متوکاربامول 500

متوکاربامول و مهمترین نکات در خصوص مصرف آن

متوکاربامول (Methocarbamol) برای درمان درد یا اسپاسم عضلانی مورد استفاده قرار می گیرد. این دارو معمولا در کنار استراحت، فیزیوتراپی و سایر درمان ها تجویز می شود. متوکاربامول با کمک به شل کردن عضلات عمل می کند.

 

نحوه مصرف متوکاربامول

پیش از شروع مصرف این دارو، اطلاعات مندرج در برگه دارو را مطالعه کرده و چنانچه سوالی دارید، آن را با پزشک یا داروساز خود مطرح سازید.

جشنواره تخفیف زیبایی و لیزر، دستگاه لیزر مدیواستار (اسکلپیون) 2024

مشاوره رایگان با پزشک، کلیه ایام هفته

22612171_021  22612108_021

09027610748

instagram پیج مرکز تخصصی زیبایی قلهک

instagram پیج تخصصی لیزر موهای زائد

instagram نمونه کارهای زیبایی

برای ورود به پیج اینستاگرام روی لینک مربوطه کلیک کنید

این دارو را به صورت خوراکی، به همراه غذا یا بدون آن و طبق دستورات پزشک (معمولا 3-4 بار در روز) مصرف کنید.

میزان مصرف این دارو به وضعیت پزشکی و پاسخ به درمان شما بستگی دارد. میزان مصرف داروی تان را افزایش ندهید و یا آن را بیشتر از حد تجویز شده مصرف نکنید. با این کار، وضعیت تان سریع تر بهبود نمی یابد و خطر بروز عوارض جانبی افزایش می یابد.

چنانچه وضعیت تان بهبود نیافت یا بدتر شد، به پزشک خود اطلاع دهید.

متوکاربامول 500
قرص متوکاربامول

عوارض جانبی متوکاربامول

لازم است بخش هشدارهای دارویی را به دقت مطالعه کنید.

در طول مصرف این دارو، ناراحتی معده، حالت تهوع، استفراغ خواب آلودگی و سرگیجه ممکن است رخ دهد. اگر هر یک از این اثرات همچنان ادامه داشت یا بدتر شد، به سرعت به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید.

به یاد داشته باشید که پزشک این گونه صلاح دیده که مزایای مصرف این دارو بر عوارض جانبی آن مقدم تر است. بسیاری از افرادی که این دارو را مصرف کرده اند، عوارض جانبی جدی گزارش نداده اند.

اگر این عوارض جانبی جدی را دارید، فورا به پزشک خود اطلاع دهید: غش، ضربان قلب آهسته، زرد شدن چشم یا پوست، تهوع و استفراغ مداوم، نوسانات خلقی یا روانی (مانند سردرگمی، فراموشی).

احتمال بروز واکنش های آلرژیک به این دارو بسیار کم است، اما در صورت بروز باید حتما به دنبال فوریت های پزشکی باشید. علائم واکنش های آلرژیک عبارتند از: خارش، بثورات پوستی، تورم (به ویژه بر روی صورت، زبان یا گلو)، سرگیجه شدید، تنفس سخت و مشکل شدید.

در اینجا فهرست کاملی از عوارض جانبی احتمالی استفاده از متوکاربامول عنوان نشده است. در صورتی که متوجه علائمی دیگری شدید که در این مطلب قید نشده، آن را نیز با داروساز یا پزشک خود در میان بگذارید.

 

موارد احتیاطی

قبل از مصرف متوکاربامول، چنانچه به آن حساسیت دارید، به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید. این دارو ممکن است حاوی مواد غیر فعال باشد که می تواند واکنش های آلرژیک و سایر مشکلات را ایجاد کند. برای اطلاعات بیشتر با پزشک داروساز خود مشورت کنید.

قبل از مصرف متوکاربامول، همه سوابق پزشکی تان را به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید؛ به ویژه: بیماری کبد.

مصرف متوکاربامول ممکن است سبب ایجاد خواب آلودگی در شما گردد. مصرف الکل یا ماری جوانا می تواند به خواب آلودگی تان بیفزاید. در طول مصرف این دارو از رانندگی یا کار با ماشین آلات سنگین اجتناب کنید. از مصرف نوشیدنی های الکلی خودداری کنید. و چنانچه ماری جوانا مصرف می کنید، به پزشک تان اطلاع دهید.

قبل از انجام هر گونه جراحی، مصرف این دارو و سایر داروها (از جمله داروهای تجویزی، داروهای بدون نسخه و محصولات گیاهی) را به جراح یا دندانپزشک خود اطلاع دهید.

سالمندان ممکن است نسبت به عوارض جانبی این دارو، به ویژه گیجی، سرگیجه یا خواب آلودگی حساسیت بیشتری داشته باشند. این عوارض می توانند خطر زمین خوردن را در سالمندان افزایش دهند.

مصرف این دارو در دوران بارداری به هیچ وجه توصیه نمی شود. زیرا ممکن است به جنین آسیب وارد سازد. چنانچه باردار هستید یا تصور می کنید باردار شده اید با پزشک تان مشورت کنید.

از آن جایی که ممکن است استفاده از قرص متوکاربامول در دوران شیردهی سبب انتقال دارو به شیرتان شود نیز قبل از مصرف آن با پزشک تان مشورت کنید.

قرص متوکاربامول
متوکاربامول 500

تداخلات دارویی

تداخلات دارویی بر روی عملکرد داروی مصرفی تان تاثیر گذاشته و خطر بروز عوارض جانبی جدی را افزایش می دهند. این مورد شامل تمام تداخلات دارویی احتمالی نیست و فهرستی از تمامی داروهایی که استفاده می کنید را شامل می شود (از جمله داروهای تجویزی، غیر تجویزی و محصولات گیاهی) که باید آن را با پزشک و داروساز خود به اشتراک بگذارید. از شروع، متوقف کردن و یا تغییر دوز داروها بدون تایید پزشک تان خودداری کنید.

در صورت مصرف سایر داروها یا موادی که منجر به خواب آلودگی در شما می شوند، به پزشک تان اطلاع دهید. این موارد عبارتند از: مسکن های مخدر یا داروهای ضد سرفه (مانند کدئین، هیدروکودون)، الکل، ماری جوانا، داروهای خواب آور یا ضد اضطراب (مانند الپرازولام، لورازپام، زولپیدم)، سایر شل کننده های عضلانی (مانند کاريوپروتول، سيکلوبنزاپرين) يا آنتي هيستامين ها (مانند سيتي گزين، ديفن هيدرامين).

برچسب ها روی تمام داروهای خود (مانند داروهای آلرژی یا سرفه و سرماخوردگی) را بررسی کنید، زیرا ممکن است حاوی مواد تشکیل دهنده ای باشند که موجب خواب آلودگی شوند. از داروساز خود نحوه مصرف مطمئن هر یک از داروها را بپرسید.

این دارو می تواند نتایج تست های آزمایشگاهی خاص (از جمله آزمایش VMA یا 5-HIAA غربالگری ادرار) را تحت تاثیر قرار دهد. حتما همه پرسنل آزمایشگاهی و پزشکان تان را نسبت به مصرف این دارو مطلع کنید.

 

مصرف بیش از حد دارو (اور دوز)

چنانچه فردی بیش از حد دارویی را مصرف کند، دچار علائمی جدی مانند مشکل در تنفس می شود. در این صورت فورا با یکی از مراکز فوریت های پزشکی یا مرکز مسمومیت های دارویی تماس حاصل کنید.

 

تحقیق و ترجمه: مینو زرفش

منبع خارجی برای مطالعه بیشتر

2 1 رای
به نظر شما چند ستاره ؟

بیشترین تخفیف های زیبایی و لیزر در بهترین مراکز تهران و شهرستان ها
اینجا کلیک کنید

Subscribe
Notify of
guest

0 نظرات
قدیمی ترین
جدیدترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments