معمولا با گذشت زمان کهیر به خودی خود برطرف می شود. دارویی برای درمان کهیر و رفع کهیر وجود ندارد، اما روش های درمانی موجود به بهبود درد و ناراحتی کمک می کنند.
در صورت بروز کهیر اگر به پزشک مراجعه کنید، ممکن است داروهای زیر را برایتان تجویز کند:
آنتی هیستامین ها
این داروها ماده ای به نام هیستامین را در پوست مسدود می کنند. هیستامین یک ماده شیمیایی است که باعث بروز علائم حساسیتی مانند کهیر می شود. داروهای آمتی هیستامین به شکل های مختلف در بازار موجود هستند، از جمله:
- داروهای غیر خواب آور – ممکن است پزشک از شما بخواهد داروهای بدون نسخه را امتحان کنید، داروهایی مانند ستیریزین، فکسوفنادین و لوراتادین. این داروها باعث خواب آلودگی نمی شوند و معمولا دارای عوارض جانبی خفیفی هستند، مانند خشکی دهان و چشم ها. لازم است این داروها را مرتب استفاده کنید و نه تنها زمانی که دچار کهیر می شوید.
- مصرف داروی شب – اگر کهیرهای شما شدید باشند، پزشک داروهای دیگری مانند دیفن هیدرامین تجویز خواهد کرد. این داروها ممکن است باعث خواب آلودگی شوند، به همین دلیل پزشک توصیه می کند آنها را در شب مصرف کنید.
- مسدود کننده های H2 – ممکن است به شما گفته شود بیش از یک نوع آنتی هیستامین را در یک زمان مصرف کنید. داروهایی مانند فاموتیدین یا رانیتیدین همراه با دیگر روش های درمان مورد استفاده قرار می گیرند. به علاوه این داروها سوزش سر دل را نیز تسکین می دهند و در مورد کهیرها نیز رگ های خونی را تنگ می کنند و این امر باعث کم شدن قرمزی می شود. این داروها ممکن است باعث عوارضی مانند اسهال، سرگیجه یا سردرد شوند.
استروئیدها
اگر آنتی هیستامین ها اثربخش نباشند، پزشک کورتیکواستروئیدها را تجویز خواهد کرد. این داروها سیستم ایمنی بدن را آرام می کنند که شدت کهیرها را کمتر می کند.
استروئیدها را به شکل آمپول یا قرص دریافت می کنید. این داروها ممکن است باعث عوارض جانبی شوند که عبارتند از:
جشنواره تخفیف زیبایی و لیزر، دستگاه لیزر مدیواستار (اسکلپیون) 2024
مشاوره رایگان با پزشک، کلیه ایام هفته
- فشار خون بالا
- افزایش وزن
- مشکلات خواب
- مشکل در تراکم استخوان ها
- تاری دید
- نیاز زیاد به دفع مدفوع
- افزایش تشنگی
- تجمع مایعات
- اثرات روحی و روانی
به دلیل بروز این عوارض پزشک معمولا این داروها را به میزان کم تجویز می کند و مصرف آنها نیز در یک دوره کوتاه خواهد بود.
اگر مدت بیشتری از داروهای استروئیدی استفاده کنید، عوارض دیگری را نیز ممکن است تجربه کنید، مانند:
- آب مروارید
- قند خون بالا
- خطر ابتلا به عفونت
- پوکی استخوان
- کبودی
دیگر گزینه ها
درمان کهیر مزمن بسیار سخت خواهد بود. اگر علت بروز کهیر یک مشکل دیگر، مانند اختلال در غده تیروئید، باشد، مراقبت و درمان آن مشکل به بهبود کهیر کمک خواهد کرد. اما اغلب علت بروز این عارضه مشخص نمی شود.
زمانی که آنتی هیستامین و استروئیدها موثر نیستند، روش های درمانی دیگری وجود دارند که پزشک توصیه خواهد کرد.
داروهای ضد آسم مانند مونلوکاست (Singulair) یا زافیرکوکاست (Accolate) گاهی موثر هستند، به ویژه در مورد کهیرهایی که با آسپیرین یا داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی بدتر شده اند. این داروها دارای عوارض جانبی هستند؛ حتما با پزشک خود مشورت کنید.
اومالیزوماب (Omalizumab) برای افرادی موثر است که آنتی هیستامین ها روی آنها تاثیر ندارد. پزشک این دارو را به زیر پوست تزریق می کند. متخصصان معتقدند این داروها یک ماده شیمیایی متفاوت را در سیستم ایمنی مسدود می کند که منجر به بروز کهیر می شوند.
عوارض جانبی داروی اومالیزوماب عبارتند از:
- سردرد
- تهوع
- افزایش خطر بروز حمله قلبی یا سکته مغزی
- در موارد نادر بروز یک واکنش حساسیتی به نام آنافیلاکسی
روش های خانگی برای درمان کهیر
اگر به دنبال روش های طبیعی و خانگی برای درمان کهیرهای خود هستید، روش های زیادی وجود دارد که در ادامه به چند مورد می پردازیم.
- حمام جو – یک فنجان جو دوسر نپخته را در وان حمام بریزید، این ماده می تواند خارش و درد ناشی از کهیر را بهبود بخشد. توجه داشته باشید آب وان باید خنک باشد، آب داغ باعث تشدید خارش و التهاب می شود.
- پودر زردچوبه – زرد چوبه می تواند به بهبود زخم ها و التهابات کمک کند. می توانید از آن براز طعم دادن به غذاهای خود استفاده کنید. اما توجه داشته باشید که مصرف زیاد زردچوبه منجر به سرگیجه یا تهوع می شود.
- لوسیون آۀوئه ورا – آلوئه ورا منبع ویتامین E است که پوست به آن نیاز دارد. به علاوه لوسیون آلوئه ورا می تواند خارش ناشی از کهیر را تسکین بخشد.
- مکمل ها – برخی مکمل ها می توانند علائم را بهبود بخشند. به عنوان مثال:
- ویتامین B12، C و D
- روغن ماهی
- کوسترین (Quercetin)
اما بسیاری از متخصصان معتقدند این گزینه ها نیاز به بررسی بیشتری دارند. قبل از مصرف هر گونه مکمل با پزشک خود مشورت کنید.
تغییر سبک زندگی
اگر می دانید چه عاملی باعث بروز این کهیرها می شود، لازم است از آن اجتناب کنید. اجتناب از عامل بروز کهیر تاثیر چشمگیری در بهبود آن خواهد داشت. در برخی موارد علت بروز آن مشخص است، به عنوان مثال یک غذا یا تماس با یک حیوان می تواند عامل آن باشد.
گاهی لازم است لیستی از غذاهایی که می خورید را یادداشت کنید و چگونگی واکنش پوست را در نظر بگیرید؛ به این ترتیب می توانید غذایی را که باعث بروز کهیر می شود، شناسایی کنید.
به علاوه زمانی که دچار کهیر می شوید را یادداشت کنید، این امر می تواند به کشف عامل بروز آن کمک کند، به عنوان مثال یک عطر خاص، گرما یا سرما یا برخی مواد شیمیایی می توانند باعث بروز کهیر شوند. اجتناب از آنها به بهبود این عارضه کمک می کند.
استفاده از کمپرس های خنک و مرطوب بر روی بخش مبتلا یا پوشیدن لباس های گشاد و شل نیز در امر بهبود موثر هستند.
[button color=”orange” size=”medium” link=”http://www.webmd.com/skin-problems-and-treatments/chronic-hives-17/hives-treatment” target=”blank” ]منبع 1[/button]
[button color=”orange” size=”medium” link=”http://www.webmd.com/skin-problems-and-treatments/chronic-hives-17/hive-alternative-treatments” target=”blank” ]منبع 2[/button]
بیشترین تخفیف های زیبایی و لیزر در بهترین مراکز تهران و شهرستان ها
اینجا کلیک کنید