نفازولین، یک داروی ضد احتقان است که جهت از بین بردن قرمزی، پف و خارش یا آبریزش چشم ناشی از سرماخوردگی، آلرژی یا مشکلات چشم (در اثر شنا یا لنزهای تماسی) به کار می رود. این دارو به عنوان یک سمپاتومیمتیک (آگونیست گیرنده آلفا) شناخته شده است که عملکردش جلوگیری از احتقان چشم است.
برخی از برند های قطره چشم نفازولین حاوی سایر مواد تشکیل دهنده نیز هستند. روان کننده ها (مانند گلیسیرین، هیپرومولوز یا پلی اتیلن گلیکول 300) به محافظت چشم در مقابل سوزش بیشتر کمک می کنند. سولفات روی، که یک ماده قابض است به کاهش قرمزی و تحریک چشم کمک می کند.
نحوه مصرف نفازولین
پیش از مصرف، اطلاعات دارویی مندرج در بسته دارو را مطالعه کرده و در صورتی که سوال یا ابهامی دارید از داروساز در خصوص این دارو اطلاعات کسب کنید.
برای استفاده از قطره های چشم، ابتدا دست های خود را بشویید. برای جلوگیری از آلوده شدن، نوک قطره را لمس نکنید و از تماس آن با چشم یا هر سطح دیگری خودداری کنید.
جشنواره تخفیف زیبایی و لیزر، دستگاه لیزر مدیواستار (اسکلپیون) 2024
مشاوره رایگان با پزشک، کلیه ایام هفته
پیش از ریختن قطره چشم، لنزهای تماسی خود را خارج سازید. حداقل 10 دقیقه بعد از استفاده از این دارو، از قرار دادن لنزهای تماسی در داخل چشم اجتناب کنید.
قبل از استفاده، این محصول را از لحاظ بصری بررسی کنید. اگر محلول رنگ تغییر کرده یا کدر شده باشد، از آن استفاده نکنید. از این قطره برای چشمان عفونی باید طبق دستور پزشک استفاده کنید.
سر خود را به عقب بچرخانید، به سمت بالا نگاه کنید، و پلک تحتانی خود را پایین بکشید تا یک کیسه ایجاد شود. قطره چکان را به طور مستقیم مقابل چشم تان نگه دارید و 1 قطره داخل کیسه پلک تان بریزید. به پایین نگاه کنید و چشم ها را به آرامی برای 1 تا 2 دقیقه ببندید. یک انگشت را در گوشه ای از چشم خود قرار دهید و فشار ملایمی را وارد سازید. این کار باعث جلوگیری از خارج شدن دارو از چشم می شود. سعی کنید چشم تان را باز و بسته نکنید و یا چشم را مالش ندهید. اگر طبق دستور پزشک باید از دوز بیشتری استفاده کنید، این مراحل را تکرار نمایید.
پس از استفاده قطره چکان را شستشو ندهید. پس از هر بار استفاده، درب بطری قطره را محکم ببندید.
اگر از انواع دیگری از داروهای چشم استفاده کنید (به عنوان مثال، سایر قطره ها یا پماد ها)، حداقل 5 دقیقه قبل از مصرف داروهای دیگر صبر کنید. پیش از استفاده از پماد چشم از قطره چشم استفاده کنید تا قطره بتواند به داخل چشم تان نفوذ کند.
استفاده بیش از حد از این نوع دارو ها ممکن است منجر به افزایش قرمزی چشم (هیپرمی) شود. اگر این حالت اتفاق افتاد یا اگر وضعیت تان بعد از 48 ساعت، همچنان ادامه داشت یا بدتر شد، به پزشک خود اطلاع دهید.
عوارض جانبی نفازولین
ممکن است حین استفاده از این دارو، گز گز، قرمزی، گشاد شدن مردمک چشم و یا تاری دید رخ دهد. اگر این اثرات ماندگار یا بدتر شوند، باید بلافاصله به پزشک اطلاع دهید.
به یاد داشته باشید که پزشک این گونه صلاح دیده که مزایای مصرف این دارو بر عوارض جانبی آن مقدم تر است. بسیاری از افرادی که این دارو را مصرف کرده اند، عوارض جانبی جدی گزارش نداده اند.
در صورت بروز هر یک از این عوارض جانبی نادر اما جدی، فورا به پزشک مراجعه کنید: سرگیجه، تهوع، عرق کردن، خواب آلودگی، ضعف، عصبی بودن، قرمزی، خارش یا تورم در چشم یا اطراف چشم.
در صورت بروز هر یک از این عوارض جانبی نادر اما بسیار جدی، فورا به پزشک مراجعه کنید: درد چشم، مشکلات بینایی، سردرد، کاهش دمای بدن، ضربان قلب نامنظم.
احتمال بروز واکنش های آلرژیک به این دارو بسیار کم است، اما در صورت بروز باید حتما به دنبال فوریت های پزشکی باشید. علائم واکنش های آلرژیک عبارتند از: خارش، بثورات پوستی، تورم (به ویژه بر روی صورت، زبان یا گلو)، سرگیجه شدید، تنفس سخت و مشکل شدید.
در اینجا فهرست کاملی از عوارض جانبی احتمالی استفاده از نفازولین عنوان نشده است. در صورتی که متوجه علائمی دیگری شدید که در این مطلب قید نشده، آن را نیز با داروساز یا پزشک خود در میان بگذارید.
موارد احتیاطی
لازم است به بخش هشدارهای دارویی نیز مراجعه کنید.
در صورتی که حساسیت دارویی دارید، پیش از مصرف نفازولین، موضوع را با داروساز یا پزشک مربوطه در میان بگذارید. این دارو ممکن است حاوی ترکیبات غیر فعالی باشد که در شما ایجاد حساسیت یا سایر مشکلات کند. در این خصوص می توانید با یک پزشک داروساز مشورت کنید.
قبل از مصرف این دارو، همه سوابق پزشکی تان را به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید؛ به ویژه: مشکلات قلبی (مانند فشار خون بالا)، گلوکوم، دیابت، عفونت چشم یا آسیب چشم، تیروئید بیش از حد فعال (پرکاری تیروئید).
پس از مصرف این دارو، ممکن است بینایی تان موقتا دچار تاری شود.
نفازولین ممکن است سبب ایجاد خواب آلودگی در شما گردد. مصرف الکل یا ماری جوانا می تواند به خواب آلودگی تان بیفزاید. در طول مصرف این دارو از رانندگی یا کار با ماشین آلات سنگین اجتناب کنید. از مصرف نوشیدنی های الکلی خودداری کنید. در صورتی که به مصرف ماری جوانا وابسته هستید، پزشک را مطلع سازید.
کودکان ممکن است نسبت به عوارض جانبی این دارو حساس تر باشند، به خصوص خواب آلودگی و افت شدید درمای بدن. بنابراین، مصرف این دارو در کودکان باید با احتیاط صورت پذیرد.
در دوران بارداری باید این دارو را تنها در موارد خاص و در صورت تجویز پزشک مصرف نمایید. در خصوص مزایا و خطرات پرومتازین در دوران بارداری با پزشک تان مشورت کنید.
از آن جایی که ممکن است استفاده از نفازولین در دوران شیردهی سبب انتقال دارو به شیرتان شود نیز قبل از مصرف آن با پزشک تان مشورت کنید.
تداخلات دارویی
تداخلات دارویی بر روی عملکرد داروی مصرفی تان تاثیر گذاشته و خطر بروز عوارض جانبی جدی را افزایش می دهند. این مورد شامل تمام تداخلات دارویی احتمالی نیست و فهرستی از تمامی داروهایی که استفاده می کنید را شامل می شود (از جمله داروهای تجویزی، غیر تجویزی و محصولات گیاهی) که باید آن را با پزشک و داروساز خود به اشتراک بگذارید. از شروع، متوقف کردن و یا تغییر دوز داروها بدون تایید پزشک تان خودداری کنید.
برخی از داروها که ممکن است با این دارو ایجاد تداخل کنند عبارتند از: سیکلوبنزاپرین، گوانیتیدین، مهارکننده های MAO (لینزولید، متیلن آبی، مکلبباید، فنلزین پروکرازین، rasagiline، safaminide، selegiline، isocarboxazid، tranylcypromine)، maprotiline، antidepressants tricyclic (مانند amitriptyline).
برای کمک به عملکرد بهتر پزشک یا داروساز، قبل از شروع درمان با این دارو حتما تمامی داروهای تجویزی، داروهای بدون نسخه و داروهای گیاهی مصرفی خود را به اطلاع پزشک و داروساز خود برسانید. هنگام استفاده از این دارو، مصرف داروهای بدون نسخه و داروهای گیاهی را شروع، متوقف و یا تغییر ندهید.
این محصول می تواند نتایج تست های خاص آزمایشگاهی (مانند میزان اسیدهای خاص در ادرار) را تحت تاثیر قرار دهد. حتما پرسنل آزمایشگاهی و تمام پزشکان خود را نسبت به مصرف از این دارو مطلع سازید.
فهرستی از تمام داروهایی را که استفاده می کنید، تهیه کنید. جهت کاهش خطر بروز عوارض جدی دارو، این فهرست را در اختیار پزشک و داروساز خود قرار دهید.
تحقیق و ترجمه: مینو زرفش
بیشترین تخفیف های زیبایی و لیزر در بهترین مراکز تهران و شهرستان ها
اینجا کلیک کنید