نعیمه نظام دوست بازیگر زن مشهور که چند سال پیش تجربه بدی از عمل جراحی بالون معده برای لاغری داشت، این بار عمل اسلیو را برای لاغری امتحان کرد. عمل جراحی اسلیو، را بهاره رهنما سال گذشته آزموده بود و آن قدر راضی بود که در مصاحبه ها و پست هایش از آن تعریف کند. عمل نعیمه نظام دوست به گفته خودش با موفقیت انجام شده است.
نعیمه نظام دوست، از مرخص شدنش از بیمارستان خبر داد و درباره عمل جراحی اسلیو که در روزهای اخیر انجام داده است، گفت: خوشبختانه عمل اسلیو با موفقیت انجام شد. من به دلیل عمل بالون معده که قبلا انجام داده بودم، باید عمل اسلیو می کردم. پس از عمل به دلیل ترس و اضطرابی که داشتم، دچار افزایش فشار خون شدم و مرا به آی سی یو منتقل کردند. نعیمه نظام دوست در پایان این پیام از مردم و طرفدارانش که در این روزها برای او دعا کرده اند، تشکر کرد.
جشنواره تخفیف زیبایی و لیزر، دستگاه لیزر مدیواستار (اسکلپیون) 2024
مشاوره رایگان با پزشک، کلیه ایام هفته
برای ورود به پیج اینستاگرام روی لینک مربوطه کلیک کنید
نعیمه نظام دوست پس از انجام عمل جراحی اسلیو برای لاغری، نوشت: “ممنونم از همه شما عزيزان جان كه يارو ياور من بودين، اميدوارم تو اين راهي كه در پيش گرفتم بازم من و تنها نگذاريد و قدم به قدم با من همراه باشيد و بهم انرژي بدين و برام دعا كنيد!”
از سوی دیگر، بهاره رهنما که خود سال گذشته با عمل جراحی اسلیو حسابی لاغر شده بود، به عیادت نعیمه نظام دوست رفت و با انتشار تصاویر دیدارش با نعیمه نظام دوست در بیمارستان، نوشت: “از اتفاق های خوب این روز ها این بود که بالاخره نعیمه جان نطام دوست بوسیله عمل جراحی اسلیو، درست یکسال بعد از عمل اسلیو من، عمل شد و با صحت کامل فردا از بیمارستان مرخص میشه و زندگی جدیدی رو تو ماه تولد خودش که ابان ماهیه شروع میکنه.
اما عمل جراحی اسلیو که با استقبال این بازیگران محبوب مواجه شده است، چیست؟
گاسترکتومی اسلیو چیست؟
گاسترکتومی اسلیو (گاسترکتومی آستینی، معده برداری آستینی یا در اصطلاح عموم، عمل جراحی کوچک کردن معده) روشی است که در آن به منظور محدود کردن میزان غذای مصرفی، بخشی از معده برداشته می شود. جراحی اسلیو نیز همانند سایر جراحی های متابولیکی، با تغییر سیگنال های هورمونی بین معده، مغز و کبد موجب کاهش وزن و لاغری می گردد.
جهت درک بهتر این جراحی می توانید، ویدئوی زیر را مشاهده فرمایید:
جراحی گاسترکتومی اسلیو چگونه است؟
در جراحی اسلیو، بخش عمده ای از معده (حدود 85%) توسط ابزاری به نام لاپاروسکوپ برداشته می شود و قسمت کوچک به صورت یک لوله کم حجم که به شکل و اندازه یک موز است، باقی می ماند.
در این شرایط، بیماران قادر به خوردن زیاد غذا نیستند؛ بنابراین کالری کم تری جذب بدن می شود و سیگنال های هورمونی بین معده و مغز تغییر می کنند.
به طور معمول، به واسطه این عمل جراحی، بیماران با کاهش وزن، بهبود سندرم متابولیکی و سلامت کلی بدن مواجه خواهند شد.
مزایای سلامتی جراحی گاسترکتومی اسلیو چیست؟
مطالعات بالینی نشان می دهد افرادی که از چاقی مفرط رنج می برند، پس از انجام این عمل جراحی از مزایای زیر برخوردار می شوند:
- به طور میانگین 66% کاهش اضافه وزن
- بیش از 70% بهبود یا تخفیف دیابت نوع 2
- بهبود قابل توجه فشار خون بالا، هیپرلیپیدمی (چربی بالا در خون که شامل کلسترول یا تری گلیسیرید نیز است)، آپنه خواب و درد مفاصل
- افزایش فعالیت جسمانی، بهره وری، سلامت، فرصت های اقتصادی و اعتماد به نفس
- کوتاه بودن مدت زمان بستری و دوران ریکاوری به دلیل کمتر تهاجمی بودن این روش
- بهبود یا درمان کامل برخی از بیماری ها پس از جراحی گاسترکتومی اسلیو، از جمله دیابت نوع 2 کنترل شده بین 45 تا 58 درصد، فشار خون بالا درمان شده 50 درصد، کلسترول بالا بهبود یافته 77 درصد، رفع کامل آپنه خواب انسدادی 60 درصد.
جوانب مثبت و منفی جراحی گاسترکتومی اسلیو چیست؟
جوانب مثبت:
- می تواند به طور قابل توجهی منجر به کاهش وزن شود (به طور میانگین 66%).
- به طور قابل توجهی منجر به بهبود بسیاری از مشکلات مرتبط با چاقی می شود.
- از شیء خارجی، مانند حلقه معده در بدن استفاده نمی شود و مجاری گوارشی را درگیر نمی سازد (مانند جراحی بایپس معده).
- مدت زمان بستری شدن در بیمارستان و همچنین دوران ریکاوری آن بسیار کوتاه مدت است.
- یک روش حداقل تهاجمی است.
- موجب ایجاد تغییرات شگرفی در اندام ها و هورمون های گوارشی می شود که همگی منجر به کاهش گرسنگی و افزایش متابولیسم (سوخت و ساز بدن) می شوند.
- میزان غذای مصرفی را محدود می سازد.
- یک روش دائمی است و به جراحی های بیشتر و یا تنظیم مجدد (مانند حلقه معده) نیازی ندارد.
جوانب منفی:
- نیاز به پایبندی مادام العمر به رژیم های غذایی خاص و تمرینات روتین دارد.
- یک روش دائمی است. بدین معنا که به هیچ وجه برگشت پذیر نیست.
- ممکن است منجر به کمبود ویتامین ها شود.
پیامدهای جانبی:
- نشت معده
- جدا شدن بافت
- تشکیل زخم
- دیسپپسی (درد شکم)
- اختلال حرکتی مری (نوعی اختلال بلع)
- سندرم دامپینگ (مشکلات پس از خوردن)
- جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص خطرات جراحی کوچک کردن معده، می توانید با یک جراح نیز مشورت کنید.
چه کسانی واجد الشرایط انجام جراحی اسلیو معده هستند؟
معمولا افرادی مجاز به انجام این عمل جراحی هستند که دارای شرایط زیر باشند:
- برخورداری از BMI (شاخص توده بدنی) بیش از 40 و بیش از 45 کیلوگر اضافه وزن. برای مثال، یک فرد بزرگسالی که 155 سانتی متر قد و 130 کیلوگرم وزن دارد، BMI اش بیش از 40 می باشد.
- برخورداری از BMI (شاخص توده بدنی) بیش از 35 و دست کم ابتلا به یک یا چند مورد از بیماری های مرتبط با چاقی، مانند دیابت نوع 2، فشار خون بالا، آپنه خواب و سایر اختلالات تنفسی، بیماری کبد چرب غیر الکلی، استئوآرتریت، اختلالات لیپیدی، اختلالات گوارشی یا بیماری های قلبی.
- ناتوانی در دستیابی به کاهش وزن سالم به واسطه یک دوره زمانی تلاش های فراوان در گذشته جهت کاهش وزن.
موسسه ملی بهداشت (NIH)، کالج جراحان آمریکا (ACS) و انجمن آمریکایی جراحی متابولیک و جراحی باریاتریک (ASMBS) نیز توصیه می کنند که عمل جراحی تنها باید توسط جراح دارای بورد، با تجربه و آموزش دیده در زمینه جراحی تخصصی بافتی و متابولیکی انجام شود. همچنین لازم است این جراحی در یک مرکز که مشتمل بر یک تیم پزشکی در رشته های مختلف پزشکی است، انجام شود. این تیم پزشکی ممکن است شامل یک متخصص تغذیه، یک فیزیولوژیست یا متخصص، و یک متخصص بهداشت روانی باشد.
ایمنی و اثربخشی
به طور کل، جراحی های متابولیک (جراحی هایی که سبب اصلاح و درمان بیماری های متابولیک از قبیل دیابت، فشار خون، فشار خون بالا، چربی خون بالا و کبد چرب می گردند) و باریاتریک (به عمل های جراحی گفته می شود که در آن تغییراتی در دستگاه گوارش فرد ایجاد می شود و در نتیجه آن، کاهش وزن برای فرد تسهیل می گردد) به عنوان ایمن ترین روش در مقایسه با سایر جراحی ها از جمله جراحی کیسه صفرا محسوب می گردد. بنا به گزارش مرکز جراحی اکسلنس، در جراحی های متابولیک و باریاتریک انجام شده، میزان مرگ و میر تنها 0.13 درصد بوده است. این بدان معناست که اگر 10.000 نفر تحت این اعمال جراحی قرار گیرند، به طور میانگین 9.987 نفر صحیح و سالم خواهند بود و ممکن است تنها 13 نفر جان خود را از دست دهند.
این در حالی است که میزان مرگ و میر ناشی از جراحی برداشتن کیسه صفرا 0.4 درصد است. بدین معنا که از هر 10.000 نفری که این عمل را انجام می دهند، 9.960 نفر زنده مانده و 40 نفر جان خود را از دست می دهند.
باید این نکته را در نظر داشته باشید که هر عمل جراحی ای دارای خطرات و عوارضی است. این خطرات، بسته به وزن، سن و سوابق پزشکی افراد، متفاوت است. به همین دلیل لازم است پیش از انجام جراحی اسلیو معده، در خصوص این خطرات به طور مفصل با پزشک و جراح خود گفتگو کنید.
دوره بهبودی
دوران ریکاوری جراحی اسلیو معده در برخی افراد با درد توام بوده و در برخی بسیار معمول است. درد در هر فرد به صورت متفاوتی بروز پیدا می کند و داروهای مسکن متفاوت دارای اثربخشی های مختلفی در این افراد می باشند.
برخی از روش های جراحی گاسترکتومی اسلیو به صورت سرپایی بوده و برخی دیگر نیاز به 1 یا 2 روز بستری شدن در بیمارستان را دارد. برخی از جراحان ترجیح می دهند 3 روز در بیمارستان بستری شوید و برخی از آن ها لزومی در این کار می بینند و پس از جراحی شما را مرخص می کنند.
طبق روال همیشه، پیروی از توصیه های پزشکان در این زمینه نیز بسیار اهمیت دارد.
در فهرست ذیل، برخی دستور العمل های کلی ارائه شده که پس از مرخص شدن از بیمارستان باید به آن ها عمل کنید:
مصرف جرعه ای مایعات به طور مداوم
- در هفته اول پس از عمل جراحی، لازم است را مصرف آب و مایعات به صورت جرعه ای باشد. مایعات را به صورت آهسته و تک جرعه بنوشید. اما در عین حال، نسبت به دریافت آب و مایعات به اندازه کافی و فراوان اطمینان حاصل کنید.
حرکات روده
- در این مدت ممکن است حرکات روده تان مشکل یا دردناک شود. این امر کاملا طبیعی است.
- با این حال، چنانچه این مشکل آزرتان می دهد، بدون معطلی با جراح تان تماس حاصل کنید.
- بروز یبوست در هفته اول پس از جراحی بسیار شایع است و مصرف داروهای مسکن نیز ممکن است این وضعیت را افزایش دهد.
داروها
- سعی کنید مقاومت را کنار بگذارید و هر زمان که به دارو نیاز دارید، آن را مصرف کنید.
- ممکن است جهت کاهش میزان اسیدیته معده، پزشک برای تان داروی پروتونیکس تجویز کند. این دارو به رفع سوزش سر دل و کاهش فشار بر روی معده تان کمک می کند.
- گاهی از سوی جراح مصرف داروهای خاص توصیه می شود. همگی داروهای non-time-released باید خرد و سپس مصرف شوند. در صورت امکان نیز هر یک از داروهای time-released باید با non-time-released جایگزین شوند. از خرد کردن داروهای time-released خودداری کنید. در خصوص مصرف داروهای دیابت نیز با پزشک خود مشورت کنید.
فعالیت
- پیاده روی، پیاده روی و باز هم پیاده روی توصیه اکید جراحان است.
- تا جایی که می توانید پیاده روی کنید. این فعالیت به فرایند بهبودی تان کمک می کند و شما را در مسیری قرار می دهد که به طور روزانه به ورزش بپردازید.
- از بلند کردن اجسام سنگین خودداری کنید. این امر می توان فشار زیادی را به بخیه های تان وارد کند و موجب درد شود.
- ممکن است تا یک ماه پس از عمل جراحی، احساس خستگی شدید داشته باشید. این عارضه به دلیل کاهش مصرف کالری در شما کاملا طبیعی است. در این وضعیت، بدن در حال تنظیم خود می باشد.
استحمام
- در 3 هفته ابتدایی پس از عمل، از حمام کردن با آب داغ یا نشستن در وان آب داغ خودداری کنید.
- دوش گرفتن سریع معمولا مشکلی ایجاد نمی کند.
بازگشت به کار
- به طور معمول می توانید 2 تا 4 هفته پس از عمل جراحی، فعالیت های شغلی خود را از سر بگیرید.
- اغلب افراد 4 الی 6 هفته پس از جراحی، قوای کامل خود را باز می یابند.
رژیم غذایی پیش و پس از جراحی گاسترکتومی اسلیو
پس از جراحی اسلیو معده، رژیم غذایی تان به کلی تغییر خواهد کرد.
در واقع، 2 هفته پیش از اقدام برای جراحی لازم است رژیم غذایی تان را تغییر دهید. بنابراین چنانچه قصد دارید آخرین غذای پر و پیمان زندگی تان را میل کنید، این کار را پیش از ورود به رژیم غذایی قبل از جراحی تان انجام دهید.
رژیم غذایی قبل از جراحی
این رژیم غذایی، 2 هفته پیش از اقدام برای جراحی آغاز می گردد. رژیم غذایی پیش از جراحی از اهمیت بالایی برخوردار است؛ زیرا کمک می کند اندازه کبد تان پیش از جراحی کوچک تر شود. این امر، عمل جراحی را برای جراحان آسان تر می کند و از خطرات حین عمل جراحی نیز می کاهد.
در خصوص جزییات رژیم غذایی پیش از جراحی با جراح تان مشورت کنید.
رژیم غذایی پس از جراحی
به خاطر داشته باشید در طول چندین ماده اولیه پس از جراحی اسلیو معده، بدن در حال سازگار کردن خود با شرایط جدید رژیم غذایی تان است. بسیار حائز اهمیت است که پس از کوچک شدن معده، چگالی مواد مغذی مصرف یتان نیز کم باشد. این بدان معنا است که باید غذا را به صورت سبزیجات، منایع پروتئینی بدون چربی و غلات کامل میل کنید.
بسیاری از پزشکان توصیه می کنند که بخشی از کالری های مصرفی خود را از طریق گوشت های بدون چربی تامین کنید. با این حال، لازم به ذکر است که بسیاری از گیاه خواران موفق، قبلا عمل جراحی گاسترکتومی معده انجام داده اند. این یعنی، می توانید گوشت را نیز به طور حذف کنید.
گرت دیویس، پزشک درمانگاه دیویس در شهر هوستون، جراح باریاتریک و یک گیاه خوار است. وی بسیاری از بیماران خود را به گیاه خواران موفق و قهاری مبدل کرده است.
رژیم غذایی پس از عمل جراحی بسیار به این موضوع بستگی دارد که تا چه اندازه از جراحی فاصله گرفته اید. جهت اطلاع دقیق تر نسبت به آنچه که مجاز هستید و مجاز نیستید بعد از عمل جراحی میل کنید، با جراح خود گفتگو کنید.
میزان کاهش وزن مورد انتظار
به طور متوسط، بیمارانی که تحت عمل جراحی اسلیو معده قرار می گیرند، حدود 60% اضافه وزن خود را از دست می دهند. اضافه وزن به معنای وزن کل نیست. چنانچه وزن تان 135 کیلوگرم باشد، پس از جراحی گاسترکتومی معده 55 کیلوگرم نخواهد شد. جهت محاسبه وزن مورد انتظار خود با جراح تان مشورت کنید.
تنها باید این را به خاطر داشته باشید که پس از عمل جراحی، کمابیش 60% کاهش وزن خواهید داشت. افراد زیادی وجود دارند که ورزش را جزء روتینی از زندگی خود قرار داده و حتی بیش از 60% کاهش وزن را نیز تجربه کرده اند. برخی دیگر با عدم رعایت رژیم غذایی و عادات بد خوردن، سبب شده اند این کاهش وزن به کمتر از 60% برسد.
رمز موفقیت شما (کاهش وزن بیش از 60%) ایجاد تغییرات مورد نیاز جهت حفظ کاهش وزن تان است.
جامع ترین و بهترین مقاله درباره رژیم غذایی جنرال موتورز، مزایا و معایب آن بر اساس شواهد علمی
امیدواریم این مطلب از منظرتان مفید بوده باشد.
تحقیق و ترجمه: مینو زرفش
منابع خارجی برای مطالعه بیشتر:
بیشترین تخفیف های زیبایی و لیزر در بهترین مراکز تهران و شهرستان ها
اینجا کلیک کنید