آداپالن که با نام تجاری دیفرین نیز شناخته می شود جهت درمان آکنه مورد استفاده قرار می گیرد. مصرف این کرم سبب کاهش تعداد و شدت جوش های آکنه ای شده و فراید درمان و بهبودی آن ها را تسریع می بخشد. کرم آداپالن متعلق به یک رده دارویی به نام رتینوئید می باشد. عملکرد این دارو با تاثیر بر رشد سلول های پوستی است.
نحوه استفاده از کرم موضعی آداپالن
چنانچه کرم آداپالن را به صورت آزاد و بدون نسخه پزشک تهیه کرده اید، پیش از مصرف، اطلاعات دارویی مندرج در بسته کرم را مطالعه کرده و در صورتی که سوال یا ابهامی دارید از داروساز در خصوص این دارو اطلاعات کسب کنید.
جشنواره تخفیف زیبایی و لیزر، دستگاه لیزر مدیواستار (اسکلپیون) 2024
مشاوره رایگان با پزشک، کلیه ایام هفته
برای ورود به پیج اینستاگرام روی لینک مربوطه کلیک کنید
قبل از استفاده، دستان خود را به دقت بشویید. بهتر است از یک پاک کننده ملایم و غیر صابونی استفاده کنید و پس از آن دست ها را کاملا خشک کنید. از نوک انگشت خود برای برداشتن مقدار کمی از کرم (به اندازه یک نخود) استفاده کنید. لایه نازکی از کرم را روی پوست خود بمالید. سعی کنید این کار را تنها یک بار در شبانه روز و در زمان خواب انجام دهید یا طبق دستورالعمل پزشک از آن استفاده کنید. چنانچه از این کرم برای صورت خود استفاده می کنید، بهتر است اجازه دهید 20 الی 30 دقیقه از شستشوی صورت تان سپری شود. چنانچه سوال یا ابهامی در خصوص استفاده از کرم آداپالن دارید، با داروساز یا پزشک تان مشورت کنید یا اطلاعات دارویی داخل بسته را مطالعه نمایید.
کرم آداپالن تنها جهت مصرف روی پوست است. از آن بر روی لب، داخل دهان و بینی خود استفاده نکنید. چنانچه پوست تان دچار زخم، خراشیدگی، آفتاب سوختگی یا اگزما است، باید از مصرف کرم آداپالن خودداری کنید.
از به کار گیری کرم آداپالن در داخل و اطراف چشم خودداری کنید. در صورت تماس چشم با کرم آداپالن، فورا آن را با آب فراوان شستشو نمایید. در صورتی که چشم تان دچار حساسیت و التهاب شد، هر چه سریع تر نزد پزشک مراجعه کنید. پس از استفاده از این کرم، دستان خود را با دقت بشویید تا از تماس تصادفی با چشم تان اجتناب شود.
در طول هفته های ابتدایی مصرف کرم آداپالن ممکن است پوست تان بدتر شود. زیرا این دارو بر روی جوش هایی که در زیر پوست در حال شکل گیری هستند اثر می گذارد. ممکن است بین 8 تا 12 هفته طول بکشد تا نتایج حاصل از این دارو را مشاهده کنید.
جهت بهره مندی بیشتر از کرم آداپالن، آن را به طور منظم مصرف کنید. برای این که مصرف دارو را فراموش نکنید، همیشه آن را راس ساعت خاصی استفاده کنید. هیچگاه آداپالن را بیش از حد معمول و در دفعات زیاد مصرف نکنید. بهبودی با این کرم، فرایند سریعی ندارد و احتمال ایجاد قرمزی، پوسته پوسته شدن و درد نیز وجود دارد.
کرم آداپالن در اشکال مختلف از جمله ژل، کرم و محلول موجود است. بهترین شکل دارویی آن به وضعیت پوستی و پاسخ شما به درمان بستگی دارد. چنانچه پس از استفاده از این دارو، مشکل تان همچنان پابرجاست یا وخیم تر شد، حتما به پزشک تان گزارش دهید.
5 نکته درباره آداپالن (دیفرین) که باید بدانید
کرم آداپالن، یکی از موثر ترین داروها جهت مقابله با آکنه است که بیش از دو دهه در دسترس قرار دارد. این دارو از سال 1996، برای اولین بار مورد تایید سازمان غذا و داروی آمریکا قرار گرفت. از آن زمان تاکنون بیش از 40 میلیون نفر در سر تا سر جهان از کرم آداپالن استفاده کرده اند. برخی از حقایق دیگر را که باید درباره کرم آداپالن بدانید به شرح زیر می باشد:
1- کرم آداپالن، نسل سوم رتینوئید هاست که برای درمان آکنه به کار می رود اما با پوست ملایم برخورد می کند.
بنا به توصیه آکادمی پوست و زیبایی آمریکا، گروه دارویی رتینوئید ها از قیبل آداپالن، اولین گزینه های درمانی جهت درمان انواع آکنه از خفیف تا شدید محسوب می شوند. کرم آداپالن، دارویی است که حتی به صورت آزاد و بدون نیاز به نسخه نیز قابل دسترس است.
2- عملکرد کرم آداپالن با سایر داروهای بدون نسخه از قبیل سالیسیلیک اسید و بنزوئیل پراکسید متفاوت است.
آداپالن، آکنه را در منبع آن مورد هدف قرار می دهد. عملکرد این کرم کار بر روی سطح سلولی جهت باز شدن منافذ و کمک به حفظ شفافیت پوست است. کرم آداپالن، یک داروی ضد التهابی نیز است که به کاهش قرمزی و التهاب جوش های آکنه ای کمک شایانی می کند. در واقع، این کرم تا حدی موثر است که تنها کافیست یک بار در روز از آن استفاده کنید. این در حالیست که با سایر درمان های دیگر ممکن است مجبور باشید 3 بار در روز از یک محصول استفاده کنید.
3- از کرم آداپالن به طور متفاوتی به نسبت سایر داروهای بدون نسخه استفاده می شود.
کرم آداپالن را باید در سرتاسر صورت خود استفاده کنید. این دارو برای درمان نقطه ای صورت مناسب نمی باشد. به همین جهت حتما مطمئن شوید که یک لایه نازک از آن را بر روی پوست صورت خود مالیده اید. بدین ترتیب تمامی آکنه هایی که با چشم قابل رویت هستند و نیستند درمان می شوند.
4- کرم آداپالن باید به همراه مرطوب کننده استفاده شود.
خشکی و تحریک های خفیف از جمله خارش و پوست انداختن، یکی از عوارض جانبی شایع مصرف کرم آداپالن محسوب می شود. بروز این علائم در فرد بدین معناست که دارو به خوبی عمل کرده است. اما جای نگرانی نیست، چراکه این عوارض پس از چند هفته استفاده، از بین خواهند رفت. چنانچه بروز این عوارض موجب نگرانی شما شده است، می توانید با متخصص پوست تان مشورت کنید.
شما می توانید با استفاده از یک مرطوب کننده غیر کمدوژنیک و ملایم، ترجیحا با ویژگی SPF طیف گسترده، مانع خشکی حاصل از کرم آداپالن شوید. همچنین لازم است از یک شوینده ملایم، بدون ترکیبات خشن جهت پاکسازی پوست خود استفاده کنید. در طول مصرف آداپالن باید از قرار گیری در معرض نور خورشید خودداری کنید و در صورتی که به هر دلیل تحت این شرایط قرار گرفتید، از کرم ضد آفتاب استفاده نمایید. همچنین مادامی که از این کرم استفاده می کنید از انجام اپیلاسیون اجتناب کنید و استفاده از محصولاتی که منجر به تحریک پوست تان می شوند، مانند صابون های دارویی یا محصولات بهداشتی حاوی الکل را محدود سازید.
5- آداپالن در قالب ژل، بهترین داروی بدون نسخه در دسترس جهت درمان آکنه است.
ژل دیفرین، اولین و جدیدترین داروی رتینوئید بدون نسخه در زمینه درمان آکنه است که بیش از 30 سال در دسترس عموم قرار دارد. شما به راحتی می توانید این ژل را در همه داروخانه ها و دراگ استورها بیابید. این ژل ممکن است در برخی افراد ایجاد عوارضی چون قرمزی، خشکی و خارش کند. لازم است در طول استفاده از ژل دیفرین نیز از کرم ضد آفتاب استفاده نمایید.
عوارض جانبی کرم آداپالن
ممکن است بلافاصله پس از مصرف کرم آداپالن، احساس داغی یا گز گز در پوست خود احساس کنید. ممکن است در 2 تا 4 هفته اول مصرف این دارو، قرمزی، خشکی، خارش، پوسته پوسته شدن و سوزش ملایم پوست یا بدتر شدن وضعیت آکنه رخ دهد. این اثرات معمولا با ادامه مصرف دارو، کاهش می یابند. مرطوب نگه داشتن روزانه پوست می تواند برای خشکی بیش از حد پوست مفید باشد.
چنانچه عوارض جانبی کرم آداپالن ادامه دار بود یا بدتر شد، باید مجددا به پزشک تان مراجعه کنید. ممکن است پزشک نوع یا دوز آداپالن را تغییر دهد یا به طور کل مصرف آن را متوقف سازد.
به یاد داشته باشید که پزشک این گونه صلاح دیده که مزایای مصرف این دارو بر عوارض جانبی آن مقدن تر است. بسیاری از افرادی که این دارو را مصرف کرده اند، عوارض جانبی جدی گزارش نداده اند.
چنانچه علائمی چون تاول، کبودی، سوختگی یا تورم شدید پوست، قرمزی و آبریزش چشم، تورم پلک و تغییر رنگ پوست شدید، حتما بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.
احتمال بروز واکنش های آلرژیک به این دارو بسیار کم است، اما در صورت بروز باید حتما به دنبال فورین های پزشکی باشید. علائم واکنش های آلرژیک عبارتند از: خارش، بثورات پوستی، تورم (به ویژه بر روی صورت، زبان یا گلو)، سرگیجه شدید، تنفس سخت و مشکل شدید.
در اینجا فهرست کاملی از عوارض جانبی احتمالی استفاده از کرم آداپالن عنوان نشده است. در صورتی که متوجه علائمی دیگری شدید که در این مطلب قید نشده، آن را نیز با داروساز یا پزشک خود در میان بگذارید.
موارد احتیاطی
در صورتی که حساسیت دارویی دارید، پیش از مصرف کرم آداپالن، موضوع را با داروساز یا پزشک مربوطه در میان بگذارید. این دارو ممکن است حاوی ترکیبات غیر فعالی باشد که در شما ایجاد حساسیت یا سایر مشکلات کند. در این خصوص می توانید با یک پرشک داروساز مشورت کنید.
کرم آداپالن، ممکن است پوست شما را نسبت به نور خورشید حساس تر کند. بنابراین زمان قرار گیری در معرض نور خورشید را کاهش دهید. از برنزه کردن با تخت های نور و سولاریوم اجتناب کنید. ممکن است در طول استفاده از این دارو، باد یا سرما پوست تان را آزار دهد. سعی کنید به طور روزانه از کرم ضد آفتاب استفاده کنید و حین خروج از منزل لباس های محافظت کننده مانند کلاه نقابدار به تن کنید. چنانچه دچار آفتاب سوختگی شده اید، صبر کنبد تا شرایط تان بهبود یابد، سپس از آداپالن استفاده کنید. در طول مصرف این دارو، از انجام اموری مانند الکترولیز، اپیلاسیون یا استفاده از محصولات شیمیایی موبر خودداری کنید.
اگر به تازگی از محصولات حاوی سولفور، رزورسینول یا اسید سالیسیلیک استفاده کرده اید، از آداپالن با احتیاط استفاده کنید.
مصرف کرم آداپالن در دوران بارداری توصیه نمی شود. در خصوص خطرات و مزایای آن با پزشک خود مشورت کنید.
از آن جایی که ممکن است استفاده از آداپالن در دوران شیردهی سبب انتقال دارو به شیرتان شود نیز قبل از مصرف آن با پزشک تان مشورت کنید.
تحقیق و ترجمه: مینو زرفش
منابع:
[button color=”red” size=”small” link=”https://www.webmd.com/drugs/2/drug-6442/adapalene-topical/details” ]لینک اول[/button]
[button color=”red” size=”small” link=”https://www.acne.com/treatment-approaches/adapalene-differin/” ]لینک دوم[/button]
بیشترین تخفیف های زیبایی و لیزر در بهترین مراکز تهران و شهرستان ها
اینجا کلیک کنید