تفاوت بوتاکس و فیلر های پوستی چیست؟
بوتاکس و فیلر های پوستی نوعی درمان زیبایی بشمار می روند که به صورت تزریقی انجام می شوند. معمولا این گونه درمان های زیبایی در مطب صورت می گیرند. درصد تهاجمی بودن این روش ها بسیار پایین می باشد، یعنی این روش ها نیازی به جراحی ندارند. گرچه شباهت این دو روش درمانی به همین جا ختم می شود.
طبق گزارش تیم جراحی پلاستیک امریکا در سال 2015، بیش از 9 میلیون نفر از این روش های زیبایی استفاده کرده اند. به همین سبب تزریق بوتاکس و فیلر های پوستی میان مردم بسیار محبوب می باشد.
جشنواره تخفیف زیبایی و لیزر، دستگاه لیزر مدیواستار (اسکلپیون) 2024
مشاوره رایگان با پزشک، کلیه ایام هفته
برای ورود به پیج اینستاگرام روی لینک مربوطه کلیک کنید
بوتاکس حاوی باکتری پاکسازی شده است که ماهیچه ها را فریز کرده و یا فلج می نماید. بدین روش بوتاکس منجر به کاهش خطوط و چین و چروک صورت می گردد که بواسطه حالات چهره (اخم، لبخند و …) بوجود می آیند.
فیلر های پوستی حاوی موادی هستند که قسمت هایی از صورت را که در اثر بالا رفتن سن حجم طبیعی خود را از دست داده اند، پر می کند. کاهش حجم و تغییر فرم معمولا در گونه ها، لب ها و اطراف دهان به وجود می آید.
افراد می بایست نسبت به هزینه ها و عوارض جانبی روش های درمانی و زیبایی آگاه باشند. همچنین انتظار و دید واقع گرایانه ای نسبت به آنچه که می خواهند انجام دهند، داشته باشند.
منظور از بوتاکس چیست ؟
بوتاکس، شکل پاکسازی شده سم بوتولینوم است که از باکتری گرفته می شود. مقادیر زیاد این ماده خطرناک و مرگبار است. لیکن طی چندین دهه اخیر مقدار کم و تنظیم شده بوتاکس در درمان چین و چروک صورت کاربرد داشته است.
فرآیند تاثیرگذاری بوتاکس بدین صورت است که حین تزریق، علائم عصبی ماهیچه ها را مسدود می کند. هنگامی که در بروز علائم عصبی تداخل ایجاد شود، ماهیچه مورد نظر موقتا فلج شده و یا یخ می زند. بدون حرکت این ماهیچه های انتخابی در صورت، احتمالا چین و چروک ها نیز صاف شده، کاهش پیدا کرده و یا حتی از بین می رود.
گاهی اوقات بوتاکس و هر گونه درمانی که بواسطه سم بوتولینوم انجام می شود تعدیل کننده عصبی (نوروماژولاتور) و یا نوروتوکسین نامیده می شود.
بوتولینومی که در درمان های زیبایی پوست مورد استفاده قرار می گیرد تحت برندهای زیر به فروش می رسند:
- Botox Cosmetic
- Dysport
- Xeomin
تاثیر بوتاکس روی صورت چگونه است؟
بوتاکس فقط روی چین و چروکی تاثیر می گذارد که بواسطه فعالیت ماهیچه ها بوجود آمده است. این ها بعنوان چین و چروک حرکتی شناخته شده و اغلب “خطوط حالات چهره” نامیده می شوند.
فعال ترین چین و چروکی که به کمک بوتاکس قابل درمان است، خطوط بالای صورت هستند. مثلا خطوط “11” شکل میان دو ابرو، خطوط افقی روی پیشانی و خطوط پا کلاغی اطراف چشم. این خطوط ناشی از لبخند، اخم، خجالت کشیدن و سایر حالات چهره می باشند.
بهترین مرکز تزریق بوتاکس در تهران
کلینیک زیبایی برکه مفتخر است با بکارگیری جدیدترین دستگاه های زیبایی-درمانی و با کمک متخصصین مجرب، بهترین خدمات زیبایی و درمانی پوست را به شما عزیزان ارائه نماید. جهت کسب اطلاعات بیشتر و اخذ نوبت اینجا را کلیک نمایید.
بوتاکس روی چین و چروک سطحی و ریزی که بواسطه شل شدن پوست و یا لاغر شدن صورت بوجود می آید، تاثیری نمی گذارد. این ها بعنوان چین و چروک استاتیک (بدون حرکت) شناخته می شوند. چین و چروک استاتیک شامل خطوط روی گونه، گردن و نواحی اطراف غبغب می شود.
بوتاکس تاثیر دائمی ندارد. برای اینکه شاهد تاثیر مداوم کاهش چین و چروک صورتتان باشید می بایست در چند نوبت بوتاکس را انجام دهید. تاثیر بوتاکس در بسیاری از افراد 4-3 ماه ماندگار است.
عوارض جانبی بوتاکس
از نظر تیم جراحی پلاستیک امریکا (ASPS0 بوتاکس روش بی خطری است. در سال 2015 ، 6.7 میلیون تزریق بوتاکس انجام گرفته است. با گذشت زمان تاثیر بوتاکس از بین می رود و بیشتر عوارض جانبی آن موقتی هستند.
مهم ترین عوارض جانبی بوتاکس عبارتند از :
- افتادگی پلک و یا ابرو (در صورتی که بوتاکس اطراف چشم تزریق شود.)
- ضعیف و یا فلج شدن ماهیچه های اطراف ناحیه تزریقی
- کهیر، ورم، جوش و یا خارش محل تزریق
- احساس درد، خون ریزی، تورم، کبودی و یا قرمزی ناحیه تزریقی
- سر درد
- خشکی دهان
- بروز علائم شبیه به سرما خوردگی
- حالت تهوع
- ایجاد اختلال در بلعیدن، صحبت کردن و حتی نفس کشیدن
- مشکلات مربوط به کیسه صفرا
- تاری دید و یا بروز اختلال در بینایی
همچنین ممکن است به دلیل ترشح آنتی بادی در بدن انسان جهت مقابله با سم، بوتاکس تاثیری نداشته باشد. گرچه این مورد در کمتر از یک درصد افرادی که تحت درمان بوتاکس قرار گرفته اند، گزارش شده است.
تیم ASPS توصیه می کند که محل تزریق بوتاکس را پس از اتمام درمان ماساژ ندهید. یا روی آن دست نکشید. این کار باعث گسترش سم در پوست ناحیه تزریق شده و منجر به افتادگی ماهیچه و عوارض جانبی دیگری می شود.
منظور از فیلر های پوستی چیست؟
گاهی اوقات از فیلر های پوستی با عنوان فیلر های بافت نرم یاد می شود. این فیلر ها موادی هستند که زیر سطح پوست تزریق می شوند تا به آن قسمت حجم داده و آن را پر کنند.
موادی که در فیلر های پوستی مورد استفاده قرار می گیرند شامل موارد زیل می شوند:
- هیدروکسی آلپاتیت کلسیم، که ترکیبی شبیه مواد معدنی داشته و در استخوان ها وجود دارد.
- اسید هیالورنیک، که در بعضی بافت ها و مایعات بدن وجود دارد و پوست را شاداب و برجسته نشان می دهد.
- پلی آلکیلیمید، نوعی ژل شفاف که با بدن انسان سازگار می باشد.
- اسید پلی لاکتیک، که پوست را تحریک نموده تا کلاژن بیشتری تولید نماید.
- توپک های پلی متیل متاکریلات که نوعی فیلر نیمه دائمی هستند. (ماندگاری بیشتری نسبت به ژل های موقتی دارند.)
هر یک از این مواد به گونه ای طراحی شده اند که علائم پیری و یا موارد زیبایی مختلفی را درمان می کنند.
میزان ماندگاری فیلر های پوستی
همچنین مدت زمان تزریق این ژل ها همانند مقدار ماندگاری فیلر های پوستی متغیر است. تاثیر برخی فیلر ها به مدت 6 ماه باقی می ماند در حالیکه تاثیر فیلر های دیگر حتی تا دو سال و یا بیشتر نیز ماندگار است.
مراجعه کنندگان می بایست خواسته و انتظارات خود را با پزشک در میان بگذارند. با این کار پزشک می تواند بهترین و مناسب ترین نوع فیلر را برای فرد انتخاب و تزریق نماید.
تاثیر فیلر ها بر روی پوست
فیلر های مختلف به گونه ای طراحی شده اند که علائم پیری متفاوتی را درمان کنند. کارایی فیلر ها بر اساس نوع فیلر انتخابی متغیر است :
- لب های نازک را برجسته می نماید.
- فرورفتگی های کوچک روی صورت را پر می کند.
- چین و چروک و سیاهی زیر چشم را کم کرده و یا از بین می برد. (عموما بدلیل پلک پایین بوجود می آیند.)
- ظاهر اسکار های قدیمی و تو رفته را پر کرده و یکدست می نماید.
- چین و چروک ثابت خصوصا قسمت های پایین صورت را پر کرده و نرم و یکدست می کند.
منظور از چین و چروک ثابت، خطوط اطراف دهان و روی گونه می باشد. این چین و چروک معمولا در اثر از بین رفتن کلاژن و قابلیت ارتجاعی پوست بوجود می آیند.
عوارض جانبی فیلر های پوستی و توجهات مربوط به آن
به نظر می رسد فیلر های پوستی خطری برای انسان بهمراه ندارد لیکن ممکن است عوارض جانبی داشته باشد. رایج ترین عوارض جانبی این فیلر ها عبارتند از :
- راش پوستی، خارش و یا بروز چندین جوش روی صورت
- قرمزی، کبودی، خون ریزی و یا تورم صورت
- ظاهر ناخوشایند، بطور مثال عدم تقارن صورت، بروز توده و یا از بین بردن چین و چروک بیش از حد ممکن.
- آسیب رسیدن به پوست که منجر به ایجاد زخم، عفونت و یا اسکار پوستی شود.
- حس کردن مواد فیلر زیر سطح پوست
- نابینایی و یا اختلال در بینایی کامل
- مرگ سلول های پوستی بدلیل عدم جریان خون در بافت تزریق شده
هزینه تزریق فیلر های پوستی متغیر بوده و بستگی به موارد زیر دارد:
- متخصص و یا فردی که آن را تزریق می کند.
- بافتی که تزریق در آن انجام می شود.
- نوع فیلری که تزریق می شود.
علاوه بر این، بنا بر مقدار فیلری که تزریق می شود، هزینه آن تغییر می کند. در صورتی که کمتر از یک سرنگ کامل تزریق انجام شود، هزینه آن نسبت به تزریق یک سرنگ کامل و یا بیشتر، ارزان تر خواهد بود.
امروزه فیلر هایی با کیفیت و قیمت متفاوت به مراجعه کنندگان عرضه می شود. بهتر است قبل از انجام هرگونه تزریقی، ابتدا با متخصص مربوطه مشورت نمایید تا بهترین و مناسب ترین نوع فیلر را متناسب با پوستتان تزریق نمایید. متخصصین مرکز زیبایی-درمانی برکه، با بکارگیری دانش روز و همکاری با پزشکان زبده، این امر را برای شما ممکن می سازند. جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره اینجا را کلیک نمایید.
تفاوت کلیدی میان بوتاکس و فیلر های پوستی
بطور خلاصه، تفاوت میان بوتاکس (سم بوتولینوم) و فیلر های پوستی به شرح زیر می باشد:
بوتاکس
با تزریق بوتاکس، ماهیچه ها فلج می شوند. در نتیجه دیگر اثری از چین و چروک و خطوط ناشی از حالات چهره (اخم، لبخند) دیده نمی شود. معمولا این نوع خطوط در قسمت بالای صورت بوجود می آیند. مثلا روی پیشانی و اطراف چشم ها.
فیلر های پوستی
در این نوع فیلر های پوستی از اسید هیالورونیک و مواد مشابه استفاده می شود. با این کار قسمت هایی از صورت که صافی و حجم خود را از دست داده اند، پر و برجسته می شوند. این فیلر ها مناسب درمان چین و چروک اطراف دهان هستند. همچنین لب های نازک و گونه هایی را که حجم خود را از دست داده اند، برجسته می نمایند. علاوه بر این ممکن است جهت از بین بردن چین و چروک روی پیشانی، اسکار ها و سایر قسمت هایی از صورت که نیاز به برجستگی بیشتر دارند، مورد استفاده قرار گیرند.
- تاثیر بوتاکس 4-3 ماه ماندگار است. لیکن ماندگاری فیلر های پوستی متغیر بوده و به نوع فیلری که تزریق می شود، بستگی دارد.
بوتاکس و فیلر های پوستی از مواد مختلفی تشکیل شده و برای کاربرد های متفاوتی طراحی شده اند. از این رو ممکن است گاهی اوقات در یک درمان، بصورت ترکیبی مورد استفاده قرار گیرند. به عنوان مثال، ممکن است مراجعه کننده ای برای از بین بردن خطوط میان چشم هایش بوتاکس تزریق نماید. علاوه بر این برای از بین بردن خطوط لبخند که اطراف دهانش بوجود آمده اند، از فیلر های پوستی استفاده نماید.
محقق و مترجم : عطیه فضلی
منبع :
https://www.medicalnewstoday.com/articles/320510.php
بیشترین تخفیف های زیبایی و لیزر در بهترین مراکز تهران و شهرستان ها
اینجا کلیک کنید