محتوای صفحه
با جای زخم روی پوستم چکار کنم؟
اگر بدنتان زخمی شود، پوست پروتئینی به نام کلاژن می سازد تا زخم بهبود پیدا کند. هرگاه پوست تان آسیب ببیند و یا بریده شود، بسوزد و یا آسیب ببیند، این کلاژن سازی اتفاق می افتد.
تا زمانی که پوست سرگرم التیام و بسته شدن زخم بوجود آمده است، کلاژن جدید و پوست ترمیم شده به شکل “اسکار” تشکیل می شود.
منظور از اسکار یا جای زخم چیست؟
هنگامی که پوست آسیب می بیند، بدن جهت ترمیم این آسیب شروع به کلاژن سازی می کند. این پروسه منجر به تشکیل اسکار می شود.
- در اکثر موارد هر چه زخم سریع تر التیام پیدا کند، کلاژن کمتری درگیر می شود. در نتیجه اسکار بوجود آمده کمتر جلب توجه می کند.
- عموما شدت اسکار بستگی به شدت آسیب و یا زخم دارد.
- در قسمت های مختلف بدن، اسکار های متفاوتی بوجود می آید.
- بسته به سن فرد آسیب دیده، شکل گیری جای زخم در بدن متغیر است.
- اسکار های پوستی انواع مختلفی دارند.
هرگاه پوست تان آسیب ببیند، خواه در اثر تصادف خواه جراحی، بدنتان شروع به ترمیم زخم می کند. با بهبود پوستتان، اسکار بوجود می آید. چراکه تشکیل اسکار، امری طبیعی در فرآیند بهبود جای زخم است.
جشنواره تخفیف زیبایی و لیزر، دستگاه لیزر مدیواستار (اسکلپیون) 2024
مشاوره رایگان با پزشک، کلیه ایام هفته
اغلب ظاهر اسکار بستگی به میزان بهبود زخم دارد. اسکار های بوجود آمده پس از جراحی و یا اطراف مفاصل مانند زانو و آرنج را نمی توان نادیده گرفت. لیکن اسکار هایی را که بواسطه بریدگی و یا خراش های کوچک بوجود آمده اند می توان با بکارگیری روش درمانی مناسب، کمرنگ نمود.
جدیدترین روش از بین بردن جای زخم (اسکار)
فیس آپ Face UP جدیدترین دستگاه جهت از بین بردن اسکار و جای زخم می باشد. کلینیک برکه با بهره گیری از دانش روز و جدیدترین دستگاه زیبایی، فیس آپ، بهترین خدمات زیبایی و درمانی پوست را ارائه می نماید. برای کسب اطلاعات بیشتر اینجا را کلیک نمایید.
عوامل بسیاری در بوجود آمدن اسکار پوستی نقش دارند. در این بخش به برخی از این عوامل اشاره می کنیم:
- نوع آسیبی که به پوست وارد شده است. بطور مثال آکنه، جراحی و یا سوختگی.
- نوع پوست طبیعی فرد. برخی اسکار ها ارثی هستند. همچنین ضخامت، رنگ و بافت پوست فرد می تواند روی اسکار شکل گرفته تاثیر بگذارد.
- محل زخم. پوست برخی نواحی بدن نسبت به سایر قسمت ها ضخیم تر و زخمت تر هستند. این امر می تواند روی شکل ظاهری جای زخم تاثیر بگذارد.
مراقب از جای زخم یا اسکار
در این مقاله به برخی از توصیه های متخصص پوست اشاره می کنیم. بنابراین می توانید ظاهر جای زخم هایی را که بسبب خراش های عمیق پوستی و یا پوسته شدن زانوها بوجود آمده اند، درمان نمایید.
سعی کنید جای بریدگی، خراش و یا آسیبی را که پوست تان رسیده است، تمیز نگه دارید.
به آرامی پوست آسیب دیده و اطراف آن را با صابون معمولی و آب شستشو دهید. با این کار میکروب ها را دور نموده و پوسته های باقی مانده را از بین می برید.
جهت بهبود پوست آسیب دیده می توانید از ژل شستشوی حاوی هیدروکربن استفاده نمایید. با این کار محل زخم مرطوب نگه داشته می شود.
ژل شستشوی حاوی هیدروکربن از خشک شدن زخم و دلمه بستن آن جلوگیری می کند. چراکه زخم هایی که دلمه می بندند، دیرتر بهبود پیدا می کنند. همچنین از بزرگ و عمیق شدن جای زخم و خارش آن جلوگیری می کند. مادامی که زخم را مرتب و روزانه تمیز نگه دارید، نیازی به استفاده از پماد های آنتی باکتریال نیست.
پس از تمیز کردن زخم و استفاده از ژل شستشوی حاوی هیدروکربن و یا هر گونه پماد مشابه، پوست تان را پانسمان کنید.
استفاده از پانسمان های ژل سیلیکونی و یا هیدورژلی می تواند به بهبود آسیب های پوستی زیر کمک کند:
- خراش های بزرگ
- جای سوختگی
- زخم های عمیق
- قرمزی دائم پوست
- هر روز پانسمان زخم خود را عوض کنید. با این کار مادامی که زخم بهبود پیدا کند، تمیز می ماند.
اگر پوست تان نسبت به چسب زخم حساس است، می توانید از گاز استریل بدون چسب استفاده نمایید. در صورتی که از پانسمان های سیلیکونی و یا هیدروژلی استفاده می کنید، جهت تعویض پانسمان طبق دستورالعمل قید شده روی بسته بندی عمل نمایید.
بهترین مرکز درمان جای زخم در شمال تهران
کلینیک زیبایی برکه مفتخر است با بکارگیری جدیدترین دستگاه های زیبایی-درمانی و با کمک متخصصین مجرب، بهترین خدمات زیبایی و درمانی پوست را به شما عزیزان ارائه نماید. جهت کسب اطلاعات بیشتر و اخذ نوبت اینجا را کلیک نمایید.
اگر زخم تان نیاز به بخیه دارد، برای مراقبت از آن به دستورات پزشک توجه نمایید. همچنین از پزشک جویا شوید که چه زمانی می بایست بخیه های زخمتان را بکشید.
ممکن است بخیه زدن زخم، به کاهش جای زخم یا اسکار کمک کند.
پس از بهبود جای زخم، از کرم ضد آفتاب استفاده نمایید.
استفاده از کرم ضد آفتاب می تواند به کاهش قرمزی و یا لک قهوه ای زخم کمک نماید. همچنین در کم رنگ شدن اسکار نیز موثر است. سعی کنید همیشه از کرم ضد آفتاب با SPF 30 و یا بیشتر استفاده کرده و طی روز آن را تکرار نماید.
در صورتی که بریدگی و یا خراش پوستتان سطحی است می توانید اسکار بوجود آمده را با درمان های خانگی التیام دهید. اگر جراحت پوست تان عمیق و خیلی درناک بوده و یا حتی عفونت کرده است، هر چه سریعتر به مرکز پزشکی مراجعه نمایید. در صورت سوختگی و عدم درمان مناسب آن، ممکن است جای زخم تبدیل به جراحت شدیدی شود.
با این وجود باید گفت که هیچ جای زخمی بطور کامل از بین نمی رود. بلکه با گذشت زمان کم رنگ شده و از روی پوست محو می شود. اگر نگران جای زخم خود هستید می توانید به متخصص پوست مراجعه نمایید. متخصص پوست می تواند به سوالات شما پاسخ دهد. همچنین راهکار های مناسب را جهت از بین بردن اسکار پوستی تان به شما ارائه نماید.
محقق و مترجم : عطیه فضلی
منابع:
https://www.medicalnewstoday.com/articles/319654.php
https://www.healthline.com/health/how-to-get-rid-of-old-scars#remedies
https://www.aad.org/public/skin-hair-nails/injured-skin/wound-care
بیشترین تخفیف های زیبایی و لیزر در بهترین مراکز تهران و شهرستان ها
اینجا کلیک کنید