پماد هیدروکورتیزون جهت درمان درد جزئی، خارش، تورم و ناراحتی ناشی از هموروئید (بواسیر) و سایر مشکلات ناحیه مقعد (مانند شقاق مقعد یا فیشر آنال) استفاده می شود. پماد هیدروکورتیزون، یک داروی کورتیکواستروئید است که قرمزی، خارش و تورم را کاهش می دهد.
محتوای صفحه
نحوه استفاده از پماد هیدروکورتیزون
قبل از استفاده، ناحیه آسیب دیده و دستان خود را به دقت بشویید و خشک کنید.
برای استفاده از این محصول در داخل مقعد، از نوک نازل پماد استفاده کنید. همه دستورالعمل های مندرج روی بسته محصول را به دقت مطالعه کنید، و یا از دستور پزشک تان پیروی کنید. دارو را از مخزن به صورت مستقیم وارد مقعد کنید. به آرامی سر نازل پماد را حدود 1.5 تا 2.5 سانتی متر در داخل مقعد قرار دهید و محتویات پماد را به داخل هدایت کنید. انگشت خود و یا سایر قسمت های پماد را وارد مقعد نکنید و نوک نازل را بیش از 1.5 تا 2.5 سانتی متر در داخل مقعد فرو نبرید. از انگشت خود برای مصرف این دارو در داخل مقعد استفاده نکنید. اگر از یک اپلیکاتور استفاده می کنید، بعد از یک بار مصرف، آن را دور بیاندازید.
برای استفاده از این محصول در خارج از مقعد، کافی است انگشت خود را به مقدار کمی کرم یا پماد آغشته کرده و به آرامی بر روی منطقه آسیب دیده مالش دهید.
جشنواره تخفیف زیبایی و لیزر، دستگاه لیزر مدیواستار (اسکلپیون) 2024
مشاوره رایگان با پزشک، کلیه ایام هفته
پس از استفاده از پماد، محل آسیب دیده را با باند های پلاستیکی یا ضد آب نپوشانید، مگر این که پزشک تان دستور این کار را انجام دهد. پوشاندن ناحیه تحت درمان ممکن است جذب دارو را از طریق پوست افزایش دهد. این امر ممکن است اثربخشی دارو را بهبود بخشد، اما همچنین ممکن است خطر بروز عوارض جانبی را نیز افزایش دهد.
پس از مصرف پماد، دست های تان را بشویید. از تماس این دارو در و داخل نزدیکی چشم، گوش، بینی و دهان اجتناب کنید. چنانچه پماد با این نواحی تماس پیدا کرد، فورا با مقدار زیادی آب شستشو دهید.
این محصول معمولا 2 تا 4 بار در روز، یا پس از هر حرکت روده، و یا طبق تجویز پزشک استفاده می شود. مصرف دارو بر اساس وضعیت پزشکی و پاسخ به درمان است. جهت کسب بیشترین مزایا از این دارو، آن را به طور مرتب استفاده کنید. برای کمک به یادآوری دارو، هر روز از آن را در یک زمان معین مصرف کنید.
از پماد هیدروکورتیزون تنها برای درمان مشکلی که تجویز شده است، استفاده کنید. از مصرف طولانی تر یا دوزهای بالاتر این دارو اجتناب کنید. مصرف این پماد را بدون اطلاع پزشک قطع نکنید. توقف ناگهانی مصرف دارو ممکن است موجب بدتر شدن شرایط گردد. جهت قطع مصرف این دارو باید میزان مصرف خود را به تدریج کاهش دهید.
در صورتی که وضعیت تان در عرض 1 تا 2 هفته پس از استفاده از این پماد بهبود نیافت یا حتی بدتر شد، حتما مجددا به پزشک مراجعه کنید.
عوارض جانبی پماد هیدروکورتیزون
هنگامی که این دارو را برای اولین بار استفاده می کنید، ممکن است دچار گزگز، سوزش، خارش، بر روی ناحیه شود. این اثرات باید چند روز پس از آن که بدن تان به دارو عادت کرد، ناپدید شود. اگر هر یک از این اثرات همچنان ادامه داشته باشد یا بدتر شود، به سرعت به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید.
چنانچه پزشک تان صلاح دیده شما برای رفع مشکل تان از پماد هیدروکورتیزون استفاده کنید، حتما تشخیص داده است که فواید این دارو، نسبت به خطر بروز عوارض جانبی آن مقدم تر است. بسیاری از افرادی که از هیدروکورتیزون استفاده کرده اند، اذعان داشته اند که عوارض جانبی جدی در پی ندارد.
چنانچه دچار این علائم شدید، حتما بلافاصله به پزشک مراجعه کنید: خونریزی مجدد از رکتوم، تغییر ظاهر پوست (به عنوان مثال، در رنگ، یا ضخامت)، قرمزی یا حساسیت به لمس پوست و یا سایر نشانه های عفونت.
عفونت های پوستی می توانند حین استفاده از این دارو بدتر شوند. اگر قرمزی، تورم یا تحریک، بهبود نیافت، حتما بلافاصله پزشک خود را مطلع سازید.
به ندرت ممکن است این دارو از طریق پوست، جذب جریان خون شود. این امر می تواند به بروز عوارض جانبی ناشی از کورتیکواستروئید بیش از حد منجر شود. این عوارض جانبی بیشتر در کودکان و افرادی که از این دارو برای مدت طولانی و یا در نواحی بزرگ پوست استفاده می کنند، بیشتر است. چنانچه هر کدام از عوارض جانبی زیر رخ داد، فورا به پزشک خود اطلاع دهید: خستگی غیر معمول یا شدید، کاهش وزن، سردرد، تورم مچ پا یا روی پاها، افزایش تشنگی یا ادرار، مشکلات بینایی.
واکنش های آلرژیک بسیار جدی نسبت به این دارو، بسیار نادر است. اما چنانچه متوجه هر یک از علائم واکنش های آلرژیک مانند کهیر، بثورات پوستی، خارش یا تورم (به ویژه بر روی صورت، زبان یا گلو)، سرگیجه شدید، تنفس سخت و مشکل شدید، به دنبال فوریت های پزشکی باشید.
در اینجا فهرست کاملی از عوارض جانبی احتمالی استفاده از پماد هیدروکورتیزون عنوان نشده است. در صورتی که متوجه علائمی دیگری شدید که در این مطلب قید نشده، آن را نیز با داروساز یا پزشک خود در میان بگذارید.
موارد احتیاطی
در صورتی که حساسیت دارویی دارید، پیش از مصرف پماد هیدروکورتیزون، موضوع را با داروساز یا پزشک مربوطه در میان بگذارید. این دارو ممکن است حاوی ترکیبات غیر فعالی باشد که در شما ایجاد حساسیت یا سایر مشکلات کند. در این خصوص می توانید با یک پزشک داروساز مشورت کنید.
پیش از مصرف این دارو، همه سوابق پزشکی خود، به ویژه دیابت، مشکلات چشم، عفونت ها (به خصوص زخم یا عفونت های رکتوم)، بیماری های کبدی، و مشکلات معده و روده را به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید.
در موارد نادر، استفاده از داروهای کورتیکواستروئید برای مدتی طولانی یا در صورت استفاده در نواحی بزرگ بدن می تواند منجر به اختلال در پاسخ بدن به فشارهای فیزیکی شود. بنابراین، پیش از انجام هرگونه جراحی یا درمان های اورژانسی حتما جراح یا دندانپزشک خود را نسبت به مصرف این دارو مطلع سازید.
هنگام استفاده از این دارو در کودکان توصیه می شود احتیاط کنید. از این محصول در نواحی بزرگ استفاده نکنید. همچنین از به کار گیری و یا استفاده از پوشک پلاستیکی تنگ اجتناب کنید، مگر این که پزشک دستور این را داده باشد.
اگرچه احتمال آن بسیار کم است، اما این دارو در صورت مصرف بلند مدت، ممکن است رشد کودک را کند سازد. تاثیر آن بر روی قد نهایی در بزرگسالی مشخص نشده است. در طول مصرف این دارو در کودکان، کودک خود را به منظور کنترل قد، به طور منظم نزد پزشک ببرید.
مصرف پماد هیدروکورتیزون در دوران بارداری توصیه نمی شود. در خصوص خطرات و مزایای آن با پزشک خود مشورت کنید.
از آن جایی که ممکن است استفاده از پماد هیدروکورتیزون در دوران شیردهی سبب انتقال دارو به شیر تان شود نیز قبل از مصرف آن با پزشک تان مشورت کنید.
تداخلات دارویی
تداخلات دارویی بر روی عملکرد داروی مصرفی تان تاثیر گذاشته و خطر بروز عوارض جانبی جدی را افزایش می دهند. این مورد شامل تمام تداخلات دارویی احتمالی نیست و فهرستی از تمامی داروهایی که استفاده می کنید را شامل می شود (از جمله داروهای تجویزی، غیر تجویزی و محصولات گیاهی) که باید آن را با پزشک و داروساز خود به اشتراک بگذارید. از شروع، متوقف کردن و یا تغییر دوز داروها بدون تایید پزشک تان خودداری کنید.
برخی از داروها که ممکن است با این دارو ایجاد تداخل کنند عبارتند از: کورتیکواستروئید های خوراکی (مانند پردنیزون).
تحقیق و ترجمه: مینو زرفش
بیشترین تخفیف های زیبایی و لیزر در بهترین مراکز تهران و شهرستان ها
اینجا کلیک کنید