خانمهای پرمو در ناحیه پشت لب ,چانه ,کمر ,شکم و تخته پشت مو های ضخیمی دارند و معمولا رنگ این موها تیره است و به خوبی دیده میشود .حدود 5 درصد از خانمهای امریکایی به پرمویی دچارند .
دلایل پرمویی
پرمویی معمولا به دلیل عوامل ارثی ,هورمون ها و دارو های درمانی ایجاد میشود .
ژنتیک :درصورتی که مادر و یا خواهر شما مبتلا به پرمویی هستند احتمال انتقال ان از طریق ژنتیک به شما هم وجود دارد .بیشتر خانمهایی که در خاورمیانه ,جنوب اسیا و مناطق مدیترانه ای زندگی میکنند ,به این عارضه دچار میشوند .
جشنواره تخفیف زیبایی و لیزر، دستگاه لیزر مدیواستار (اسکلپیون) 2024
مشاوره رایگان با پزشک، کلیه ایام هفته
هورمونها : در بدن خانمها میزان کمی از هورمون مردانه اندروژن تولید میشود و زمانی که میزان ترشح این هورمون از حد مناسبی بالاتر برود ,عوارضی مانند پرمویی ,کلفتی صدا ,اکنه های پوستی و کوچک شدن سینه ها بروز میکند .
معمولا خانمهایی که به بیماری های ذیل مبتلا میباشند ,دچار پرمویی میشوند :
- سندروم تخمدان پلیکیستیک : در این بیماری کیست های کوچک و یا ابدار در تخمدانها شکل میگیرند .
- سندروم کوشینگ :زمانی که فرد به مدتی طولانی تحت استرس باشد و هورمون کورتیزول در بدن او تولید شود ,بدین به بیماری مبتلا میگردد
- تومور های غدد فوق کلیوی : که باعث تولید هورمونهایی شبیه کورتیزول میشوند .
دارو ها :تعدادی از دارو ها تنظیم هورمونی بدن شما را دچار اختلال کرده و باعث رشد موهای زائد میشوند .مانند :
- دارو های حاوی هورمون همانند دارو های استروئید انابولیک
- داروهایی که رشد موها را تحریک میکنند مانند روگایین (ماینوکسیدیل )
درمان
در صورتی که شما مبتلا به پرمویی هستید و به دنبال راه چاره میباشید ,چند راه را به شما توصیه میکنیم :
- کاهش وزن : در صورتی که وزن خود را کاهش دهید بدنتان میزان کمتری از هورمونهای مردانه ترشح میکند و به همین دلیل موهای کمتری بروی بخش های مختلف بدنتان رشد میکند .
- اصلاح :میتوانید با ژیلت و یا دستگاههای برقی موهای زائد خود را از اصلاح کنید .تعدادی از افراد از کرمهای ارام بخش به منظور کاهش سوزش استفاده میکنند .
- بند انداختن و یا استفاده از موچین :همانطور که میدانید روش های مختلفی برای بیرون کشیدن موها از ریشه بیرون وجود دارد مانند بند انداختن ومیتوانید بدین منظور به سالنهای زیبایی مراجعه کنید .این روش باعث قرمزی و التهاب پوست میشود و البته عوارض ان به نسبت نوع پوست شما متفاوت خواهد بود .
- اپیلاسیون :معمولا در سالنهای زیبایی از اپیلاسیون برای رفع موهای زائد استفاده میگردد.این روش کمی دردناک است و کثیف کاری زیادی دارد ولی به مرور زمان باعث کاهش رشد موهای زائد میشود .
- کرمهای موبر : این کرمها حاوی مواد شیمیایی قوی موبر میباشند ولی برای بعضی از افر اد حساسیت زا میباشند و ابتدا باید روی نقطه ای کوچک از بدن امتحان شوند وهمچنین اگر بیش از زمان تعیین شده بروی پوست بمانند التهابات پوستی را بوجود می اورند .
- الکترولیز :این روش به طور دائمی موهای زائد را از بین میبرد ولی بسیار وقت گیر است و برای مناطق کوچکی از بدن مناسب میباشد .
- رفع موهای زائد با لیزر :لیزر هم طی چندین جلسه موهای زائد شما را از بین میبرد ولی احتمال بروز زخم های پوستی و یا حساسیت وجود دارد و باید پیش از انتخاب مکان مربوطه ,ابتدا در خصوص ان تحقیق نمایید .
- دارو درمانی : قرص های ضدبارداری باعث کاهش ترشح هورمونهای مردانه در بدنتان میشوند و به مرور زمان رشد موهای زائد را کاهش میدهند .الفورنیتین هم به عنوان یک کرم میتواند رشد موهای زائد صورتتان را کاهش دهد .
[divider]
نگارنده :فرحناز ال احمد
گروه پزشکان تهران اسکین
[divider]
جشنواره تخفیف ویژه 92 درصدی لیزر موهای زائد
با دستگاه الکساندرایت/ان-دی-یاگ با تکنولوژی آمریکایی و دارای گواهینامه FDA آمریکا
برای کسب اطلاعات بیشتر و دیدن لیست قیمت ها اینجا کلیک کنید.
بیشترین تخفیف های زیبایی و لیزر در بهترین مراکز تهران و شهرستان ها
اینجا کلیک کنید