محتوای صفحه
پماد کالامین ، اثرات، عوارض و کاربردها
کالامین، دارویی است که جهت از بین بردن و تسکین درد، خارش و ناراحتی های ناشی از تحریکات جزئی پوستی ناشی از آبله مرغان، گزش یا نیش حشرات، سرخک، اگزما، آفتاب سوختگی و راش پیچک سمی مورد استفاده قرار می گیرد.
کالامین همچنین به خشکاندن ترشحات آبکی تحریکات پوستی ناشی از گیاهانی چون پیچک سمی، بلوط سمی و سماق سمی نیز کمک می کند. همچنین ممکن است از این دارو برای سایر مقاصد درمانی نیز استفاده شود که در آن صورت پزشک به شما خواهد گفت.
یکی دیگر از موارد مصرف کالامین، درمان سوختگی و اگزمای پوشک در کودکان است. این وضعیت، یک وضعیت بسیار شایع است که می تواند موجب زخم شدن، خشکی، قرمزی و حساس شدن پوست نوزاد در ناحیه پوشک شود.
کالامین با اثر ضد حساسیتی، موضع را درمان می کند. پس از استفاده از پماد کالامین، دارو تبخیر شده و یک اثر خنک کنندگی ایجاد می کند که به موجب آن خارش و سایر مشکلات در پوست تسکین می یابد. عملکرد این دارو در کاهش آفتاب سوختگی نیز موثر است.
جشنواره تخفیف زیبایی و لیزر، دستگاه لیزر مدیواستار (اسکلپیون) 2024
مشاوره رایگان با پزشک، کلیه ایام هفته
کالامین در قالب لوسیون نیز موجود است. گاهی پماد و لوسیون های کالامین حاوی اکسید روی (zinc oxide) نیز می باشند که خاصیت ضد عفونی کنندگی جهت جلوگیری از بروز عفونت ناشی از خارش را به سایر خواص این دارو می افزاید.
نحوه استفاده از پماد کالامین چگونه است؟
این دارو را تنها بر روی پوست خود استفاده کنید. تمامی دستورالعمل های مندرج در بسته محصول را به دقت مطالعه و دنبال کنید یا آن را طبق دستور پزشک تان استعمال نمایید. (چنانچه از لوسیون به جای پماد استفاده می کنید، پیش از استفاده بطری دارو را به خوبی تکان دهید.) کمی از پماد را با کمک یک تکه پنبه روی پوست آسیب دیده که از قبل خشک و تمیز شده است، قرار دهید و سپس به خوبی آن را مالش دهید تا به خورد پوست تان برود. سعی کنید ناحیه ای که پماد مالیده اید با لباس تان اصابت نداشته باشد. تا زمانی که بهبودی حاصل شود می توانید از این پماد استفاده کنید. در صورتی که در خصوص اطلاعات دارویی کالامین هر گونه شک و تردیدی دارید، با داروساز یا پزشک تان مشورت کنید.
از مصرف این دارو در ناحیه چشم، دهان، بینی، ناحیه تناسلی یا مقعد اجتناب کنید. چنانچه به هر دلیلی، کالامین با نواحی نام برده تماس پیدا کرد، ناحیه را با آب فراوان شستشو نمایید.
در صورتی که درد، خارش یا ناراحتی تان در عرض 7 روز پس از استفاده از پماد کالامین بهبود نیافت یا حتی بدتر شد یا دچار بثورات پوستی شدید، حتما مجددا به پزشک مراجعه کنید.
عوارض جانبی کالامین چیست؟
چنانچه پزشک تان صلاح دیده شما برای رفع مشکل تان از پماد کالامین استفاده کنید، حتما تشخیص داده است که فواید این دارو، نسبت به خطر بروز عوارض جانبی آن مقدم تر است. بسیاری از افرادی که از کالامین استفاده کرده اند، اذعان داشته اند که عوارض جانبی جدی در پی ندارد.
با این حال، در صورت ایجاد سوزش پوست، حتما بلافاصله پزشک تان را مطلع سازید.
واکنش های آلرژیک بسیار جدی نسبت به این دارو، بسیار نادر است. اما چنانچه متوجه هر یک از علائم واکنش های آلرژیک مانند کهیر، بثورات پوستی، خارش یا تورم (به ویژه بر روی صورت، زبان یا گلو)، سرگیجه شدید، تنفس سخت و مشکل شدید، به دنبال فوریت های پزشکی باشید.
در اینجا فهرست کاملی از عوارض جانبی احتمالی استفاده از کالامین عنوان نشده است. در صورتی که متوجه علائمی دیگری شدید که در این مطلب قید نشده، آن را نیز با داروساز یا پزشک خود در میان بگذارید.
موارد احتیاطی
این دارو، خوراکی نبوده و تنها برای استعمال خارجی مناسب می باشد.
در صورتی که حساسیت دارویی دارید، پیش از مصرف پماد کالامین، موضوع را با داروساز یا پزشک مربوطه در میان بگذارید. این دارو ممکن است حاوی ترکیبات غیر فعالی باشد که در شما ایجاد حساسیت یا سایر مشکلات کند. در این خصوص می توانید با یک پرشک داروساز مشورت کنید.
پیش از انجام معاینات خاص با اشعه ایکس، مانند ماموگرافی، از مصرف پماد یا لوسیون کالامین خودداری کنید؛ زیرا ممکن است سبب ایجاد تداخل در عملکرد اشعه ایکس شود.
چنانچه باردار هستید، باید پیش از مصرف کالامین، پزشک را از بارداری تان مطلع سازید.
از آن جایی که ممکن است استفاده از کالامین در دوران شیردهی سبب انتقال دارو به شیرتان شود نیز قبل از مصرف آن با پزشک تان مشورت کنید.
آیا می توان پماد کالامین را همزمان با سایر داروها مصرف کرد؟
تا کنون شواهدی دال بر تاثیر کالامین بر روی سایر داروها رویت نشده است. با این حال، چنانچه کالامین را قبل یا بعد از سایر کرم ها، پماد ها و لوسیون های دارویی استفاده کنید، به طور بالقوه ای منجر به رقیق شدن این محصولات دارویی می گردد. به همین دلیل، باید سعی کنید بین استفاده از کالامین و سایر محصولات دارویی، حدود 30 دقیقه فاصله بیاندازید، مگر این که پزشک تان دستورالعمل دیگری را برای تان تجویز کرده باشد.
تحقیق و ترجمه: مینو زرفش
منابع:
[button color=”red” size=”small” link=”https://www.webmd.com/drugs/2/drug-14271/calamine-topical/details” ]لینک اول[/button]
[button color=”red” size=”small” link=”http://www.netdoctor.co.uk/medicines/skin-and-hair/a7856/calamine-cream-and-lotion/” ]لینک دوم[/button]
بیشترین تخفیف های زیبایی و لیزر در بهترین مراکز تهران و شهرستان ها
اینجا کلیک کنید