محتوای صفحه
آیا پروتز سینه باعث سرطان می شود؟ | علائم سرطان پستان مرتبط با پروتز | عوارض ایمپلنت سینه
عمل جراحی ایمپلنت های پستان قطعاً می تواند یک فرد را از نظر روحی حمایت کند و اعتماد به نفس او را افزایش دهد. و از برخی از مشکلات جسمانی رهایی بخشد. اما برخی از زنان نیز پس از ایمپلنت سینه دچار بیماری هایی شده اند و پزشکان هنوز شک دارند که آیا ایمپلنت می تواند باعث بروز این بیماری ها شده باشد یا خیر .
از جمله بیماری هایی مانند موارد زیر :
- لوپوس ،
- اسکلرودرمی ،
- اسکلروز ،
- سندرم شوگرن.
مطالعات نشان می دهد که هیچ شواهد علمی روشنی وجود ندارد که نشان دهد این بیماری ها با جراحی ایمپلنت های پستان مرتبط باشد. با این حال ، سازمان بهداشت جهانی و اداره غذا و دارو ایالات متحده علت احتمالی بیماری های مربوط به ایمپلنت های پستان را با سرطان از جمله یک سرطان نادر به نام سرطان لنفوم سلول های بزرگ آناپلاستیک(BIA-ALCL) شناسایی کرده است.
علاوه بر این عمل ایمپلنت پستان باعث بروز مشکلات زیر می شود :
جشنواره تخفیف زیبایی و لیزر، دستگاه لیزر مدیواستار (اسکلپیون) 2024
مشاوره رایگان با پزشک، کلیه ایام هفته
- زخم ،
- درد پستان ،
- عفونت ،
- تغییرات حسی ،
- نشت یا پارگی ایمپلنت.
چه عللی باعث بیماری های ناشی از عمل ایمپلنت پستان می شود؟
دانشمندان می گویند دلیل دقیق ابتلا به سرطان لنفوم سلول های بزرگ BIA-ALCL به خوبی درک نمی شود. اما به نظر می رسد که بافت ایمپلنت ها به غیر از ایمپلنت های نرم با این نوع سرطان ارتباطی داشته باشد. دانشمندان می گویند این امر می تواند به این دلیل باشد که ایمپلنت های منسجم دارای سطح تماس بزرگ تری هستند که می تواند تولید باکتری های بیشتری بکند. این باکتری ها می توانند عفونت ایجاد کنند که می تواند پاسخ سیستم ایمنی را ایجاد کند. و در نهایت ، در موارد بسیار نادر، منجر به سرطان لنفوم سلول های بزرگ BIA-ALCL می شود.
انتخاب نوع مناسب ایمپلنت برای جلوگیری از عفونت ضروری است. عفونت بیماری بسیار شایعی است که توسط ایمپلنت های پستان ایجاد می شود. همه عمل های جراحی از جمله جراحی پروتز سینه با خطر عفونت مواجه هستند. عفونت ممکن است زمانی اتفاق بیفتد که محل جراحی تمیز نیست و یا زمانی که در طول عمل جراحی باکتری وارد موضع عمل می شود.
عوارض ایمپلنت سینه
عوارض دیگر مرتبط با ایمپلنت های پستان که علاوه بر عفونت ممکن است رخ دهد شامل موارد زیر می باشد :
- کبودی ،
- خون ریزی ،
- لخته شدن خون ،
- نکروز پوست ،
- کند شدن دوران بهبود زخم ،
- تشکیل بافت اسکار (capsular contracture) ،
- تخریب و پارگی ایمپلنت ،
- تغییر در شکل ، حجم ، یا احساس پستان ،
- نازک شدن بافت و پوست پستان ،
- ذخیره کلسیم در پستان ،
- ناراحتی سینه ،
- خروج ترشحات از نوک پستان ،
- افتادگی یا پایین آمدن ایمپلنت ،
- نامتقارن بودن پستان ها ،
- نیاز به جراحی بیشتر.
علائم بیماری ایمپلنت پستان چیست؟
سرطان لنفوم سلول های بزرگ IA-ALCL اغلب شامل بافت داخل و اطراف ایمپلنت می شود. اما می تواند به سایر قسمت های بدن ، از جمله گره های لنفاوی نیز گسترش یابد.
علائم اصلی این بیماری عبارتند از :
- تورم مداوم یا درد در اطراف ایمپلنت سینه که ممکن است تا مدت های طولانی بعد از اینکه برش جراحی جوش خورده و یا چند سال پس از قرار دادن ایمپلنت اتفاق بیفتد.
- تجمع مایع در اطراف ایمپلنت پستان ،
- انقباض کپسولی که یک توده زیر پوست یا بافت ضخیم زخم اطراف ایمپلنت است.
علائم دیگر عوارض ایمپلنت پستان متفاوت است. همانطور که در بالا ذکر شد ، عفونت یکی از عوارض ناشی از BIA-ALCL است. بنابراین مهم است که هرگونه عوارض ایمپلنت پستان که بروز می کند ، فوراً درمان شود.
اگر هر کدام از علائم زیر را تجربه کردید ، باید با پزشک خود تماس بگیرید :
- قرمزی ،
- ورم ،
- درد ،
- وجود ترشحات ،
- تغییر شکل یا رنگ پستان ،
- تب.
چگونه بیماری ایمپلنت پستان تشخیص داده می شود؟
BIA-ALCL سرطان لنفوم سلول های بزرگ که به عنوان لنفوم سلول های T طبقه بندی شده است ، ممکن است پس از جراحی قرار دادن ایمپلنت های پستان ایجاد شود.
لنفوم سلول T سلول های سرطانی هستند که در سلول های T، یک نوع سلولی سیستم ایمنی تشکیل می شوند. این سرطان ممکن است به سرعت یا به آرامی رشد کند. درمان فردی که مبتلا به BIA-ALCL تشخیص داده می شود ، بستگی به مرحله سرطان و تشخیص و چگونگی پیشرفت آن دارد.
نیمی از موارد گزارش شده BIA-ALCL سرطان لنفوم سلول های بزرگ در طی 7 تا 8 سال گذشته همراه با جراحی قرار دادن ایمپلنت های پستان گزارش شده است. از آنجا که علائم BIA-ALCL نسبتاً غیر اختصاصی است ، کارشناسان می گویند این تشخیص ها ممکن است پیچیده و همراه با تأخیر باشند. اما از زمانی که در سال های اخیر علم در این زمینه پیشرفت کرده است ، کارشناسان شروع به ایجاد استانداردهایی برای تشخیص این بیماری کرده اند.
هنگامی که یک پزشک به سرطان لنفوم سلول های بزرگ مشکوک BIA-ALCL می شود ، آزمایش های متعددی را انجام می دهد تا علت های دیگر علائم شما را رد کند.
این آزمون ها ممکن است شامل موارد زیر باشند :
- یک ultrasound-guided aspiration از مایعاتی که در اطراف ایمپلنت سینه شما جمع می شود. افزایش تعداد سلول های T در این مایع می تواند پزشک شما را به BIA-ALCL متصل کند.
- ضخیم شدن زخم که در اطراف ایمپلنت شما ظاهر می شود.
- اگر یک توده پستان غیر طبیعی پیدا شود ، پزشک شما ممکن است بافت آن را برای لینفوم (سرطان دستگاه لنفاوی) آزمایش کند.
چگونه بیماری ایمپلنت سینه درمان می شود؟
اگر مشکل شما بیماری BIA-ALCL تشخیص داده شده است ، پزشک شما PET-CT را برای بررسی نشانه های لنفوم در سایر قسمت های بدن توصیه می کند. این سرطان در حالی که نادر است ، بسیار تهاجمی است و می تواند به سرعت گسترش یابد.
برای اکثر افراد مبتلا به BIA-ALCL که به بافت هایی که در اطراف یک یا هر دو سینه قرار دارد محدود هستند ، جراحی حذف یک یا هر دو ایمپلنت ضروری است. با تشخیص زود هنگام بیماری در مرحله 1 ، حذف ایمپلنت برای جلوگیری از پیشرفت بیماری کافی است.
با این حال ، برای سرطان در مرحله 2 یا بالاتر که گسترش یافته است ، درمان تهاجمی بسیار ضروری است. علاوه بر حذف ایمپلنت ، شیمی درمانی می تواند پیشرفت بیماری را کند کند یا متوقف کند.
سایر عوارض مرتبط با ایمپلنت های پستان اغلب بر اساس علائم و نشانه ها درمان می شوند. آنتی بیوتیک ها برای درمان عفونت اغلب مورد استفاده قرار می گیرند. اما در موارد شدید ممکن است جراحی برای حذف ایمپلنت هایی که باعث عفونت شده اند ضروری باشد.
چگونه می توان از بیماری ایمپلنت پستان جلوگیری کرد؟
بهبودی از این بیماری برای افراد مبتلا به BIA-ALCL نسبتاً بالا است. در حدود 89 درصد کسانی که مبتلا به سرطان مرحله 2 و یا بالاتر در عرض پنج سال هستند ، بهبود پیدا می کنند. نجات از این بیماری برای افراد مبتلا به سرطان مرحله 1 حتی بیشتر است. زیرا با حذف کامل ایمپلنت یا ایمپلنت های آسیب دیده و بافت های سرطانی پستان شانس بهبودی بیشتری را دارند.
با این حال ، درمان سرطان یک چالش است. چالشی گران قیمت که همیشه هم مؤثر نیست.
اگر چه خطراتی در ارتباط با سرطان افزایش سایز پستان وجود دارد ، اما هنوز هم این نوع جراحی یک روش مطمئن محسوب می شود. قبل از انجام مراحل ، اطمینان حاصل کنید که از خطرات و عوارض این عمل آگاهی دارید. همچنین در نظر داشته باشید که خطر ابتلا به BIA-ALCL بسیار نادر است.
برای به حداقل رساندن خطر ابتلا به عفونت ، پارگی ایمپلنت و بیماری سرطان پستان ، پس از عمل از سینه های خود مراقبت کنید. دستورالعمل های مراقبت جراح را دقیقاً دنبال کنید. اگر دچار تغییراتی در سینه ها یا سلامتی خود می شوید ، به ویژه اگر علائم عفونت را تجربه کردید ، بلافاصله به پزشک معالج خود مراجعه فرمایید.
محقق و مترجم : مینو شفیعی minoo shafie
بیشترین تخفیف های زیبایی و لیزر در بهترین مراکز تهران و شهرستان ها
اینجا کلیک کنید