اسکلرودرمی یک بیماری در بافت های همبند بدن می باشد، اسکلرودرمی به معنای سخت شدن پوست می باشد.شایعترین علامت این بیماری سخت و ضخیم شدن پوست می باشد به ویژه در ناحیه دست و صورت.
بدن انسان از میلیونها سلول تشکیل شده است، که همه آنها با هم بافت همبند و مفاصل ، عضلات و اندام های داخلی و پوست را حمایت می کنند. در افراد مبتلا به اسکرودرمی تولید بیش از حد کلاژن باعث سخت شدن پوست و سفت شدن بافت همبند می شود.
مناطق زیادی از بدن ممکن است تحت تأثیر اسکرودرمی قرار بگیرند، علائم این بیماری از هر فردی به فرد دیگر متفاوت است.
در هر سنی فرد ممکن است به اسکرودرمی مبتلا شود اما میزان ابتلا به آن در سنین 30 تا 60 سال بیشتر است. و در بین زنان 3 برابر بیشتر از مردان رایج می باشد.
جشنواره تخفیف زیبایی و لیزر، دستگاه لیزر مدیواستار (اسکلپیون) 2024
مشاوره رایگان با پزشک، کلیه ایام هفته
اسکرودرمی مسری نیست. این بیماری درجات مختلف از خفیف تا شدید دارد.در حال حاضر هیچ درمانی برای اسکرودرمی وجود ندارد. اما ممکن است بتوان علائم این بیماری را مدیریت کرد.
انواع اسکلرودرمی
براساس اینکه اسکرودرمی کدام منطقه از پوست و ارگان بدن را تحت تأثیر می گذارد دو تقسیم بندی برای این بیماری انجام شده است.
اسکرودرمی موضعی- (local scleroderma): دو نوع اسکرودرمی موضعی وجود دارد:
نوع مورفه آ
در اين بيماري پلاک هاي سفت شده روي پوست قسمت هاي مختلف بدن ايجاد مي شود. اين ضايعات با حدود مشخص و در قسمت هاي مختلف مي تواند وجود داشته باشد.
نوع لينه آ
اين فرم خطي به صورت سفتي پوست مشخص مي شود و يک حالت و فرم پيشرفته اي دارد. اين حالت گاهي نمايي را ايجاد مي کند که به آن در اصطلاح ” زخم شمشيري ” مي گويند. اگر اين سفتي پوست روي ناحيه صورت باشد، يک طرف صورت را کاملاً سفت مي کند. خوشبختانه در اين دو نوع بيماري (مورفه آ و لينه آ)، احشاي داخلي بدن درگير نمي شوند و فقط ضايعات و تظاهرات، روي قسمت پوست مي باشند.
اسکلرودرمي سيستميک- (Scleroderma Systemic)؛ که يک بيماري سيستميک و در برگيرنده ي تمام بدن است .
علائم اسکلرودرمی
علائم این بیماری به نوع اسکلرودرمی و اندام درگیر بستگی دارد و از فردی به فرد دیگر متفاوت می باشد.
اما به طور کل علائم می تواند شامل موارد زیر باشد:
- سفت و ضخیم شدن پوست
- بروز پدیده رینود- شرایطی که بر جریان خون به اندامها، و اغلب انگشتان دست و پا تأثیر می گذارد.
- سفتی و درد در عضلات و مفاصل
- سوءهاضمه، سوزش سر دل، اسهال، یبوست
دلیل بروز اسکلرودرمی:
علت این بیماری دقیقاً مشخص نیست، اما علل احتمال آن ممکن است شامل فعالیت بیش از حد سیستم ایمنی بدن، ژنتیک، عوامل زیست محیطی باشد.
منبع:
بیشترین تخفیف های زیبایی و لیزر در بهترین مراکز تهران و شهرستان ها
اینجا کلیک کنید