مقایسه با دی اکسید کربن دارای عوارض جانبی کمتری است.
پیش از انجام لیزر سطحی چه اقداماتی لازم است؟
ابتدا متخصص پوست، سابقه پزشکی تان را بررسی میکند، شما را معاینه میکند و در خصوص انتظارات تان با شما به بحث و گفتگو میپردازد. به افرادیکه سابقه عفونت تبخالی داشته باشند، یک داروی ضد ویروس برای مصرف قبل و بعد از درمان لیزر تجویز خواهد شد تا از بروز عفونت های ویروسی پیشگیری شود. همچنین ممکن است جهت پیشگیری از عفونت های باکتریایی، یک آنتی بیوتیک خوراکی نیز تجویز شود. در برخی موارد، به افراد توصیه میشود حدود 4 هفته پیش از انجام لیزر از رتینوئید موضعی روی پوست خود استفاده کنند. از قرارگیری بیش از حد در مقابل اشعه آفتاب نیز باید خودداری شود.
لیزر سطحی در چه مواردی کاربرد دارد؟
لیزر سطحی را میتوان در درمان موارد زیر بکار برد:
- جای جوش
- لک های ناشی از افزایش سن
- پنجه کلاغی (خطوط ریز اطراف چشم)
- افتادگی پلک
- افتادگی و شل شدن پوست
- اسکار
- آسیب های پوستی ناشی از آفتاب
- چین و چروک
لیزر سطحی برای چه افرادی گزینه مناسبی نیست؟
معمولا افرادیکه دارای جوش فعال هستند یا پوست بسیار تیره ای دارند، کاندیدهای مناسبی برای انجام لیزر سطحی بشمار نمیروند.
جشنواره تخفیف زیبایی و لیزر، دستگاه لیزر مدیواستار (اسکلپیون) 2024
مشاوره رایگان با پزشک، کلیه ایام هفته
آیا لیزر سطحی، دردناک است؟
اغلب جهت کمک به حفظ آرامش مراجعین در طول لیزر و کاهش درد، دارو به آنها داده میشود. از بیحس کننده های موضعی جهت بیحسی نواحی کوچک استفاده میشود. در نواحی بزرگتر ممکن است از روش بلاک کردن عصب یا آرامبخش استفاده میشود.
عوارض بالقوه لیزر چیست؟
- تورم
- احساس سوزش
- خارش
- زخم
- مشکلات تجمع رنگدانه ها
- عفونت
- برآمده شدن به دلیل انسداد غدد عرق
پس از لیزر سطحی چه میشود؟
معمولا نواحی تحت درمان تا مدتی پس از انجام لیزر پوشیده خواهند بود. فرد باید ناحیه مورد نظر را هر روز مرطوب کند، پماد بمالد و پوشش را تعویض نماید. دوره نقاهت از 3 تا 10 روز متغیر است و این امر به عمق سطح پوست و نوع لیزر بکار برده بستگی دارد.
منبع: https://www.asds.net
تحقیق و ترجمه: مینو زرفش
بیشترین تخفیف های زیبایی و لیزر در بهترین مراکز تهران و شهرستان ها
اینجا کلیک کنید