مهمترین علل ریزش مو در خانم ها

بهترین و جدیدترین روش های درمان ریزش مو شدید که تاکنون نشنیده اید (بخش 1)

درمان ریزش مو
ریزش مو

“موهام امروز درمیاد، فردا می ریزه! یعنی میشه باز جاش پر شه؟!” این صحبت بسیاری از افرادی است که با ریزش مو شدید مواجه هستند و پاسخ ما به آن سوال این است: “به لطف پیشرفت های جدید ریزش مو، بله.”

انقلاب بزرگی در علم زیست شناسی رخ داده است. دانشمندان با استفاده از ابزارهای قدرتمند جدید، در حال یادگیری زبان های پیچیده شیمیایی بدن هستند و بدین ترتیب هر روز در حال کشف درمان های جدید برای ریزش مو شدید می باشند.

جشنواره تخفیف زیبایی و لیزر، دستگاه لیزر مدیواستار (اسکلپیون) 2024

مشاوره رایگان با پزشک، کلیه ایام هفته

22612171_021  22612108_021

09027610748

instagram پیج مرکز تخصصی زیبایی قلهک

instagram پیج تخصصی لیزر موهای زائد

instagram نمونه کارهای زیبایی

برای ورود به پیج اینستاگرام روی لینک مربوطه کلیک کنید

برخی از این درمان های جدید مانند درمان سرطان، هنوز تا آنجا آماده نشده اند که به مرحله عمل برسند و نیاز به بررسی های بیشتری دارند؛ اما خبر خوب اینست که این درمان های جدید همگی در راهند.

در 5 تا 7 گذشته، درک جدیدی از ریزش مو برای دانشمندان اتفاق افتاده است. این امر سبب شده که پیشرفت های بزرگی در سطح تحقیقات اولیه دانشمندان صورت گیرد. این تحقیقات به قدری پیشرفته است که حتی می توان این امکان را برای افراد بی مو نیز میسر کرد که مو در بیاورند.

 

آنچه باید درباره ریزش مو بدانیم

مهمترین علل ریزش مو در خانم ها
hair falls

واقعیت این است که مو به درستی عمل می کند، این عملکرد سر است که مختل می شود. با نگاهی نزدیک انداختن به فولیکول مو، درمی یابیم که یکی از جالب ترین ارگان های بدن محسوب می گردد. فولیکول مو یک ویژگی منحصر به فرد و غیر معمول دارد: خود بازسازی کننده است.

فولیکول های مو دقیقا زیر سطحی ترین لایه پوست زیست می کنند. آن ها در سراسر نقاط بدن شما، البته خوشبختانه به غیر از لب ها، کف دست ها و پاها، وجود دارند.

در پایه فولیکول، پیاز مو وجود دارد که در آن سلول های ماتریکس به سرعت در حال رشد و تکثیرند و رفته رفته تبدیل به مو می شوند.

اندکی بالاتر از فولیکول، ویژگی مرموزی به نام برآمدگی (bugle) وجود دارد. برآمدگی در غلاف خارجی، در ورودی ماهیچه پیلی قرار گرفته است. این قسمت گونه های مختلفی از سلول های بنیادی را شامل می شود که کل فولیکول مو را با سلول های جدید تشکیل می دهد و همچنین به بهبود زخم ها کمک می نماید. هنگامی که این برآمدگی مجموعه مناسبی از سیگنال های شیمیایی را دریافت می کنند، سلول های خود بازسازی کننده تقسیم می شوند. این سلول ها همانند سلول های معمولی تقسیم نمی شوند که هر قسمت به سلول جدیدی تبدیل شود. تنها برای نیمی از سلول های بنیادی فولیکول این اتفاق می افتد و نیمه دیگر به یک سلول بنیادی جدید جهت بازسازی در آینده مبدل می گردد.

رشد مو در چندین مرحله مجزا اتفاق می افتد که “سیکل رشد مو” نامیده می شود:

 

مرحله رشد فعال (آناژن)

شروع رشد مو با مرحله رشد فعال است. این قسمت طولانی ترین مرحله حیات بوده و برای مثال در مورد موی سر 2 تا 6 سال (به طور متوسط 4 الی 5 سال) طول می کشد. در این مرحله، مو دائما بلندتر شده و لذا هر چقدر این مرحله طولانی تر باشد، طول مو هم بیشتر می گردد. در حقیقت طول مدت مرحله آناژن مشخص کننده اندازه مو است. مرحله آناژن برای موهای بدن، ابرو، مژه 30 تا 45 روز است و به همین دلیل است که این موها از حد مشخصی بلندتر نمی شوند. دلیل اینکه موهای برخی افراد از مقدار مشخصی بیشتر رشد نمی کند نیز کوتاه بودن مدت زمان مرحله آناژن در موهای این افراد است.

موی در حال رشد سر در سال های آخر عمر خود به تدریج دچار تباهی شده و با طی مراحل بعدی در عرض چند ماه با یک موی جدید جایگزین می شود. در حالت عادی 90 تا 95 در صد موهای سر در مرحله رشد فعال قرار دارند.

 

مرحله اگزوژن

در این مرحله از رشد، شفت های جدید مو به شفت های قدیمی فشار وارد کرده و آن ها را از داخل پوست خارج می کنند.

 

مرحله پایان رشد فعال (Anagen finished)

در این مرحله، موهای جدید به سطح پوست رسیده و رشد می کنند. در این مرحله، شفت مو به طور کامل رسیده و بالغ می شود.

 

مرحله استراحت (کاتاژن)

مرحله استراحت پس از فاز آناژن رخ می دهد که در طی آن رشد مو متوقف و سلول ها دچار تباهی می گردند. طول این مرحله در موهای سر 2 الی 3 هفته بوده و حدود 3% موهای سر در این مرحله به سر می برند.

 

مرحله ریزش (تلوژن)

مرحله ریزش مو، قسمت پایانی سیکل رشد مو بوده که در مورد موهای سر 2 تا 3 ماه طول می کشد ولی مدت آن در موهای مناطق دیگر بدن طولانی تر است. حدود 10 الی 15 در صد از موهای سر در این مرحله قرار دارند.

مو در انتهای این مرحله به شکل گرز در آمده، به تدریج کوتاه شده، به سمت بالا حرکت کرده و در نهایت به طور خود به خود و یا در اثر فشار و کشش (مانند شانه زدن و حمام کردن) می ریزد.

از آنجایی که موهایی که در این مرحله می ریزند دارای یک قسمت گرز مانند در انتهای خود هستند، لذا اکثر افراد تصور می کنند که مو با ریشه اش افتاده است؛ در حالی که این عقیده صحت ندارد و بخش زنده و زایای مو هم چنان در پوست باقی مانده و ساقه مو را تولید می کند.

ساقه موی جدید شروع به رویش کرده و این چرخه در طول عمر یک فرد به طور مرتب تکرار می گردد. باتوجه به عوامل گوناگون، به طور طبیعی 50 تا 150عدد از این موها در طول روز می ریزند.

انواع ریزش مو

به طور کلی در علم پزشکی به ریزش مو، آلوپسی گفته می شود. شایع ترین مشکلات ریزش مو، یا به بیان دیگر انواع ریزش مو به شرح زیر می باشد:

 

آلوپسی آندروژنتیک

جلوگیری از ریزش موها
جلوگیری از ریزش موها

هنگامی که صحبت از ریزش مو شدید به میان می آید، بیشتر ما به طور ناخود آگاه به یاد مردان مسن می افتیم. تقریبا همه مردان در نهایت با عقب نشینی خط رویش مو و نازک شدن تار موهای روی سر که به نام “ریزش مو با الگوی مردانه” شناخته می شود، مواجه می شوند. این وضعیت، آلوپسی آندروژنتیک یا ریزش مو ارثی نامیده می شود و توسط یکی از تولیدات جانبی هورمون تستوسترون، به نام DHT (دی هیدرو تستوسترون) ایجاد می گردد.

زنان مسن نیز با همین مشکل مواجه می شوند و موهای شان نازک می شود. با این حال مشخص نیست که لزوما در اثر هورمون های جنسی باشد.

آنچه که واضح و مبرهن است، اینست که این همان اتفاقی است که برای زنان و مردان در سنین میانسالی رخ می دهد و فولیکول های مو نازک تر می شوند. مرحله آناژن کوتاه تر و مرحله تلوژن طولانی تر است. در نتیجه موهای نازک و بسیار کوتاه و بسیاری از فولیکول ها از شفت مو تهی می شوند.

اما چرا این الگوی ریزش تنها در جلو و بالای سر رخ می دهد؟ زیرا این نقاط همان جایی هستند که فولیکول های حساس به هورمون وجود دارند. فولیکول های مو در نواحی اطراف و پشت سر، تحت تاثیر DHT قرار نداشته و معمولا سالم باقی می مانند.

 

تلوژن افلوویوم

ریزش موی شدید

نام فانتزی و جالبی است، اما در کل به معنای افزایش ریزش مو (ریزش مو شدید) می باشد. بنا به دلایل مختلف، بسیاری از فولیکول های مو به طور تصادفی وارد مرحله اگزوژن می شوند. خبر خوب این است که موها در این مرحله تقریبا همیشه طی چند ماه بعد مجددا رشد می کنند.

 

ریزش مو ناشی از شیمی درمانی

ریزش مو ناشی از شیمی درمانی

سلول های سرطانی رشد سریعی دارند. شیمی درمانی با از بین بردن سلول هایی که رشد غیر قابل کنترل دارند عمل می کند. اما متاسفانه، یک سلول طبیعی وجود دارد که همواره رشد می کند و آن سلول ماتریکس مو است.

شیمی درمانی باعث رشد فولیکول ها در مرحله کاتاژن می شود. شفت مو به درستی رشد نمی کند، بنابراین مو می ریزد.

خوشبختانه هنگامی که دوره شیمی درمانی تمام می شود، فولیکول ها مجددا رشد می کنند و موهای سالم و جدید پدیدار می شوند. اما به هر حال شيمی درمانی در کوتاه مدت باعث كاهش ريزش مو می شود.

 

ریزش مو منطقه ای (آلوپسی آره آتا)

طاسی منطقه‌ای یا آلوپسیا آره اتا

گاهی اوقات، سیستم ایمنی یک فرد به سلول های در حال رشد پیاز مو حمله می کند. به این اختلال خود ایمنی، ریزش مو منطقه ای یا آلوپسی آره آتا گفته می شود.

در این نوع ریزش مو نیز همانند شیمی درمانی، فولیکول های مو وارد فاز کاتاژن می شوند. معمولا در تکه های پراکنده از هم در سراسر پوست، موها جدا شده و می ریزند. گاهی اوقات سیستم ایمنی بدن تنها به پیاز مو حمله می کند. در این حالت، زمانی که سیستم ایمنی تحت کنترل قرا گیرد، فولیکول های مو مجددا رشد می کنند.

خوشبختانه، آلوپسی آره آتا به جدیت و وخامت وضعیت آلوپسی سیکاتریسیل نمی باشد. در آلوپسی سیکاتریسیل، سیستم ایمنی بدن به سلول های بنیادی موجود در برآمدگی فولیکول (bulge) حمله می کند و منجر به ریزش مو دائمی می گردد.

 

ادامه دارد…

بیشترین تخفیف های زیبایی و لیزر در بهترین مراکز تهران و شهرستان ها
اینجا کلیک کنید